eCatalog - Soft - Bucuresti - 2011 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Bucuresti

Descriere

eCatalog este un proiect conceput in vederea introducerii unui nou mod de tinere a evidentei situatiei scolare a elevilor din sistemul de invatamant. Scopul proiectului il reprezinta usurarea modului de stocare si de transmitere a datelor prin inlocuirea catalogului traditional cu cel digital.

Tehnologii

C#, SQL, ZedGraph.dll

Cerinte sistem

Windows XP/Vista/7, Microsoft Access

Realizatori

Daia Radu Petru

  • Scoala: Colegiul National Mihai Viteazul
  • Clasa: XI
  • Judet: Bucuresti

ScreenshotsAplicatia poate fi acesata si de la distanta, exemplu elevul de acasa doreste sa isi vada notele?
Parinti pot vizualiza notele elevilor si absentele?
Exista vreo restrictie pentru elevi si parinti?

gigaevil

Aplicatia poate fi acesata si de la distanta, exemplu elevul de acasa doreste sa isi vada notele?
Parinti pot vizualiza notele elevilor si absentele?
Exista vreo restrictie pentru elevi si parinti?Nu, aplicatia nu poate fi accesata de la distanta, ci doar de pe calculatorul pe care e instalata. In ceea ce priveste informarea parintilor si a elevilor asupra situatiei scolare(note, respectiv absente), aceasta se poate face prin formularul de e-mail inclus in aplicatie(SMTP), la care se ataseaza graficul cu informatiile dorite, alaturi de un mesaj. Accesul la aplicatie este parolat, astfel incat numai profesorul poate face modificari si poate accesa informatia.

Sa inteleg ca toti domni profesori o sa stea la coada sa introduca notele eleviilor?

gigaevil

Sa inteleg ca toti domni profesori o sa stea la coada sa introduca notele eleviilor?


:laughing:
Nu, fiecare profesor va avea un calculator la clasa lui, iar in timpul orei deschide aplicatia. Cand face prezenta, va adauga absentele, iar cand e sa noteze un elev va adauga o nota.
Intentionez sa extind aplicatia, astfel incat sa se poata trimite informatia si catre un calculator principal al scolii in acelasi timp, cu scopul de a centraliza datele.

Believe it or not, un astfel de proiect ar fi foarte util in primul rand pentru elevi. Ar trebui, deci, o interfata pe care o poate accesa elevul pentru a-si verifica notele. O pagina web, cel mai bine, care sa beneficieze de o conexiune securizata.
Cat despre profesori trebuie sa te gandesti in primul rand la usurinta cu care ei pot interactiona cu programul sau, eventual, ai pregatit un proiect business in care sa ai un staff care face asta?
Ai putea, de asemenea, sa il dezvolti tinand cont ca profesorii dau note in timpul orelor. Cum te-ai gandi sa rezolvi problema faptului ca i-ar trebui un calculator in clasa sau eventual un carnetel… deci mai bine un catalog?

Cred ca scoala mea are 1100 de elevi * 2 parinti = 2200 sa spunem ca zilnic cate un parinte isi schimba adresa de email… va trebui sa o schimbe si in aplicatia ta, asa ca zilnic cate un parinte va suna la director/secretara sa i se schimbe adresa de email pentru notificarea notelor lor ceea ce e ineficient.

Clinetul de SMTP va inunda casutele de email al parintiilor si poate uni parinti doresc din 10 in 10 zile sa i se trimita notele copilului.

Edit:
Formul aceasta este creat in ideea ca fiecare concurent sa poata sa isi vada lucrarea prin ochii ceilorlalti participanti cu alte cuvinte sa si-o imbunatateasca. Orice punct slab gasit pe forum si rezolvata problema inseamna un pas in inainte pentru proiect. :smiley:

Cred ca scoala mea are 1100 de elevi * 2 parinti = 2200 sa spunem ca zilnic cate un parinte isi schimba adresa de email... va trebui sa o schimbe si in aplicatia ta, asa ca zilnic cate un parinte va suna la director/secretara sa i se schimbe adresa de email pentru notificarea notelor lor ceea ce e ineficient.[/quote:26iu930r]
Believe it or not, un astfel de proiect ar fi foarte util in primul rand pentru elevi. Ar trebui, deci, o interfata pe care o poate accesa elevul pentru a-si verifica notele. O pagina web, cel mai bine, care sa beneficieze de o conexiune securizata. [/quote:26iu930r]

Da, o pagina web este cea mai buna solutie. Fiecare elev(si parinte) sa aiba un cont propriu si sa il acceseze cand doreste, pentru a afla situatia scolara si a actualiza datele personale.
[quote:26iu930r]Cat despre profesori trebuie sa te gandesti in primul rand la usurinta cu care ei pot interactiona cu programul sau, eventual, ai pregatit un proiect business in care sa ai un staff care face asta?

Nu consider ca va fi nevoie de un staff pentru pregatirea profesorilor, intrucat Help-ul programului va fi scurt si la obiect iar interfata prietenoasa si sugestiva.
[quote:26iu930r]Ai putea, de asemenea, sa il dezvolti tinand cont ca profesorii dau note in timpul orelor. Cum te-ai gandi sa rezolvi problema faptului ca i-ar trebui un calculator in clasa sau eventual un carnetel... deci mai bine un catalog?

Sunt constient de faptul ca, datorita conditiilor actuale din invatamantul romanesc, programul poate fi utilizat de un numar foarte mic de scoli din tara...

Cred ca aproape in fiecare an a fost cineva cu cate un catalog.

Sfatul meu: Incearca sa cauti proiectele de anii trecuti. Uita-te ce aveau ei si-ti lipseste tie. Totodata vezi ce ai tu in plus si cum poti profita de asta. Citeste si comentariile de acolo.

Mult succes!