E.C.O. Challenge - Educational - Dolj - Lucrari 2022 Online

Informatii generale

  • Categorie: Educational
  • Judetul: Dolj

Descriere

Aplicatia noastra isi propune ca, prin joc, sa se fixeze in subconstient culorile destinate in Uniunea Europeana pentru COLECTAREA SELECTIVA a deseurilor reciclabile. Se adreseaza in primul rand celor mici dar chiar si celor mari.
Ideea a plecat de la faptul ca am constatat ca extrem de multa lume nu cunoaste culorile pentru depozitarea materielelor reciclabile :
- GALBEN pentru PLASTIC
- ALBASTRU pentru HARTIE
- VERDE pentru STICLA
- ROSU pentru METAL
-NEGRU pentru MENAJERE
Pentru aceasta, in momentul in care incepe jocul, este indicat un material reciclabil.
De exemplu, imaginea unei hartii apare in partea stanga sus a ecranului. Trebuie sa stii ca hartia trebuie dusa in tomberonul albastru, altfel, daca raspunzi gresit sau nu raspunzi deloc, vei fi penalizat, iar tomberoanele vor fi amestecate. La trei penalizari, jocul se termina. Se pot recastiga vieti raspunzand corect la 3 deseuri consecutive. Poti incepe din nou, dupa ce iti fixezi inca o data culorile. “Repetitia este mama invatarii.”
Jocul nu are optiune de pauza pentru a impiedica jucatorul sa exploateze acest sistem.
Jocul este mai greu decat pare la prima vedere. Pe langa sortarea deseurilor, jucatorul mai are o alta sarcina, aceea sa evite toate obstacolele care ii apar in cale. O tasta prea devreme sau prea tarzie vor duce la finalul jocului.
Pentru cei pasionati de mistere, in codul jocului in diferite locatii se afla povestea jocului. Mai exista evenimente in joc care se executa atunci cand sunt indeplinite anumite conditii, altele sunt fragmentate la vedere.

Tehnologii

Pentru realizarea proiectului s-au folosit urmatoarele programe software:
-Unreal Engine 4: Creearea jocului propriu-zis, s-a folosit o combinatie dintre Visual scripting si C++, in functie de flexibilitatea usurinta de dezvoltare. De exemplu, cerul care se schimba de la zi la noapte, cu un ciclu complet de 5 minute a fost dezvoltat folosind C++, iar interfata grafica a fost dezvoltata folosind Visual Scripting
-Blender 3D: Crearea modelelor 3D folosite in joc.
-Groovepad: Muzica
-Photoshop: Tot ce tine de texturi si desene
Jocul este unul portabil, care nu necesita instalare si vine la pachet cu sursele si librariile necesare pentru executarea acestuia. Acesta poate fi lansat executand fisierul TNTMAC.exe din interiorul fisierului .zip
Jocul a fost facut astfel incat modificarea si dezvoltarea acestuia sa fie cat mai usoare. Toate Sectiunile de cod au fost commentate corespunzator, iar variabilele au fost denumite astfel incat navigarea codului sa fie confortabila. Pentru fiecare executie semnificativa de cod au fost facute verificari de validitate pentru a putea preveni comportamentele neasteptate.
La pornirea jocului, utilizatorul este primit de un meniu principal, alcatuit din 4 butoane :
Start – pentru inceperea jocului
Setari – pentru modificarea setarilor grafice, pentru cei mai experimentati
Tutorial – pentru introducerea jucatorului in gameplay
Aplicatia a fost testata de mai multi utilizatori, de la copii la adulti, iar pentru subversionarea jocului a fost folosit github.
Jocul este publicat pe platforma itch.io, acesta putand fi usor gasit si descarcat.
Eco Challenge by drt0400
Datorita folosirii imaginilor si a actiunilor ca si elemente de tutorial si gameplay, jocul este accesibil pentru o gama mult mai larga de utilizatori. Interfata este simpla si lipsita de decoratiuni sau extensii obositoare.
Rolurile in dezvoltarea jocului au fost impartite astfel:
Teodor Tanase – Programare
Miruna Ciurpene - Design
In noua versiune a jocului, au fost folosite si asset-uri din pachete precum:
-UE4 Soul:City
-UE4 Dynamic Locomotion (doar animatiile)

Cerinte sistem

Jocul a fost realizat pe un sistem cu specificatiile:
AMD Radeon RX 550
AMD ryzen 3 1300x
8GB RAM
minim 1.2 GB spatiu disponibil

Realizatori

Teodor Tanase-Nicolescu

  • Scoala: COLEGIUL NATIONAL MILITAR “TUDOR VLADIMIRESCU”
  • Clasa: 11
  • Judet: Dolj
  • Oras: Craiova

Miruna Ciurpene

  • Scoala: Colegiul Național Militar "Tudor Vladimirescu*
  • Clasa: 11
  • Judet: Dolj
  • Oras: Craiova

Screenshots