Ease Portal 1.0 rev 2 codename Ez-Portal - Web - Maramures - 2006 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Maramures

Descriere

Ease Portal este un site care se incadreaza in categoria CMS-urilor si nu numai.
Acesta este un site foarte versatil intr-un procent de 99% fara a modifica codul PHP, motorul site-ului. Acest lucru se face numai din zona de administrare, unde se poate configura din toate privintele. Fiind un portal modular, oricine poate sa scrie module pentru acesta, extinzandu-i aria de folosire.
Portalul este optimizat pentru motoarele de cautare, fiind folosit modulul din apache - mod_rewrite pentru rescrierea dinamica a URL-urilor. Functionalitatea este sporita prin folosirea tehnologiei AJAX (predominant folosita in zona de administrare).
Site-ul poate completa necesitatile oricui, deoarece nu este numai un CMS, ci se poate personaliza atat de mult, incat se poate obtine din el ORICE fel de site. Suporta un numar nelimitat de limbi (8 prezente acum), interfete (teme), module si blocuri.
Contine deasemenea si o interfata pentru citirea emailurilor.
Instalarea este extrem de usoara, automata, prin intermediul unei interfete web.

Tehnologii

XHTML 1.0 Transitional, CSS 1.0 *(2.0), PHP 5 cu gd2, imap, sockets; MySQL 4; Server de mail: ISMAIL, JavaScript, RSS2, AJAX, Smarty Template Engine; generare dinamica fisiere pdf, arhive zip; indexare log-uri apache (rotatelogs), mod_ssl, mod_rewrite (rescriere dinamica a adresei - URL); PHP Pear;

Cerinte sistem

Server: Apache cu modul mod_ssl (optional), mod_rewrite (obligatoriu); minim PHP 4 cu extensiile sockets, imap, gd2. MySQL 4; Optional Smarty.

Realizatori

Lihet Ruben Gabriel

  • Scoala: Colegiul National Dragos Voda
  • Clasa: XI A
  • Judet: Maramures

Screenshots



Vezi ca nu merge linkul.



Legat de a doua poza. Cea cu subdomeniul pentru useri. Orice user poate sa obtina un subdomeniu de la voi? Chiar aveti un server d net care sa accepte numar nelimitat de subdomenii?



Legat de a treia poza, nu prea inteleg sistemul din panoul de administrare. Ce inseamna “superuser”? Si de ce exista optiunea “creeaza utilizator” din panoul de administrare?

ciprybalea

Vezi ca nu merge linkul.



Alte observatii: Va fi pe sourceforge dupa nationala!
Link-ul nu va fi disponibil decat dupa data de 18 iulie 2006, deoarece se actualizeaza.


ciprybalea

Legat de a doua poza. Cea cu subdomeniul pentru useri. Orice user poate sa obtina un subdomeniu de la voi? Chiar aveti un server d net care sa accepte numar nelimitat de subdomenii?



Nu stiu daca te-ai prins deja, dar acest proiect este un CMS, nu un serviciu. Asa ca e problema celui care il foloseste daca are subdomenii nelimitate :stuck_out_tongue:.

ciprybalea

Legat de a treia poza, nu prea inteleg sistemul din panoul de administrare. Ce inseamna "superuser"? Si de ce exista optiunea "creeaza utilizator" din panoul de administrare?



N-ai auzit de sisteme multi-level pentru utilizatori pana acum ? Super-user este administratorul, care poate instala si sterge orice modul,bloc,tema & other shit. Un user de nivel mai mic poate doar adauga/modifica continut.


As avea si eu o intrebare. Pentru ce folosesti extensia socks din php ?
Jay-C


1)Nu stiu daca te-ai prins deja, dar acest proiect este un CMS, nu un serviciu. Asa ca e problema celui care il foloseste daca are subdomenii nelimitate :stuck_out_tongue:.

2)N-ai auzit de sisteme multi-level pentru utilizatori pana acum ? Super-user este administratorul, care poate instala si sterge orice modul,bloc,tema & other shit. Un user de nivel mai mic poate doar adauga/modifica continut.



1) Ideea e ca aplicatia ta sa fie utilizabila. Hai ca server cu nr nelimitat de subdomenii poti sa gasesti. Dar, daca oferi 25 de mb pt fiecare subdomeniu, la 100 de useri iti trebuie deja rezervati aproape 2,5gb :smiley: Si un portal din asta are mii de utilizatori.....

2) Am auzit d sisteme multi-level pana acum :stuck_out_tongue: Si eu folosesc asa ceva la proiectul meu :smiley: Dar in poza am vazut k deasupra "superuser" apare si "administrator" (care e diferenta dintre astia 2? ), acolo la radio-button ala din dreapta. Si nu am intrebat k sa fac mijto, ci ca sa inteleg sistemul :stuck_out_tongue:

PT Jay-C: Folosesc extensia socks din php la modulul de download, unde am facut un proxy server minimal, poate fi util pentru unii, de exemplu daca tu din tara care esti nu ai voie la un fisier de pe un server dar prin proxy-ul care ti se ofera poti descarca :wink:



Despre domenii. Este o diferenta intre domeniu si subdomeniu.



Domeniu este doar cel inainte de .TLD (.com, .org, .net etc). Restul, sunt subdomenii. Acum un server de DNS iti poate aloca numele de domeniu sau/si subdomenii. Dar (!) ar fi criminal sa pui 1000 de subdomenii la un server de DNS … atunci folosesti * (wildcard), asta inseamna ca daca ai *.domeniu.TLD sa arate catre ip-ul tau inregistrat pe serverul de DNS … orice subdomeniu va merge, absolut orice, catre tine, chiar daca userul nu exista. Puteti incerca pe linux cu named sa vedeti ce misto este …

Tehnica asta o ofera toti providerii de DNS server, ca doar nu si-or incarca serverul cu 1000 de reguli, cand pot scrie una :smiley:.

Un avantaj aici este ca inregistrarea unui utilizator in portal nu mai necesita modificarea parametrilor de pe serverul de DNS, iar in acest mod, contul tau poate fi creeat instantaneu!





Despre useri:



Administratorul - este ca root pe linux. Poate sa faca ce doreste el pe server. Ii poate modifica toate setarile, poate creea, modifica, sterge utilizatori, da accese etc.



Utilizatorul SuperUser, este operatorul de date. Acesta are acces asupra inserarii de date asupra unui modul, bloc. Astfel se pot creea useri separati, unul se ocupa de modulul de download, altul de forum, altul de stiri etc.



Astept intrebarile voastre!

Spatiul e problema fiecaruia care foloseste CMSul. Daca doreste sa aloce 30 Mb/utilizator si isi permite financiar, problema lui.



Prin ce difera Ez-Portal de alte CMSuri cunoscute?

De ce as alege eu, ca simplu surfer, sa mi-l instalez in loc de alt script?

Comparatie cu Mamboo:

Modulul de poll suporta si comentarii

Temele se pot personaliza fara a mai modifica in codul lor. De exemplu pozitia blocurilor pe ecran (*stanga, dreapta, sus, jos)

Codul este foarte clar scris, usor de inteles si dezvoltat.

Modulul de WebHosting ofera statistici detaliate despre cont.

Exista un modul de mail preinstalat.

Sectiunea de download ofera si modul de proxy.





Comparatie cu PHP-Nuke:

EZ-Portal este gratuit

Temele se pot personaliza fara a mai modifica in codul lor. De exemplu pozitia blocurilor pe ecran (*stanga, dreapta, sus, jos)

Codul este foarte clar scris, usor de inteles si dezvoltat.

Modulul de WebHosting ofera statistici detaliate despre cont.

Exista un modul de mail preinstalat.

Sectiunea de download ofera si modul de proxy.





Codul PHP este total separat de cel XHTML la portalul meu, ceea ce nu se intampla si la PHP-Nuke sau Mamboo.

Creearea de host-uri virtuale nu necesita modul aditionale din apache, precum mod_vhost_alias, ci in Ez-Portal, hosturile virtuale sunt creeate pe baza unei reguli de rescriere a URL-ului cu mod_rewrite, pe care o ofera toti pe serverele lor, in timp ce mod_vhost_alias este cam pretentios, si cateodata necesita un server dedicat numai pentru site-ul tau.



Pentru cei care isi permit, sau vor sa porneasca o afacere adevarata, spatiul nu este o problema, din moment ce respectivul si-ar putea lua un datacenter pe care sa gazduiasca paginile web.



Astea sunt cateva care imi vin acum in minte, dar mai sunt si alte avantaje, chiar destul de multe.

a da, pentru modulul de stiri, nu ai nevoie de un operator care sa introduca stirile, ci stirile sunt luate din feedurile altor site-uri, astfel se actualizeaza automat. In plus, se poate cauta prin feeduri o stire care te intereseaza, sau poti propune tu, pe site ce feed sa fie adaugat si poate va fi acceptat daca vrea webmasterul.

  1. Cei care doresc sa faca o afacere on-line cu siguranta nu vor folosi un site open-source ci vor apela la o agentie care sa le dezvolte un site care sa reprezinte imaginea, brandul si atitudinea companiei.



    2. Nu toate feed-urie au voie sa fie publicate pe alte site-uri. In plus nu vad cum te ajuta sa pui la tine pe site feed-uri de la Evenimentul Zilei, nu suna a afacere, suna a ‘yet another website’.
  1. sau vor lua un site open-source, sau un cms si il vor personaliza, astefl incat sa nu mai para deloc a ce e open-source … asta e ideea la CMS-uri



    2. Nu suna a YaW ci te AJUTA ca in loc sa intri pe 20 de site-uri ca sa vezi ce stiri sunt prin ziare, mai bine intri pe unul si le ai acolo centralizate, plus ca poti cauta in toate 20 in acelasi timp … iti salveaza mult timp … lumea nu are timp sa intre pe 20 de site-uri sa vada ce mai e prin presa … mai bine ii place sa le aiba pe toate intr-un loc.

1 un site open-source nu va putea fi personalizat oricum pentru ca o companie sa atinga toate obiectivele, unice dealtfel. in plus folosirea unui CMS opensource de catre cineva are urmatoarele riscuri:

- vulnerabilitatile se descopera mai usor

- lipsa suportului tehnic

- necesitatea de personal tehnic uneori

- riscul ca sa nu mai apara patch-uri si update-uri, vezi phpNuke

- riscul ca vulnerabilitatile sa nu fie rezolvate la timp

etc



In plus stilul portalurilor de genul acesta este clasic: 3 coloane, header, footer, personalizare nu inseamna sa schimbi logo-ul, headerul sau footerul si background-ul, inseamna mai mult decat atat, un site este imaginea companiei. Fiecare companie isi va organiza informatia si structura in functie de target, audienta, scop, cerinte.



2. Site-urile de pe care iei informatia spre a o republica trebuie sa isi dea acordul.

nu este nevoie sa te agiti.



nu este regula ca site-urile open source sunt vulnerabile. chiar mai mult, se observa ca produsele open source le intrec pe multe platite, pentru ca la dezvoltarea lui participa mai multi oameni.



Ce legatura are asta cu site-ul meu … inca nu e open source, nu vad de ce esti asa pornit impotriva lui, de fapt un motiv este clar … :unamused:



Apoi, PHP-Nuke nu este open-source, chiar mai mult daca il vrei trebuie sa-l cumperi. Si PHP-Nuke nu este asa de folosit … mai mult se prefera mamboo care e open source.



In fine, toate astea care le-ai enumerat tu mai sus sunt off-topic … aici nu se discuta avantajele unui site de a fi open source, nici starea in care se afla php nuke sau alt cms, nici in ce masura poate fi un site open source personalizat pentru o companie ci intrebari si nelamuriri cu privire la cms-ul pe care eu l-am creeat.

apropo de layout … chiar asta e diferenta intre cms-urile obisnuite si cms-ul meu - la mine nu e neaparat sa pui informatia pe 3 coloane, header si footer … daca vrei poti sa creezi o tema care sa arate ca un cerc (total diferit de cele 3 coloane), in care sa organizezi informatia, sau orice alt layout. temele la mine nu inseamna numai schimbarea culorilor, backgroundului cum se intampla la phpnuke, ci se schimba COMPLET … documenteaza-te despre smarty si vezi ca lucreaza total diferit de ce ai vazut la phpnuke … iti vei schimba opinia!



de exemplu, daca as creea modulele cu aceeasi functionalitatea cu ce ai tu la bestgames si as lua designul de la tine, CMS-ul meu ar fi identic cu bestgames al tau.



ideea trebuie perceputa ca doua parti separate:



-----

PHP | -> SMARTY

…^

…variabile



Din codul php eu obtin prin intermediul clasei smarty unele variabile. aceste variabile apoi sunt introduse in teme, care contin cod smarty si care vor fi parsate de catre smarty. asadar modul in care organizez eu variabilele in templateul site-ului nu este neaparat unul standard. E ca si cum as avea un motor de bmw (codul php si clasa smarty) si doua caroserii (template-urile cu codul smarty) : una de bmw si una de tractor … ce poate face motorul ramane la fel … cum arata in exterior … e total diferit … asta e ideea, sper ca ai inteles, daca nu … mai vorbim pe drum spre Galaciuc :wink:

vezi www.oltchim.ro.

Functioneaza cu un cms in spate.Tema vizuala e facuta special pt client.

exact asta ziceam si eu, ca un cms poate face orice, daca e bine conceput … nu phpnuke etc care au ca scop numai un lucru

se poate vedea o versiune de DEMO a site-ului aici: http://rocms.ath.cx

Dupa cum spuneam securitatea:

1. Ai C:\ 1,810,620,416 bytes free, E:\ si F:\ acolo :wink: si eu am drepturi de rescriere pe tot thanks to rocms.

2. Nu merge sondajul

3. Ai folosit si GeoIP, ai uitat sa specifici.



Mai caut.

cu exploituri nici serverul tau nu este securizat.

n-am folosit nici un exploit, este strict vorba de unele fisiere PHP ale tale.

nu minti !



crezi ca nu am logurile ?

ai facut un fisier test.php in images/hst_upload

cu care ai dat stat sa te dai mare ca ai aflat cat spatiu liber mai am pe hdd.



si inca multe. nu este vina mea ca serverul nu este configurat bine.