Fluturele - Multimedia - Ialomița - Lucrari 2023 Nationala

Informatii generale

Descriere

Știați că fluturele este o insectă din ordinul Lepidoptera? V-ați dorit vreodată să aflați mai multe despre aceste micuțe insecte?
De când eram mici obișnuiam să petrecem mult timp în compania acestor viețuitoare, uneori chiar fără să ne dam seama! Obișnuiam să alergăm după ei, să îi admirăm, uneori chiar să îi prindem. Fluturii, prin culorile și stilul lor de viață, ne-au atras, neștiind că ei sunt simbolul purității și al vieții.
Scopul acestei lucrării este de a arăta oamenilor că fluturii au un stil de viață mult mai complex decât noi ne închipuim! Videoclipul începe cu titlul proiectului încă din primul frame, urmat să fie evaporat, cu scopul de a atrage atenția spre poza din centru, care este defapt începutul poveștii. Poza reprezintă priveliștea de la geam, a unei camere, unde un adolescent ascultă muzică în timp ce are o temă de pregătit pentru școală. Fiind indecis în alegerea subiectului, el deschide Google, intrând pe Lflix (aplicație inspirată firmei Netflix), în speranța că va găsi ceva util proiectului. Primele două seriale/filme nu sunt folositoare, așa că trece la al treilea unde găsește un subiect potrivit: un documentar despre fluturi. Structura documentariului este următoarea: informații generale despre fluturi și istoria lor, câteva curiozități și mituri, simboluri și protagonistul proiectului, Fluturele Morpho.

Tehnologii

Programe- am folosit Video Star Pro (parte 2D), Cap Cut (parte 2D), Blender versiunea 3.4.0 și 3.5.1 (parte 3D), After Effects 2020 (parte 2D/3D), Photoshop, Substance 3D Painter (textură parte 3D).
Blender – pentru modelare, sculptare, materiale, rig (scheletele fluturelui), UW unwrapping, am aplicat modifiere ( în special Solidify și Subdivision Surface) și altele.
Phothoshop- pentru partea de desen (am specificat imaginile făcute de noi, în documentație), am folosit în mare parte Curvature Pen Tool (după care am aplicat Rasterize Layer pentru majoritatea straturilor). M-am folosit de această aplicație și pentru a șterge unele detalii (titlurile negative din scena cu Lflix, fulgerele din cadrul cu Stranger Things, ca să pot pune după un green screen-ul cu fulgere) , am folosit Spot Healing Brush Tool.
After Effects- am schimbat poziții, mărimi și rotații (plus altele) cu ajutorul keyframe-urilor. Am folosit efecte de tranziție, blur, stylize, color correction (în special Lumetri Color), Distort, Keylight, CC Star Burst (pentru partea de final de la Lflix) etc…Am folosit și măști, shape layer, texte.
Rendarare- Videoclipul rulează în 30 de frameuri pe secundă, cu rezoluția de 1920 x 1080. Videoclipul final are drept format QuickTime și este rendarat în After Effects.
Documentatie- documentatie6_files (2).zip - Google Drive

Cerinte sistem

Videoproiector
Calculator cu acces la internet

Realizatori

Larisa Maria Gâscă

  • Scoala: Liceul de Arte “Ionel Perlea”
  • Clasa: 9
  • Judet: Ialomița
  • Oras: Slobozia

Răceanu Elena-Amalia

  • Scoala: Liceul de Arte “Ionel Perlea”
  • Clasa: 9
  • Judet: Ialomița
  • Oras: Slobozia

Screenshots