Fpx (cu litere mici tot) - Soft - Alba - 2006 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Alba

Descriere

Mediu integrat de dezvoltare (IDE) pentru compilatorul FreePascal

Tehnologii

FreePascal, Lazarus, GIMP

Cerinte sistem

P II 266MHz, 32 RAM

Realizatori

Dan Radu

  • Scoala: Colegiul Aiud
  • Clasa: XI
  • Judet: Alba

ScreenshotsPare un soft care implica multa munca :fearful: . Serios… N-am lucrat prea mult in Free Pascal, asa ca nu stiu prea bine… dar ce alte medii de dezvoltare exista pentru limbajul asta? Eu am lucrat in unul cu interfata DOS, dar nu stiu daca pentru interfata Windows mai exista ceva…In ce l-ai scris?Oricum,felicitari! Sa ne vedem sanatosi la GLC.

Interesant… Sper ca nu ai luat pur si simplu sursele de la Lazarus si ai scos o o gramada de feaure-uri din el ca sa para original :smiley:

Sper ca nu ai luat pur si simplu sursele de la Lazarus si ai scos o o gramada de feaure-uri din el ca sa para original


Nu vrei sa stii ce a iesit ultima oara cand am incercat sa compilez Lazarus (integral sau pe bucati) :smiley:

Krueger > E scris in Object Pascal. Singurul mediu de programare serios pentru fpc pe care-l stiu e Lazarus, care se vrea a fi o implementare open source de Delphi.

Uite, eu lucrez in Delphi si nu stiam de Lazarus… Acu il iau de pe net, varianta pentru Windows… sunt curios in ce masura se aseamana/e compatibil cu Delphi.Kewl…

Nu e compatibil cu 2007, .NET si alte chestii noi, dar VCL-ul e implementat in proportie de 95%

Nah, l-am incercat… si deocamdata o sa raman la Delphi. Totusi, vreau sa vad cu arata si fpx-ul asta… Pare interesant, oricum.

IDE-ul ofera alte facilitati decat editor optimizat si debuger?? Si cum faci debugingu, folosesti GDB sau alt debuger open-source sau ceva de genu?

gdb.

Partea de debugger e lucrata destul de mult: watches, breakpoints, register table, stack trace, etc.

Si da, mai are si alte facilitati, dar daca ti le zic acum, nu o sa mai prea am ce sa zic la prezentare, nu crezi? :smile:

Ok, nici nu vroiam sa mi le enumeri, probabil mai ai niste source version control sau ce stiu eu, poate chiar UML… In fine, vedem la Galaciuc, imi place mult proiectu, bafta la prezentare!!

Nu ai inteles conceptul.

Nu e un IDE care vrea sa concureze cu Delphi sau Lazarus in RAD, ci vrea sa fie o varianta modernizata a actualei interfete de la freepascal (fpx = fp for X11, pentru ca aia era platforma pe care rula initial). Vine in ajutorul unui elev care se pregateste pentru un concurs de algoritmica, sau pentru cineva care vrea sa creeze proiecte mici intr-un timp cat mai scurt si cu cat mai putina configurare. Poate in viitor o sa-l duc la nivelul unui Visual Studio sau ceva asemanator, dar pana atunci mai este.

si de ce fpx e cu litere mici iar X11 contine un X majuscula ? :bulb:

I don’t use caps on unix-like systems :smiley:

e interesant. Tare l-as vrea si eu k m-am saturat de ide-ul text de la fp. Pare a fi destul de util pentru dezvoltarea de aplicatii web-based. :smiley:

poate fi setat sa foloseasca alt compilator decat fpc?

StTwister > Deocamdata e facut strict pentru fpc, dar poate o sa adaug suport pentru gpc in viitor

Nu ma refeream in special la gpc, ma refer ca utilizatorul sa poata seta orice compilator (parametrii pentru compilare in linie de comanda, parsarea erorilor etc…)Btw, sa inteleg ca exista si varianta pt Linux avand in vedere ca ai folosit FreePascal/Lazarus, nu? Nu am mai vazut proiecte multi-platform la InfoEducatie, poate ma insel, nu stiu.

fpx nu se vrea a fi un RHIDE visual, deci slabe sanse sa includ suport pentru configurarea altor compilatoare.

Da, exista si versiune de linux (si cu putina munca, va putea rula cam pe orice platforma care poate compila LCL-ul). Defapt, asa a inceput totul. Din pacate, in momentul de fata, varianta de linux e putin inapoiata pentru ca folosesc vreo 2 functii de windows care, nefiind disponibile in linux(defapt sunt dar mi-e lene sa le caut), fac viata mult mai grea (ma refer la controlul focus-ului in cadrul unui step by step debug)