DotNet ... si articolul 13 din regulament

ART.13. Fiecare aplicatie (software) va avea un installer. Prin installer se intelege un singur program a carui rulare face posibila rularea aplicatiei pe orice sistem de operare standard (Win98, Win2000, WinXP) fara a solicita prezenta unor resurse suplimentare preinstalate. Langa acest program se pot afla si alte fisiere (de exemplu, installerul dumneavoastra poate fi un fisier bat care copiaza diverse fisiere, in diverse directoare).


Parca predestinat numele de articolul 13, nelamurirea mea e legata de fara a solicita prezenta unor resurse suplimentare ...

Se stie ca Java, si orice aplicatie .NET are nevoie de un runtime.. JRM sau CLR ..

Intrebarea e ... ne va fi permis instalarea acestor resurse ... toti cei care vin cu softuri scris in Java/.NET nu-si vor putea rula aplicatia fara asa ceva... plus ca sistemele mai mult ca sigur nu vor avea instalate ultimele update-uri .. ca dheee... nu a avut cine se ocupa .. de asta :smile:.. Sau aceste runtime-uri sunt deja instalate ??

Intrebarea aceasta revine an de an si raspunsul e urmatorul:Ideea cu articolul respectiv este ca participantii trebuie sa aiba kituri de instalare pentru lucrarile cu care participa, iar kit-urile sa contina si posibilitatea de a instala aceste runtime-uri daca ele nu sunt deja instalate.Faptul ca nu solicita prezenta unor resurse suplimentare inseamna ca tu nu trebuie sa te astepti ca pe calculatoarele respective sa fie instalat runtime-ul X pentru a-ti rula aplicatia, ci kit-ul tau trebuie sa ia in calcul si lucrul asta.

As veni si eu cu o completare.Articolul a aparut in urma frustrarii cu lucrarile care necesitau instalarea de dll-uri de mana.

Au existat cateva lucrari care veneau cu chestii de genul “a, ca sa ruleze, programul meu are nevoie sa fie instalat Visual Basic” ori asa ceva nu este acceptabil.In timp ce articolul exista, el nu este absurd si ceea ce spune Twins este corect. Programul tau ar trebui sa trateze corect inexistenta unei masini virtuale sau a unui framework de care are nevoie si sa ma intrebe daca nu doresc sa il instalez.