GivTrackr - Web - București - Lucrari 2023 Nationala

Informatii generale

Descriere

GivTrackr este o aplicație web inovatoare care își propune să aducă transparență în ceea ce privește cheltuielile organizațiilor non-guvernamentale (ONG-uri) și să câștige încrederea potențialilor donatori. Prin intermediul acestei platforme, potențialii donatori pot urmări în timp real modul în care sunt cheltuiți banii donați, iar ONG-urile pot gestiona mai ușor procesul de primire și utilizare a donațiilor.

Una dintre funcționalitățile cheie ale GivTrackr este integrarea cu serviciul Open Banking, care permite conectarea cu conturile bancare ale ONG-urilor pentru a vedea tranzacțiile. Astfel, ONG-urile pot oferi o transparență mai mare donatorilor, care pot vedea cum sunt cheltuiți banii lor în timp real.

Procesul de utilizare a GivTrackr este simplu pentru ONG-uri. După ce și-au conectat conturile bancare utilizând serviciul Open Banking, acestea trebuie doar să încarce o dovadă fiscală a plății (factură, chitanță, bon fiscal) în aplicație. În cazul transferurilor bancare, pot adăuga și detaliile plății în câmpul de referință al transferului. Astfel, se asigură o evidență completă a tranzacțiilor și se elimină necesitatea de a avea un site web separat pentru primirea donațiilor.

De asemenea, GivTrackr oferă ONG-urilor o pagină dedicată pe platformă, unde acestea pot prezenta un rezumat al scopului lor și pot primi donații direct în conturile bancare conectate anterior. Acest aspect facilitează interacțiunea cu potențialii donatori și permite ONG-urilor să se concentreze mai mult asupra misiunii lor, fără a se ocupa de aspectele tehnice ale gestionării unui site de donații propriu.

Tehnologii

Tehnologii utilizate:
React
Next.js - metaframework React
Next UI - librărie de componente
Supabase - autentificare securizată cu email si parolă, baza de date (PostgreSQL), stocare fișiere în bucket-uri
CSS - stilizarea componentelor și a layout-ului
Nordigen - serviciu de agregare a conturilor bancare
Git & Github – sistem de management al codului, bug tracking

Din ce este alcătuit GivTrackr?
Site-ul funcționează pe baza celei mai noi versiuni Next.js 13, care permite adăugarea unor funcții serverless cu scopul de a crea cu ușurință un API.
Astfel, arhitectura GivTrackr este alcătuită din:

Interfața grafică/UI – scrisă în React și stilizată cu CSS; este hostată pe Netlify, varianta publică fiind accesibilă la adresa https://givtrackr.netlify.app.

API – format din funcții serverless cu ajutorul cărora:

  1. Se poate conecta la conturile bancare de la cele mai importante instituții bancare din România
  2. Poate crea conturile și profilurile ONG-urilor
  3. Poate obține tranzacțiile din conturile ONG-urilor pentru a afișa cheltuielile și motivul pentru plată

Backend as a Service, rulat separat pe o instanță open-source Supabase (https://supabase.com) în Frankfurt, care facilitează lucrul cu un serviciu de autentificare solid și sigur, stocarea profilurilor și a conturilor în baza de date, stocarea imaginilor de profil ale ONG-urilor în bucket-uri etc.

Cerinte sistem

Un calculator, laptop, tabletă sau smartphone cu un browser web actualizat instalat (cum ar fi Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari sau Microsoft Edge).
O conexiune stabilă la internet pentru a accesa și a interacționa cu aplicația GivTrackr.

Realizatori

Matei Tudose

  • Scoala: Colegiul National de Informatica “Tudor Vianu”
  • Clasa: 11
  • Judet: București
  • Oras: Sector 5

Screenshots