ExeQt - Utilitar - Vâlcea - Lucrari 2018 Nationala

Informatii generale

Descriere

Un utilitar mic și ușor de folosit pentru a fixa comenzi, aplicații sau link-uri pe tray-ul sistemului de operare, făcându-le ușor accesibile din orice aplicație. ExeQt merge mai departe și oferă facilități de rețea pentru ca acțiunile personalizate să poată fi transferate, accesate și utilizate pe calculatoarele din întreaga lume sau pe computerele personale de acasă.

Ce poate să facă ExeQt pentru tine?

 • Te ajută să creezi shortcut-uri pentru comenzi shell, fișiere executabile, link-uri web sau orice alt fișier din sistem

 • Te ajută să fii ordonat, având un model de grupare elegantă a acțiunilor, astfel încât tava de sistem este păstrată curată și ordonată

 • Îți oferă sprijin pentru seturi de acțiuni care îți permit să faci mai multe lucruri odată foarte ușor prin gruparea acțiunilor existente

 • Îți salvează toate acțiunile local, într-un fișier

 • Poate rula pe Windows, macOS și Linux grație platformei Qt

 • Te ajută să sincronizezi acțiunile pe toate computerele tale, utilizând un serviciu cloud gratuit (andu.internals.ro) furnizat pentru aplicație

 • Îți permite să comunici cu alte computere din rețeaua LAN. ExeQt îți permite să apelezi de la distanță acțiuni de pe alt computer de acasa, totul de la biroul personal.

Tehnologii

ExeQt este un program care îi permite utilizatorului să adauge link-uri către aplicații, site-uri, fișiere locale sau comenzi de sistem pe bara sistemului de operare.
Programul are facilități de organizare a acțiunilor în grupuri identificabile prin culoare și de setare a unor nume pentru actiuni.
Acțiunile sunt salvate local într-un fișier de tip XML la ieșirea din aplicație.
Programul prezintă un sistem de setări pentru adresa unde își sincronizează acțiunile și pentru numele de utilizator folosit în rețea. Acestea sunt salvate în regiștrii pe Windows și într-un fișier de setări separat pe sistemele de tip UNIX (macOS și Linux)
De asemenea, programul prezintă facilități de comunicare în rețea sau pe web. Acestea îi permit utilizatorului să controleze alte computere din rețea (LAN) și să își sincronizeze acțiunile pe un serviciu web de unde pot fi accesate de pe orice calculator conectat la internet.
Pentru a permite accesul cuiva la computerul său prin intermediul aplicației, utilizatorul trebuie să se facă vizibil în rețea prin opțiunea ,Broadcast” din program. De asemenea, el trebuie să accepte orice conexiune către calculatorul său.
Aplicația este scrisă în limbajul C++, folosind toolkit-ul cross platform Qt, lucru ce îi permite să ruleze pe Windows, macOS și Linux.

Cerinte sistem

Windows 7 sau mai nou,
macOS 10.10 sau mai nou,
Ubuntu 16.04 LTS sau mai nou

Realizatori

Alexandru Bogdan Istrate

 • Scoala: C. N. Alexandru Lahovari
 • Clasa: 10
 • Judet: Vâlcea
 • Oras: Râmnicu-Vâlcea

Screenshots