EUChoose - Educational - București - Lucrari 2018 Online

Informatii generale

Descriere

EUChoose este un joc ce simuleaza cariera unui europarlamentar, oferind astfel utilizatorului sansa de a-si crea propria “Uniune Europeana”, votand proiecte de lege prin care poate influenta in mod decisiv destinul Europei. Printr-un scenariu atractiv al unui joc “decision based”, utilizatorul poate afla mai multe despre UE, isi poate intelege mai bine drepturile si indatoririle in calitate de cetatean european si temele discutate in plenul de la Strasbourg. Proiectele de lege puse in discutie sunt preluate din viata reala, fiecare fiind insotit de o scurta prezentare a problemei (in tabul “help”) si de linkuri catre site-uri oficiale de unde utilizatorul se poate documenta mai intens. Jocul se bazeaza pe 3 indicatori ( economie, acceptabilitatea cetatenilor si coeziunea dintre statele membre), iar scopul jocului este de a vota cu succes fiecare proiect fara ca Europa sa ajunga la colaps.

Tehnologii

Jocul a fost programat in Unity, folosind scripturi scrise in limbajul C#, iar pentru modelele folosite (de europarlamentari) a fost folosit Blender. Jocul e impartit in 3 scene (ecranul de pornire, scena initiala si cea a parlamentului), utilizatorul folosindu-se de mouse pentru a naviga printre ele, sau, in ultima scena, de tastele w, a, s, d, pentru a schimba perspectiva caracterului ( poate privi stanga-dreapta sau poate proiecta ecranul laptopului la nivel full-screen).

Cerinte sistem

Cerintele de rulare Unity: Sistem Windows Vista Sp1+ sau mai nou/Mac OS X 10.9+/Ubuntu 12.04+ ; placa grafica cu DirectX 10 cel putin; CPU: SSE2 instruction set support
Rezolutie recomandata: 1024 x 768

Realizatori

Tiberiu Bucur

  • Scoala: Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu”
  • Clasa: 11
  • Judet: București
  • Oras: Bucuresti

Alessandra Maria Rădulescu

  • Scoala: Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”
  • Clasa: 11
  • Judet: București
  • Oras: București

Screenshots

(post withdrawn by author, will be automatically deleted in 24 hours unless flagged)