FileInBMP - Soft - Brasov - 2008 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Brasov

Descriere

Aplicatia de fata ofera posibilitatea de a ascunde un fisier in interiorul unei imagini (BMP, din titlu, nu se refera doar la formatul BMP ci si la GIF si JPEG). Utilizatorul poate alege o parola in momentul in care ascunde fisierul

Algoritmii de criptare folositi pe langa procedeul steganografic sunt clasicul XOR si inca doi algoritmi, creatie proprie

Imaginea pusa la dispozitie face parte din versiunea 1 Beta, la Galaciuc voi prezenta versiunea 2

Tehnologii

C/C++

Cerinte sistem

Intel Core Duo CPU T2450 @2.00 GHz, 1.75 GB RAM

Realizatori

Dinu Cristian

  • Scoala: Colegiul National “Grigore Moisil” Brasov
  • Clasa: 10
  • Judet: Brasov

Screenshots

Rezista la brightness, crop, flip, rotate, saturation ? :smile: Au fost acum 2 ani niste baieti care faceau cam acelasi lucru doar ca ascundeau un text intr-o imagine - cred ca in mare e cam acelasi lucru. Cu cat se modifica marimea imaginii initiale daca ascund un fisier de 2 mb sa zicem? si… pot sa ascund si fisiere mari (>500mb) ?

Se modifica culorile imaginii dupa ascunderea fisierului? :smile:

Fara suparare dar chiar nu vad la ce ar putea fii util acest program. Nu pot sa folosesc si copy /b inputimage.jpg + fisier.txt.rar outputimage.jpg ?

St3faN: referitor la aspectele pe care le-ai enuntat(flip, rotate)… pentru moment aceste lucruri nu sunt suportate

Teoretic in versiunea finala vei putea ascunde o imagine ISO(aprox 1GB)
intr o imagine de 100kb… singurul impact fiind asupra dimentiunii imaginii finale. Practic banuiesc ca in cele din urma voi limita marimea fisierului de ascuns la maximum de doua ori marimea fisierului gazda, trebuie sa ma mai gandesc acestui aspect.

ShadowOne: chiar nu ma supara ceea ce ai spus… critica chiar daca este pozitiva sau negativa este constructiva in cele din urma

Si pentru ati raspune la intrebare, dak folosesti copy /b inputimage.jpg + fisier.txt.rar outputimage.jpg continutul fisierului pe care il ascunzi este pur si simplu adaugat la sfarsitul fisierului gazda. Ideea softului este de a ascunde fisierul in pixelii imaginii folosind un set de modificari insesizabil pt ochiul uman

Tare is curios daca va fi chiar atat de insesizabil. Ma cam indoiesc de acest lucru… oricum cred ca asta depinde de felul in care modifici pixelii pentru a retine informatia, right? . Abia astept sa vad ce poate :smiley: .


Later edit: daca il deschid in paint sa zicem si il salvez din bmp in png, mai rezista ? :smile:

Odata salvat in jpeg mai poti recupera exact fisierul?

adica daca eu am un iso de 1gb il pun intr-un jpg de 100kb jpg-ul ramane de 100kb dar cu toate datele din iso? sau o sa am un jpg de 1 gb? apropo, functia copy… functioneaza pe mai toate formatele…poze si non-poze…
si ink ceva, Intel Core Duo CPU T2450 @2.00 GHz, 1.75 GB RAM cerinte minime? hai mah, fii serios…nici Assassin’s Creed nu foloseste atata…si asta nu e nici macar joc…ce procesezi de iti trebuie atata putere :laughing: ? eu rulam AC pe un intel P4 3.0ghz, 1gb ram…lol…

A zis in descriere ma ca nu a avut sistem mai slab ca sa testeze. Citeste cu atentie posturile anterioare :stuck_out_tongue: .

Tazron esti fan Assassin’s Creed? :smiley:

Auzi si … incluzi vreun concept criptografic in algoritmii tai sau e “dupa ureche”?

Din cate stiu eu XOR este doar pentru o reuniune. De scos o faci folosind algoritmii aia “creatie personala” ? :smile:

reuniune?!
Aproape toate criptarile au la baza Xor, dar nu asta e important ci conceptul matematic.

eh… am gresit termenu :flushed: . bagi fisierul in poza cu XOR :smiley:. Cum il scoti?

tot cu XOR cu cheia care ai folosit-o prima data.

Eu stiam ca nu se poate… oricum nu ma pasioneaza criptarile :smile: .

Poate o sa ne cunoste de anul trecut. Eu sunt cel cu Locker Maker.

dranaxum

Tazron esti fan Assassin's Creed? :smiley:


dap, sunt fan AC :smiley:
St3faN

A zis in descriere ma ca nu a avut sistem mai slab ca sa testeze. Citeste cu atentie posturile anterioare :stuck_out_tongue: .


dap, scuze, nu citisem tot :flushed: :flushed: :flushed: dar totusi, cerintele minime pot fi aproximate fara a testa neaparat programul...verifici cata memorie consuma....cat din puterea procesorului foloseste (astea le cam gasesti in task manager)...daca are 3D, ce ai folosit pentru 3D-u ala (tipul shaderelor -1.1, 2.0, 3.0, 4.0-, dot3 bump mapping etc), tehnologia folosita si pe ce windows-uri poate rula si asa mai departe...faci ceva calcule si aproximari si gata :smile: -> ~minimum requirements

Care este diferenta dintre algoritmul stenografic folosit in programul tau si procedura de watermarking din Photoshop ? Presupun ca este un concept similar, dar ma intrebam daca si algoritmul propriu-zis e tot pe acolo.

In alta ordine de idei, este de apreciat ca asociezi stenografia cu criptografia - nu tin minte sa mai fi vazut proiecte care imbina cele doua idei. Totusi, ar fi bine sa te gandesti la niste algoritmi critografici mai puternici; fara suparare, dar e improbabil ca o creatie proprie sa fie mai puternica decat algoritmi standardizati (AES, Blowfish, Twofish etc).

Si la capitolul steno+cripto, ai putea sa te gandesti la procedee de semnare digitala a pozelor, eventual chiar in cadrul watermarkului (mesajului ascuns) - utile pentru situatia in care se doreste siguranta ca nu s-a modificat continutul pozei de la producerea ei de catre autor (posesorul unei chei private) si pana la publicare.

Bafta multa !