Felicitari!

As dori sa-mi exprim sincerele mele felicitari Juriului. Deoarece au reusit sa-si bata joc cam de toate cele 180 de lucrari. De asemeni as dori sa-mi exprim tot respectul pentru decizia luata de a nu afisa rezultatele deoarece, dupa cum vedeti, dupa doua saptamani nimeni nu mai este interesat de ele si dvs. puteti dormi din nou noaptea cu gandu ca “ati facut alegerea corecta”.Pentru cei a caror note au fost umflate ar fi foarte frumos ca la anu care vine sa aiba niste lucrari care macar un pic sa merite mentiunile, premiile luate.Iar celor care se simt frustati ca nu au vazut nici pana azi(1.09.04) pe ce loc s-au clasat si de ce acea lucrare mult mai slaba decat a lor se afla printre premianti, ganditiva logic: membrii juriului (nu zic ca toti, dar majoritatea) fac parte din “generatiile de aur” a caror lozica este “Traiasca Mita, Spaga si Pilele”.Va multumesc. Poate ne vedem la anu.Traiasca Galaciuc!

Intradevar … nu ma mai intereseaza pe ce loc am fost in concurs.

Au fost noe care au fost umflate dar sunt shi alte lucrari care au meritat locul … la soft utilitar a fost un dezastru (doar porfesorul din Orashtie, care a shi inmanat premiile, shi-a mai dat interesul shi domnu’ Onea).

Nu chiar totzi membrii juriului … dar cam 25 % … sunt asha cum ai zis dar eu sper ca se vor “indrepta” shi ish vor da seama ce au facut. De fapt, sincer, mie nu m-a interesat concursul decat foarte putzin … scopul meu la Galaciuc a fost sa cunsoc oameni cu aceleashi preocupari ca ale mele (n-am participat niciodata la o discutzie cu peste 10 oameni, care shtiu ce vorbesc, cu teme ca … standardul XHTML sau Windows vs. Linux sau VB vs VC++.), mda … nu in ultimul rand am venit la Galaciuc pentru distractzie (chiar daca nu au fost multe fete).PS. ih8u … sa shti ca inca traim in Romania.

PS. ih8u ... sa shti ca inca traim in Romania.[/quote:2ixhl5tv]

Stiu da inca mai sper intr-o remediere a problemei(zic de Romania) si poate in viitor nu o sa mai fie asa probleme ca la concursuri Nationale, Juriul sa-si bata joc de Concurenti.

[quote:2ixhl5tv]doar porfesorul din Orashtie, care a shi inmanat premiile, shi-a mai dat interesul shi domnu' Onea


Sunt in totalitate de acord cu tine di punctul acesta de vedere. Pe tot parcursul concursului, acestia au fost singurii profesori interesati si ca lumea.

Poti sa iti si argumentezi opiniile atat de virulente si melodramatice?Care lucrari consideri ca nu si-au meritat locurile si de ce, ce alte lucrari ai crede ca ar fi trebuit sa ia premiile si nu le-au luat?

Ai asistat la absolut toate prezentarile (de la toate sectiunile… sau macar la toate de la o singura categorie)?Care crezi ca sunt echipele care au avut pile in juriu si ar fi dat spaga si pe ce iti bazezi aceasta afirmatie?

Nu shtiu ce sa zic Viv dar tu ce ai patzit ? Shtiu ca acuma eshti organizator dar shi tu la randu tau ai fost concurent … nu mai ai nici o farama de solidaritate fatza de noi, concurentzii ?? Sau pt. ca te-au tratat pre regeshte, ca doara deh eshti organizator, ai inchis ochii … uita-te mai bine in jur Vivi shi vezi ca puteeeee !

BlackKiss

Shtiu ca acuma eshti organizator dar shi tu la randu tau ai fost concurent ... nu mai ai nici o farama de solidaritate fatza de noi, concurentzii ?? Sau pt. ca te-au tratat pre regeshte, ca doara deh eshti organizator, ai inchis ochii ... uita-te mai bine in jur Vivi shi vezi ca puteeeee !


Intrebarile mele au fost pur neutre.
Nu iau partea nimanui, dar consider ca atunci cand afirmi ceva trebuie sa si argumentezi ca sa aiba valoare. Tie nu ti se pare ca afirmatia "si-au batut joc de toate cele 180 de lucrari" este dramatica? Nu am fost la nici o prezentare si nu cunosc lucrarile si rezultatele decat prin prisma opiniilor celorlalti.
Cei mai activi au fost pana acum cei de la web, unde toata lumea a fost multumita de rezultate cu putine exceptii.

Mesajul meu este o invitatie la discutie si la comentarii constructive, pentru ca altfel ne pierdem vremea degeaba cu acuzatii stupide de pile si spaga.

Nu am zis ca jurizarea sau juriile au fost perfecte. Stiu ca sunt defecte, multe dintre ele au fost punctate aici pe forum.

p.s. Eu ca semi-organizator nu am fost tratat in nici un fel deosebit. Am dormit la cabane, am mancat la mese cu elevii, nu am fost platit, nu am castigat nimic.

consctructiv ? … vezi ! asta e problema … daca ma apuc shi dau acuma nume de lucrari care au fost sau nu jurizate cum trebuie lumea o sa-mi sara in cap shi o sa fie un haos total … nu prea cred ca asta e scopul.

Eu nu am intzeles logica unui proiect de la soft utilitar care pur shi simplu transforma sala de info de la shcoala intr-un net cafe … no ofence dar orice informatician care se respecta nu lucra cu asha ceva … eu personal dupa 2 luni dupe ce am intrat la liceu am reinstalat SO-ul de pe compu din laborator pt. ca deja eram satul de parole shi restrictzii shi am lucrat mult mai bine … amu lucru pe compu’ profesorului (net de 40 de Kile, muzica) :wink: . Aaaa … am uitat (repet a 'nshpe mia oara)… shell-ul pe care l-au facut pentru fiecare comp nu avea nici o asemanare cu shell-ul default al windows-ului (…inafara de taskbar) ori (il citez pe profesorul din Orashtie) "Eu invatz elevul sa lucre pe Windows nu pe shell-ul vostru) … shi cica era skinabil :smiley: (yeh right!).

… ala cu memoriile lui nonvolatile … made me laugh ! … cred ca maine o sa ma apuc sa-mi reprogramez bios-ul ca nu prea imi place cum merge compu :laughing: !Happy Vivi ?

2 lucrari de podium

ARALI este o mentiune… una dintre ele, la fel de bine putea sa fie si ultima. ( http://www.infoeducatie.ro/forum/viewto … =3197#3197 )

Tot in linkul de mai sus gasesti niste comentarii legate de ocupantul primului loc.

Comentarii care pe mine ma fac sa cred ca este un rezultat contestat, dar nu o bataie de joc generalizata.

Forumul Infoeducatie e forever surprising…Apropo de clasamentul de la Soft Utilitar, echipa scan4dots (premiul II), vrea sa recunoasca pe aceasta cale ca a oferit spaga / mita in vederea plasarii pe acest loc onorabil. Este vorba de 3 portii de whiskas si o familie de marmote tinere.

mda … n-a zis nimeni ca atzi dat shpaga :unamused:, se pare ca va simtzitzi :laughing: .Io n-am nimic cu nici un concurent, daca a luat un premiu … bravo lui, ori e deshtept ori shtie sa “vrajeasca” juriu cu diferite metode. Eu vorbeam de corectitudinea juriului, punct.

BlackKiss

no ofence dar orice informatician care se respecta nu lucra cu asha ceva ....BlackKiss


... ala cu memoriile lui nonvolatile ... made me laugh ! ... cred ca maine o sa ma apuc sa-mi reprogramez bios-ul ca nu prea imi place cum merge compu :laughing: !BlackKiss


Io n-am nimic cu nici un concurent, daca a luat un premiu ... bravo lui, ori e deshtept ori shtie sa "vrajeasca" juriu cu diferite metode. Eu vorbeam de corectitudinea juriuluiNu prea vorbeai de corectitudinea juriului.
Daca asta spuneti ca a fost un juriu mai putin corect, sa-l fi vazut pe ala de la Iasi, de la "Istorie si societate in dimensiune virtuala" de anul asta. A luat locul 3, cu 5 locuri in fata mea, un proiect care era ca al meu, tot cam o platforma de e-learning particularizata, numai ca al lui era facut in VC++, si avea MAI PUTINE FACILITATI ca mine. Asa ca...

punct.

Mie mi-a placut juriul de la Istorie si Societate, probabil pt ca am luat cel mai mare premiu (material vorbind…in speta…imprimanta). Si acolo tot cu marmote am mituit juriul. Practic noi avem un soft foarte slab, dar de fiecare data…nush cum se intampla…dam o marmota…si merge treaba.

Am o sugestie pentru toti cei care compara lucrarile castigatoare la sectiunea soft utilitar la modul: “eu nu as folosi asa ceva” sau “la ce bun mie?”. Incercati sa va priviti lucrarile participante din acelasi punct de vedere si o sa vedeti cum este.BlackKiss, cat de des iti folosesti tu programul? Si nu ma refer in special la tine, ci la toti cei care gandesc asa. Ii asteptam chiar si pe ARALI pe aici cu raspunsuri la aceasta provocare si speram ca o sa-si imbunatateasca proiectul mai mult pe partea de securitate (care este deplorabila pe un sistem de fisiere FAT32).Argumentati-va acuzatiile. Ce nu a mers bine? Ce nu v-a placut? Ce decizie a juriului credeti ca nu a fost corecta… si mai ales DE CE? Cuvantul cheie: argumente.

Ok twins … good point!

Eu am fost la prezentarile de la soft utilitar … la web shi soft educational nu ma bag:Locul I: Programarea memoriilor nonvolatile

Sa intzeleg ca tipu a venit cu un programator de EPROM-uri … aaaa cine foloseshte soft-ul ala !? (inafara de el)

Unu la mana … el nu programeaza cip-urile respective … numai cat le scrie shi le citeshte.Locul II: SCAN4DOTS

Hmmm … nice project … mi-a placut shi ideea, singura chestie … baietzii ashtia shi-au luat munca prea in serios, nu shtiu catzi bani o sa scoata din soft-ul ala dar oricum mi-a placut totul de la prezentare shi pana la soft. Au fost ultra-professional facut ! Mi-a placut ! Toata stima !Locul III: Virtual Arhitect.

Program care merita locul II … tipu chiar s-a descurcat bine cu proiectul … mi-a placut, merita aplauze :smiley:.Mentiune: ARALI

http://www.infoeducatie.ro/forum/viewto … =3197#3197 … acesta este doar unul dintre post-uri,Mentiune: ATR-HOME AUTOMATION SYSTEM

… util, dar prost facut … interfatza prost facuta, greu de configurat, crash-rui peste crash-uri, ce sa mai zic … a luat fatza juriului ! Felicitari !.Mentiune: BIROU LA DISTANTA

… fain soft, nu foarte complex dar a fost finalizat ! merita shi mai mult !Mentiune: DIGITAL DREAM STUDIO (DDS )

… acest soft merita locul I, chiar daca are o interfatza care lasa de dorit … parte de cod (algoritmi) a soft-ului este foarte complex shi bine facut. Tipul a studiat foarte mult ca sa faca asha ceva … cartzi de mate de care te atingi numai prin facultate shi alte cartzi de care nu te atingi numa daca eshti “math freak”. Toata stima shi respectul !Mentiune: FANTOMA DIN CANTERVILLE

Fainutz joc, bine realizat … ishi merita din plin locul (autoarea frumoasa … bine realizata, se vede ca cel de sus e bun programator :smiling_imp:: )Mentiune: ORAR XG++

Programul shi-a indeplinit toate sarcinile pt. care era facut numai ca din nou interfatza nu straluceshte iar algoritmii sunt neoptimizatzi (chiar brutali) … toata lumea trebuie shtie ca backtracking-ul este ultimul algoritm la care se apeleaza … se pare ca autorul acestui program n-a shtiut. Oricum … ishi merita loculMentiune: THE HOOF OF DONKEY ISLAND

N-am ce zice … omule! Cauta-tzi un grafician … jocul arata jalnic!Mentiune: VORTEX

Chiar daca meritau un loc mai sus in clasament … nu vad rostul proiectului. Baietzi ! Mai bine abandonatzi proiectul pt. ca nu are nici un viitor ! Nimeni no sa-l foloseasca … are functzionalitatzi limitate, engine-ul este slab … nu merita efortul !Acestea sunt impresiile mele pe care mi le-au facut aceste proiecte.

Pentru ca Vivi ne-a invitat la o discutie si comentarii constructive, as dori sa imi fac publice nemultumirile si impresiile legate de concurs.

Pentru cei care nu stiu cine sunt, ma numesc Andrei Niciu, sunt din Petrosani ( Hunedoara… tipu’ blond ) si am participat impreuna cu un coleg la concurs, cu proiectul Virtual Architect ( premiul III ) http://www.virtual.architect.home.ro

Prima nemultumire a aparut imediat dupa prezentare ( am prezentat primii ) cand am aflat ca un membru al juriului lipsea. Mi se pare aiurea de tot o situatie ca aceasta. Dar si mai aiurea e sa afli ca profesorul acela ti-a punctat proiectul facand media notelor date de ceilalti membri ai juriului ( Nu se putea face o evaluare separata si de catre profesorul respectiv ? Sau mai bine… Nu se putea sa existe mai mult interes si sa fie si domnul acela profesor de fata cand am prezentat ? Nu e nimic in afara puterilor oricarui om…). Sunt sigur ca sunt mai multi in situatia aceasta.

In al doilea rand am fost stupefiat sa aflu care proiect ocupa primul loc. Sincer nu am nimic personal cu autorul proiectului, nici cu proiectul in sine, pentru ca la urma urmei nu noi concurentii suntem sursa tuturor neintelegerilor si disputelor de pe forum, ci…juriul …si rezultatele decise de juriu. As dori sa-i intreb pe membri, cum a reusit proiectul de pe locul 1 sa obtina mai mult de 91.33 puncte ( atatea a obtinut proiectul prezentat de mine si colegul meu ) avand in vedere utilizabilitatea redusa( era relativ greu de folosit ), functionalitatea ( programul nu a functionat asa cum era de asteptat, la prezentare), lipsa manualului de help ( totusi… e important si help-ul ) si portabilitatea ( rula doar pe windows 98… ) ? Nu zic ca programul nu era util ( mai ales pentru cei in domeniu ), dar totusi aspectele mentionate sunt importante in momentul evaluarii unui soft si sincer, nu merita locul 1.

Chiar nu ma asteptam la un rezultat mai bun, stiam ca o sa fie multe “nemultumiri”. Am fost la concursuri mai bine organizate unde jurizarea a fost mai buna. In principiu, ar fi mai bine sa se tina cont in primul rand de jurizare la concurs pentru ca la urma urmei tot concurentii primeaza si nu anumite interese.Sunt multumit ca am ajuns la Galaciuc si ca am petrecut cateva zile placute, cunoscund multe persoane de treaba. Cu mancarea n-am avut probleme. Am fost avertizat de cantitate si m-am inarmat cu conserve aduse de acasa care au fost suficiente pentru a umple “golul”

( va sfatuiesc pe cei care mai mergeti la anul sa procedati la fel in cazul in care nu se schimba nimic. iar voi cei care criticati “lipsa” de mancare, puteati sa va aduceti de acasa cate ceva tinand cont ca au fost si discutii pe forum…stiati care e treaba: mancare de cantina. va asteptati la mici, bere si gratare ? ). A fost si apa calda…Destul cat sa fac cateva dushuri. ( Apropo de dushuri, intr-una din ultimele zile, venind de la dush, m-au intrebat 2 tipi daca este apa calda. Le-am spus ca da, dar numai la dushuri, la chiuvete nu curge. Stiti ce m-au intrebat ? “Da’ dushurile unde sunt ?” tragic-comic :smiley: ). In schimb, am fost dezamagit de locul unde am fost cazati. Cabana gloria. Miros inchis ( putina umezeala ) si paturi in care nu incapeam… In rest, atmosfera de la focul de tabara, cantecele la chitara, bancurile, drumul pana la cascada si inapoi, baia in cascada, samd, sunt memorabile…

Stai linishtit cerigo ca shi la mine unul dintre membrii juriului a venit pe la jumatea prezentarii cand deja prezentasem cele mai importante feature-uri ale proiectului.cerigo

In rest, atmosfera de la focul de tabara, cantecele la chitara, bancurile, drumul pana la cascada si inapoi, baia in cascada, samd, sunt memorabile…That’s the spirit ! :wink:
BlackKiss

Mentiune: ORAR XG++
Programul shi-a indeplinit toate sarcinile pt. care era facut numai ca din nou interfatza nu straluceshte iar algoritmii sunt neoptimizatzi (chiar brutali) ... toata lumea trebuie shtie ca backtracking-ul este ultimul algoritm la care se apeleaza ... se pare ca autorul acestui program n-a shtiut. Oricum .... ishi merita loculproblema orarului este NP completa asa ca nu ai decat backtracking la dispozitie. totul e sa-l optimizezi cu euristici cat mai destepte.
Mentiune: ATR-HOME AUTOMATION SYSTEM
... util, dar prost facut ... interfatza prost facuta, greu de configurat, crash-rui peste crash-uri, ce sa mai zic ... a luat fatza juriului ! Felicitari !.


BlackKiss, te rog sa-mi dai detalii, daca esti asa pornit impotriva lui... ce anume ti se pare greu? Si cand ti s-a crash-uit? Nu de alta, dar numai in faza de testare am lucrat pe 3 computere, configuratii complet diferite si win98, win ME si winXP... si nu am avut probleme. Decat, RAR, pe XP mi se mai agata. Lucreaza si cu TELEFONUL bagat, ca fara softul in sine nu prea are sens - si e singurul caz in care se mai agata, aparent fara motiv. In rest.. astept sugestii :smiley:

PS: nu am nimic cu tine, dar daca tot il critici, astept si sugestii, hehe :laughing:

Lucrarile care iau primul loc nu au neaparat punctaj maxim. Asta inseamna ca nu iau neaparat punctaj maxim la fiecare criteriu.


- la uitilitare primul loc nu avea manual de utilizare, era greu de folosit (o interfata fff neprietenoasa), si nu era portabil ( rula doar pe win 98 ). Faptul ca nu a avut punctaj maxim e de la sine inteles, dar totusi cate puncte a luat??? si cum era punctat fiecare criteriu??? Neafisarea punctajelor obtinute denota o lipsa de transparenta care strica tot farmecul acestui concurs. RUSINE ORGANIZATORILOR !!!
SteelY

PS: nu am nimic cu tine, dar daca tot il critici, astept si sugestii, hehe :laughing:


... ma bucur ca spui asta, judeci limpede, imi place ! :sunglasses:

... intradevar, eu am pornit programul fara "aparatura externa" dar nu m-am apucat sa-mi programez "becurile" ... oricum, eu vorbeam in primul rand de interfatza .. care este foarte prost facuta (ingramadita shi .... nu are wizard pt. configurare). Banuiesc ca programul este destinat utilizatorilor caznici care vor sa-shi "automatizeze" locuintza ... pai atunci, nu te supara daca itzi zic ca io (care am cunoshtintze avansate in operare programe PC) m-am uitat crucish la el pana sa-mi dau seama despre ce este vorba. Shi daca nu bago respectivul aparat (nu shtiu cum arata) shi te-apuci sa "dai de butoane" o sa vezi ca-tzi cam omoara compu' ... iar, programul ar trebui sa ruleze in background (systray) nuh ?! shi sa nu consume resurse ! .... aaaaa ..... mai e de lucru ! ... dar e un inceput :smiley:

Cam ai idee ce sa faci cu programele tale numai ca lipsesc multe ... optimizarea (consuma cam multe resurse) shi interfatza prietenoasa. Gandeshte-te ca nu numai pt. tine faci programul ci shi pentru altzii care nu sunt programatori shi care trebuie sa se descurce cu ushurintza in el. Asha ca o intefatza prietenoasa, un "Wizard" sau "Tip of the day !" sunt binevenite. :wink:

Succes in continuare !