Francmasoneria între mit şi realitate - Web - Dolj - 2007 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Dolj

Descriere

Proiectul se încadrează în secţiunea paginie web şi este un site care impresionează atât prin tema noncomformistă aleasă, cât şi prin designul original adaptat temei. Tema nu este una de largă circulaţie astfel că motorul de căutare obişnuit nu va returna prea multe rezultate concrete. Astfel mi-am adus contribuţia la dezvoltarea internetului prin mediatizarea temei şi am redus timpul de căutare, numărul de surse diferite pentru informare al viitorului utilizator anonim care din curiozitate, pasiune sau chiar plictiseală se va arăta interesat.
Dezvoltarea site-ului a necesitat pe lăngă o bună cunoaştere a tehnicilor moderne de programare şi un amplu proces de informare care a fost realizat cu ajutorul Bibliotecii Judeţene Dolj „Alexandru şi Aristia Aman” prin volumele puse la dispoziţie Paul Stefanescu - “Misterele Francmasoneriei”, Daniel Beresniak - “Francmasoneria in Europa de Est”, Petre Dogaru - “Casa Regala, femeile fatale, masoneria si dictatorii secolului XX”, Joseph Maistre - “Istorie si Masonerie”. Informaţiile se află în format tipărit şi trecerea lor pe suport digital a dublat efortul uman. Acest efort a dus la realizarea până în prezent a 141 pagini distincte pe subteme variate pe care le vom present în detaliu în continuare. Conţinutul poate fi extins la 300 pagini, dar deocamdată acestea se încadrează în planuri de viitor.
Prima categorie este „Întrebări”. Aceasta conţine un set de 35 întrebări al căror răspuns mi s-a părut necesar a fi cunoscut pentru a elimina eventualele confuzii pe care le are utilizatorul, al discrepanţei dintre adevăr şi mit. Deşi majoritatea au şi un răspuns scurt, unele sunt mai ample şi ocupă 1-2 pagini.
A doua categorie este „Istorie şi Mituri”. Care are deasemenea 6 subcategorii cu titluri sugestive: Cum a luat naştere, Arta sacră( face referire la impunătoarele clădiri realizate de aceştia pentru că termenul mason provine englezescul masonary=zidar ), Francmasoneria şi Biserica, Francmasoneria şi politica, Francmasoneria după anul 1877, Francmasoneria şi problemele contemporane.
Cea de-a treia categorie este „Rituri, simboluri, principii”. După ce am aflat istoricul ei a venit timpul să cunoaştem impactul pe care trecutul l-a avut asupra prezentului, reflectat în actualele rituri, simboluri asociate diferitelor evenimente, dar şi principiile care motivează anumite alegeri. Subcategoriile ce compun această secţiune sunt: Preceptele francmasoneriei moderne, Codul masonic, Codul etic, Principiile fundamentale, Simboluri masonice, Simbolistica numerelor, Ritualul de iniţiere, Ritualuli de desfăşurare.
Un fenomen atât de răspândit nu putea să ocolească România şi astfel ne-am ales şi noi cu masonii noştri. Cea de-a patra categorie are ca titlu „Romania şi Francmasoneria” şi conţine uramătoarele subcategorii: Rolul francmasoneriei, Loja “Inteleptii din Heliopolis”, Francmasoneria pana la sf sec al XIX-lea 1900-1925:de la unitate la diversitate, 1925-1940:al doilea razboi mondial, De la Hitler la Stalin, Exilul , Perspective, Lista completa cu personalitati ale vietii politice,militare si intelectuale, Francmasoni celebri .
Ultima categori este intitulată „Anexe” şi conţine un dicţionar, un glosar şi bibliografia.
Aproape toate paginile sunt însoţite de poze, majoritatea reproduceri artisitce deoarece identitatea membrilor nu trebuie dezvăluită şi divulgarea secretelor este aspru pedepsită şi totuşi există destule informaţii cât să ne facem o idee despre această societate secretă.
Pentru a dezbate această temă liber site-ul conţine şi un forum unde ideeile nu vor fi cenzurate, existând posibilitatea ca întrebările să fie răspunse chiar de un membru al francmasoneriei. Dreptul de a posta pe forum este exclusiv membrilor înregistraţi pe site.
De asemenea este inclus un modul de logare, înregistrare a userilor. Facilităţile sunt pe lângă dreptul de a posta pe forum, accesul la o pagină personală. Aici puteţi alege să vă testaţi cunoştinşele răspunzând unui chestionar aproape nou de fiecare dată, cu ajutorul tehnicii moderne. De asemea este implemetat un sistem de bookmark ultima pagină vizitată fiind reţinută automat. Plus multe altele.
Pentru a uşura navigarea există şi un modul de căutare simplă si avansată. Pentru uşurinţă în utilizare cuvintele cheie căutate sunt evidenţiate în paginile returnate.
Pentru a uşura munca administratorului există şi un panou de administrare cu rol de întreţinere şi actualizare a conţinutului.
Până la data concursului există posibilitatea de a îmbunătăţii conţinutul categoriilor şi facilităţile oferite. Îmi rezerv acest drept.

Tehnologii

Html, Php 5.x si MySql 4.x/5.x, Javascript, CSS (AJAX si DHTML)

Cerinte sistem

Orice configuratie adaptabila unui server web.
De preferat configutratie mininmă un PIII 650Mhz, 256Mb, WinXP cu server Apache avand Php 5.x si MySql 4.x/5.x.
Browserul web InternetExplorer 4+ sau echivalentele(Netscape,Mozila,Opera)
Pentru prezentare un monitor cu rezolutie de 1024*768 minim.

Realizatori

Ionescu Radu Cristian

  • Scoala: C.N. “Fratii Buzesti” Craiova
  • Clasa: XII
  • Judet: Dolj

Warning: mysql_connect() [function.mysql-connect]: Access denied for user ‘user1’@‘localhost’ (using password: YES) in /www/110mb.com/f/r/a/n/c/m/a/s/francmasoneria/htdocs/include/dbconnect.php on line 2

nu se poate