GoStudent - Educational - Buzău - Lucrari 2015 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Educational
  • Judetul: Buzău

Descriere

Aplicaţia GoStudent este un concept care reuneşte 4 utilitare create pentru a fi folosite la orele de Tehnologia Informaţiilor şi Comunicaţiilor (clasa a 9-a), sau orice alt domeniu care presupune centralizarea documentelor, aplicaţiilor sau temelor. Acestea sunt: Calculator, Notepad, HTML Editor și Portfolio. (opțional, și i-CS Music Player).
După cum arată și numele, GoStudent a fost gândit în scop educațional. Calculator și Notepad se pot găsi ca și concept și pe platforma Windows, însă cele două au fost adaptate și îmbunătațite cu un design original și alte funcții folositoare. HTML Editor facilitează accesul la pagina web creată de elevi în timpul orelor de TIC, aceasta deschizându-se direct în fereastra Fast Build a aplicației. De asemenea, HTML Editor oferă elevilor posibilitatea de a lucra cu mai multe fișiere simultan și îi sprijină în folosirea tag-urilor, pentru ca limbajul HTML să fie mai atrăgător. Suportul teoretic inclus în HTML Editor poate ușura orele de TIC, oferindu-le elevilor exemple concrete de cod. Portfolio este o aplicație originală, menită să ușureze organizarea proiectelor elevilor, dar care poate fi folosită chiar și de profesori sau persoane care nu lucrează în mod obigatoriu în mediul școlar. Alături de funcția de creare a unor teste noi, Portfolio face din GoStudent o platformă interdisciplinară, un software educațional care poate fi utilizat în cadrul oricărei ore de curs.
Întrucât aplicația a fost gândită astfel încât să poată fi folosită și în afara mediului școlar (dar și pentru a încuraja elevii să lucreze și acasă), s-a decis implementarea unui element de relaxare, muzica, prin intermediul aplicației i-CS Music Player. Desigur, pentru că aplicația este, în principiu, un software educațional, i-CS Music Player nu va fi folosit la ore, profesorul asigurându-se că elevii instalează aplicația din cel de al doilea installer.

Tehnologii

Aplicația a fost creată cu Visual Studio 2012, utilizând limbajul de programare Visual Basic.

Cerinte sistem

Windows Vista/7/8/8.1
Microsoft .NET Framework 4.5 sau cea mai recentă versiune
*Pentru deschiderea fișierelor .doc în Portfolio, este nevoie de Microsoft Office.

Realizatori

Ioana Martin

  • Scoala: Colegiul Național “B. P. Hasdeu”
  • Clasa: 10
  • Judet: Buzău
  • Oras: Buzău

Cosmin Stoian

  • Scoala: Colegiul National B.P. Hasdeu
  • Clasa: 11
  • Judet: Buzău
  • Oras: Buzau

Screenshots