Dreamcord Assembler - Web - Prahova - 2011 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Prahova

Descriere

Dreamcord Assembler este un hibrid performant intre un CMS clasic si un Framework, inspirat din evenimentele din viata reala.

Orice eveniment, atunci cand are loc, declanseaza alte evenimente. Pornind de la aceasta idee am inceput sa construiesc Dreamcord Assembler.

Pachetul de instalare al aplicatiei este un folder ce contine toate elementele framework-ului (helpere, comenzi cli, containere de date, utilitare de instalare & creare a pachetelor). Din acel moment puteti crea un numar infinit de proiecte folosind framework-ul.

Exista totusi o diferenta fata de framework-urile clasice. Odata ce un proiect este inceput, el se comporta ca si un CMS (puteti instala module predefinite, puteti crea module foarte rapid datorita framework-ului din spatele scenei, etc).

In momentul in care aplicatia este rulata, se declanseaza un singur eveniment de initiere. La acest eveniment de initiere se aboneaza diferitele module instalate, multe din aceste module declansand alte evenimente la randul lor. Astfel, se atinge un nivel foarte inalt de extensibilitate. Un modul poate fi spre exemplu un generator de pagini HTML, cu evenimente custom ce se declanseaza cand generarea ajunge in zona <!DOCTYPE>, in zona , in zona , si nu numai.

Orice proiect nou, in momentul in care este creat, primeste mai multe module predefinite precum un environment handler ce imparte modulele in mai multe categorii dupa mediul in care este rulata aplicatia (pagina web, comenzi terminal, ca si nod de distribuire al continutului), un generator de pagini html, etc.

In momentul in care ati creat un modul nou si doriti sa il impartasiti comunitatii nu trebuie decat sa rulati o comanda in terminal / command prompt si modulul respectiv este impachetat intr-un fisier .pkg ce contine toate fisierele modulului si toate detaliile despre el : ce actiuni disponibile are, ce evenimente declanseaza, de ce module depinde, etc.

Tehnologii

PHP, MySQL, SQLite, HTML, CSS, Javascript

Cerinte sistem

Pe partea de server un server web, php, mysql.

Pe partea de client, un browser modern (IE+, FF3+, Safari 3+, Chrome 4+, Opera 10+).

Realizatori

Marcu Sabin

  • Scoala: Colegiul National Nicolae Grigorescu
  • Clasa: X
  • Judet: Prahova

Screenshots