Fresh Start - Multimedia - Teleorman - Lucrari 2020 Nationala

Informatii generale

Descriere

Khalida Al-Amrad este nouă în liceu. A venit în România în speranța că se va obișnui, crezând că ceilalți o vor trata cu respect și prietenie. Dar omitem un detaliu: Khalida este o imigrantă,iar acest lucru schimbă totul. Ea este diferită, așadar colegele sale o privesc ca pe o intrusă. Nimeni nu o bagă în seamă. Este ca și când nu ar exista, acest fapt făcând-o să se simtă incomfortabil si respinsă. Lucrurile merg în această direcție până când cineva îi întinde o mână de ajutor. Oare ce se va întâmpla în continuare?

Cam așa sună descrierea filmului Fresh Start. Dar aș dori să vă spun și puțin din povestea din spatele acestuia.
Inițial, am filmat secvențele pentru trailerul filmului, cu scopul de a-l înscrie la Concursul Internațional Infomatrix. Zis și făcut. A fost o experiență faină, alături de profesori și colegi dragi, care a culminat cu o calificare la etapa internațională. Din cauza pandemiei, concursul s-a anulat, așadar nu am abut timpul necesar a filma cadrele pentru filmul propriu-zis. Am rămas cu o jumătate de vis împlinit.

Dar filmul nu este doar despre munca noastră. Este despre tine, cel care îl vizionezi și despre cel la care te gândești chiar acum. Este despre ființa umană și despre integritatea acesteia. Este despre colegul pe care îl ignori din cauza aspectului său, a condiției materiale, a sexului, rasei sau confesiunii și aș mai putea continua. Este despre cine suntem și cine putem fi. Khalida cea fictivă este doar un exemplu al incluziunii sociale care este o realitate a zilelor noastre. Zilnic, milioane de oameni sunt tratați la fel sau într-un fel mult mai rău. Este despre mâna pe care i-o poți întinde unui oprimat al destinului. Este despre ajutorul care poți fi chiar tu! Este despre noi.

Scop&motto: Fii schimbarea pe care o vrei în lume!

Tehnologii

Filmat cu: Aparat Foto DSLR Nikon D3500 și Canon 200D
Programe folosite:
Adobe Premiere Pro
Adobe After Effects
Windows Movie Maker
Audio: Storyblocks

Cerinte sistem

Hardware de pe care este posibilă accesarea platformei YouTube și conexiune la internet.

Realizatori

Daria Magda Duță

  • Scoala: Liceul Teoretic „Alexandru Ghica”
  • Clasa: 10
  • Judet: Teleorman
  • Oras: Plosca

Screenshots