Explore100 - Educational - București - Lucrari 2018 Nationala

Informatii generale

Descriere

Explorează, învață, câștigă!
Consider că cel mai bun mod de a învăța este cel care îl solicită pe receptorul informației și îi oferă o satisfacție pe cât posibil imediată. Astfel, am creat platforma Explore100 – aceasta are ca scop promovarea istoriei dar și a punctelor curente de atracție din România, totodată încurajând utilizatorul să le viziteze în realitate – un dispozitiv construit special în acest scop urmărește progresul utilizatorului și îi oferă puncte când vizitează fizic punctele de interes de pe teritoriul țării.

Tehnologii

→ O mare parte a proiectului este programată în limbajul Javascript. Acesta este folosit pentru manipularea interfeței programului interactiv, concomitent cu desfășurarea activității utilizatorului. NodeJS este folosit pe partea de server, împreună cu modulul Express. Acesta facilitează construirea API-ului și găzduirea paginilor pentru frontend.
→ SocketIO este folosit pentru a menține comunicarea între aplicația client și server și pentru a emite evenimente în timp real (de exemplu, pentru a actualiza pagina instant odată cu intervenția din partea dispozitivului dedicat).
→ HTML5, CSS3, JS: Boostrap 4, jQuery, jQuery UI, JustGage, RaphaëlJS și AngularJS au fost integrate pentru a construi o interfață interactivă, rapidă și responsive.
→ Impress, cunoscut și ca „PowerPoint pentru Web”, împreună cu constructorul de prezentări „StrutIO” au fost folosite pentru a realiza o prezentare atractivă a obiectivelor.
→ Arduino pe platformă ESP8266, împreună cu limbajul de programare C++ au fost folosite pentru realizarea dispozitivului client GPS – acesta a fost asamblat și programat de la 0 pentru compatibilitate cu proiectul prezentat.

Cerinte sistem

NodeJS & NPM, Electron, Arduino IDE

Realizatori

Claudiu Bogdan Minea

  • Scoala: Liceul Teoretic Internațional de Informatică
  • Clasa: 12
  • Judet: București
  • Oras: Sector 6

Screenshots