Heroes Of Math - Soft Educational - Cluj - 2012 Nationala

Informatii generale

Descriere

Softul Educational Heroes of Math este un proiect destinat utilizării la clasele mici (I, II), ca auxiliar didactic în predarea şi evaluarea matematicii.
Softul este organizat sub forma unui joc, dată fiind categoria de vârstă căreia i se adresează. Astfel elevii vor învăţa matematica având impresia că se joacă.
Titlul softului parafrazează titlul unui cunoscut joc –„Heroes of Might and Magic”, joc care a stat la baza întregii idei, de la grafică până la modul de joc.
Elevul porneşte de la un castel, parcurge un labirint în care diferite personaje îi vor pune întrebări şi trebuie să ajungă la cel de al doilea castel pentru a finaliza jocul. Personajele sunt de două categorii: dragonul – care nu dispare de pe hartă decât în cazul în care elevul a răspuns corect la problemă, şi personaje (cavaleri, elfi, gremlini etc) care dispar indiferent de răspunsul dat de elev.
Eroul este reprezentat pe hartă prin imaginea scutului, care are aceleaşi caracteristici cu steagul pe care şi-l alege.
Proiectul este structurat în mai multe ferestre care se încarcă independent.
Conectarea la joc se face pe baza unui nume de utilizator ÅŸi a unei parole.
Fiecare utilizator are asociat un rol (elev sau profesor) în funcţie de care se stabilesc drepturile de acces. Doar profesorul are drept de a modifica conturile elevilor, problemele sau hărţile.
Puteti consulta manualul de utilizare pe situl proiectului http://mihaela.dej.ro/hom/

Tehnologii

  • C# 2008, pentru dezvoltare - Microsoft Access 2003, pentru baza de date - Photoshop CS2, pentru prelucrarea imaginilor

Cerinte sistem

Windows: XP Service Pack 2
Procesor: AMD Athlon 2800+ 1.8GHz
1GO RAM
Spatiu pe hard: 100 MB

Realizatori

Marton Florin

  • Scoala: Liceul Teoretic Alexandru Papiu Ilarian Dej
  • Clasa: a XI-a
  • Judet: Cluj

Screenshots

grafica pare asemanatoare jocului heroes of might and magic 3, nu cumva pentru imaginile alea aveai nevoie de drepturi de autor???

sigur nu ai luat imaginile din map creator-ul jocului? :unamused:

Da si mie mi se pare asemanatoare grafica cu jocul acela :confused: