Un soft educational care prezinta lectia din manualul de clasa a11a de fizica “Fractalii” intr-un mod interactiv si accesibil pt oricine prin animatii,jocuri si aplicatii.
Tehnologii
Adobe Flash CS3, Adobe Photoshop CS3 Extended
Cerinte sistem
Intel Pentium Dual-Core 1,6 Mhz sau AMD X2 echivalent, 512 DDRAM, placa video min 32M
wow! … vad ca in aplicatia voastra pot sa-mi fac si proprii fractalii… in screenshot vad unul de tip mandelbrot, aveti si alte tipuri, de exemplu, koch, tree sau “arome” penrose? oricum, pare interesant!
"Intel Pentium Dual-Core 1,6 Mhz sau AMD X2 echivalent" Aplicatia ta se foloseste de ambele nuclee si un procesor cu un singur nucleu nu face fata ? Sau sa inteleg ca este optimizat pentru mai multe nuclee ?
wow! :smiley: .. vad ca in aplicatia voastra pot sa-mi fac si proprii fractalii.. in screenshot vad unul de tip mandelbrot, aveti si alte tipuri, de exemplu, koch, tree sau "arome" penrose? oricum, pare interesant! :wink: wow! :smiley: .. vad ca in aplicatia voastra pot sa-mi fac si proprii fractalii.. in screenshot vad unul de tip mandelbrot, aveti si alte tipuri, de exemplu, koch, tree sau "arome" penrose? oricum, pare interesant! :wink: [/quote:39tfev75] Da, se poate crea ce fractal liniar bidemensional stii tu, dar printr-o formula vectoriala.
[quote:39tfev75]"Intel Pentium Dual-Core 1,6 Mhz sau AMD X2 echivalent" Aplicatia ta se foloseste de ambele nuclee si un procesor cu un singur nucleu nu face fata ? :unamused: Sau sa inteleg ca este optimizat pentru mai multe nuclee ?
Nu, nu e programat pe 64 biti dar merge mai bine pe un intel dual core de 1.6 decat pe un P4 de 3.2.
Utilizatorii isi pot definii proprii fractali, cu ecuatiile lor ? In general, fractalii sunt de cateva tipuri: Mandelbrot/Julia/Nova/Newton (bazate pe studiul sirurilor recurente) si IFS (Iterated Function Systems - bazate pe plotarea recursiva a unor puncte obtinute prin transformari afine). Ar fi o idee ok sa dati posibilitatea utilizatorului sa-si defineasca regulile de generare a fractalilor - ar face programul vostru mult mai interactiv. In plus, lasand la o parte matematica, in mare masura “frumusetea” unui fractal depinde de schema de colorare - poate ar fi OK sa va interesati si de partea asta.
Daca e un soft educational, poate ar trebui sa puna mai mult accent pe notiuni din teoria fractala: atractori (ca o generalizare a limitelor), procesul de generare al fractalilor, pe functiile recurente folosite si pe conditiile de oprire, pe influenta conditiilor initiale, exponenti Lyapunov etc. E un subiect foarte interesant si cu foarte multe ramificatii - se poate face o lucrare vasta din el. Din pacate pentru mine, nu tin minte sa fi facut lectia asta in liceu - sigur mi-ar fi placut.
Pe de alta parte, daca va intereseaza si partea mai artistica a fractalilor, poate ar trebui sa puneti mai mult accent pe partea de colorare, animare, diversificare a functiilor de recurenta folosite si asa mai departe [asa cum a spus si VegetaSaian mai inainte]
Daca e un soft educational, poate ar trebui sa puna mai mult accent pe notiuni din teoria fractala
sunt de acord.. softul pana la urma e educational, nu utilitar.. asa ca nu e atat de necesar sa se puna accent pe detalii legate de randare etc. etc. pentru fractali.. mai importanta e un pic teoria in acest caz.. faptul ca un utilizator se poate juca si-si poate face proprii fractali e foarte buna pentru interactivitate, dar a o dezvolta prea tare ar trimite acest soft in categoria "utilitar".. cred ca facilitatile de acum sunt (dupa parerea mea) de ajuns pentru "educational"..
oricum, "softuri de facut fractali" sunt destule si destul de avansate (ca sa nu mai zic ca sunt freeware - http://www.apophysis.org/) si unele chiar open-source.. sa se ajunga dpdv al unui soft utilitar la o astfel de complexitate e destul de greu..
Nu, nu se poate defini ecuatia. Am incercat in C#, dar nu am reusit. In schimb, se pot crea fractali neliniari, Mandelbrot si Julia in functie de mandelbrot si fractali liniari, IFS, iar culorile se pot defini de catre utilizator.