GradeMaster - Utilitar - Iași - Lucrari 2023 Nationala

Informatii generale

Descriere

Proiectul Grade Master s-a născut din dorința de a îmbunătăți comunicarea cu familiile elevilor și pentru facilitarea gestionarii bazelor de date privind situația școlară.
Proiectul se adresează tuturor persoanelor care își doresc un catalog digital accesibil. Grade Master permite utilizatorilor săi urmărirea notelor și absentelor, rapid, printr-o interfață ușor de navigat.
Pentru sporirea confortului utilizatorilor noștri, sunt generate automat mesaje de tip email și SMS, în timp real, în momentul actualizării bazei de date. Serviciul este accesibil de pe orice dispozitiv cu o conexiune la internet, fiind în permanență în contact direct elevi, părinți, profesori.
Principalele avantaje ale acestui catalog (față de cele existente pe piață) sunt:

eficiență și promptitudine prin comunicare în timp real
securitate prin notificarea conectării și transmiterea adresei IP de conectare
costul aproape inexistent.

Tehnologii

Implementarea aplicatiei:
Am decis pentru o compatibilitate mai mare să implementez un sistem de tip WebApp pentru a fi accesibil pe orice arhitectură. Situl este scris în PHP datele sunt stocate într-un mod securizat în baza de date (MariaDB) . Datele de login sunt hasuite cu salt înainte de a fi salvate asigurând securitatea utilizatorilor.
Funcționalitate:
GradeMaster este forte ușor de folosit datorită designului simplu și intuitiv. Un alt beneficiu este că toate procesele memory intesive se desfășoară pe server și cerințele minime pentru utilizator sunt aproape inxistente (necesită doar un webBrowser) . Toate operațiunile de pe server sunt optimizate utilizând puțină memorie și CPU (un Pc cu i5 gen 6 poate susține aproximativ 3k-5k clienți simultani care utilizează baza de date, tot conținutul static este cached pe serverele Cloudflare) .
Technologii folosite:
 PHP
 Baza de date
 JavaScript
 HTML/CSS
 Modem GSM
Securitate:
Aplicația a fost proiectată de la început pentru a fi securizată la atacuri cibernetice pentru evitarea exploatării serverului, s-au folosit cele mai actuale versiuni (OS, librării) . Toate câmpurile prezentate utilizatorului sunt salubrizate (User Input Sanitation) pentru a evita injectarea codului malițios.

Testarea proiectului pentru exploituri:
Tot WebApp-ul a fost testat împotriva injecțiilor SQL folosind SQL Map, jSQL Injection și Burp Suite. Împotriva atacurilor de tip DDOS, site-ul folosește Cloudflare pentru a minimaliza daunele create. De asemenea, sistemul blochează automat adresele IP cunoscute ca SPAM/SCAN/BRUTE/DDOS.
WebApp-ul a fost testat meticulos împotriva exploit-urilor și a bag-urilor asigurând utilizatorilor noștri o platformă sigură și stabilă.

Interfața:
WebApp este accesibil prin intermediul webBrowserului și prezintă design responsiv, simplu și intuitiv de navigat.
Resurse și source code:
GradeMaster este scris integral în Php/Html/Css/Js și nu necesită compilarea codului, ci doar copierea codului sursa către rootul webservarului. Importarea bazei de date și editarea fișierului “db.class.php” cu numele bazei de date, username, parola, portul bazei de date.

Cerinte sistem

Utilizatorul necesită doar un webBrowser.
Server:Windows/Linux min 1GB RAM 2GB SSD

Realizatori

Stefan Vata

  • Scoala: Liceul Teoretic Miron Costin
  • Clasa: 11
  • Judet: Iași
  • Oras: Iasi

Screenshots

Website:https://grademaster.ru/