Igluu - Web - Timis - 2010 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Timis

Descriere

* Ce este? O aplicatie online care iti usureaza munca zilnica; orare, task-uri sau notite rapide; toate acestea, plus multe altele, sunt stranse intr-un mediu prietenos care te va face sa te simti mai comfortabil decat acasa.
* De ce sa il folosesc? Scapi de toate obiectele voluminoase de pe biroul tau, lasand "igluu"-ul tau sa se ocupe de toate problemele tale. Igluu dispune de o interfata prietenoasa, usor de operat, de care nu te vei mai putea dezlipi dupa prima utilizare.
* Cand sa il folosesc? Tot timpul. Igluu este online la o rata de aproape 100%, garantand ca agenda ta personala iti este accesibila in orice moment.
* Este sigur? Igluu este o platforma securizata, fiecare interogare a ta fiind strict verificata de catre scripturile noastre. De asemenea, efectuam back-up-uri zilnice altfel incat riscul ca datele tale sa fie compromise este 0. Stai linistit! Igluu este cea mai sigura agenda pe care ai vazut-o!

Ia-ti propriul igluu!

Tehnologii

HTML&CSS, PHP&MySQL, Javascript + jQuery, AJAX, XML

Cerinte sistem

Browser web cu Javascript enabled.

Realizatori

Horak Andrei

  • Scoala: Liceul “Grigore Moisil”
  • Clasa: 11
  • Judet: Timis

Screenshotsfoarte interesant si util.
Am observat la functia de multi-language un mic bug, nu ramane limba selectata cand navighez pe linkurile interne ale site-ului. O rezolvare ar fi:

$limba = $_GET[‘lang’];
$siteurl = “http://igluu.ro”;
if ($limba != “”){
$url = $siteurl."/index.php?nid=1&lang=".$limba;
}else{
$url = $siteurl."/index.php?nid=1";
}
echo ‘<a href="’.$url.’">Feedback</a>’;

In primul rand, multumesc pentru aprecieri :smile:

Limba ramane in URL doar in momentul in care aceasta se schimba (adica cand dai click pe iconita). Ea intra mai apoi in sesiune si este verificata la fiecare pagina. Deci daca ai crezut ca limba nu ramane setata doar pentru ca nu mai apare in link, nu, ea ramane setata.
Sau ti s-a intamplat chiar si dupa sa iti apara site-ul in alta limba decat cea pe care ai selectat-o?

acum am observat. De ce ai ales sa faci cu sesiuni?
Daca folosesti $_GET obtii mai multe pagini, prezinta un avantaj pentru utilizatorul siteului si pentru optimizarea seo.

La ce te referi prin ‘mai multe pagini’ ?
Am dorit ca linkurile sa fie cat mai simple, iar limba sa fie retinuta si la urmatoarea vizita a userului (cu $_GET ar fi trebuit la fiecare vizita sa schimbe limba - aici ma refer cand sesiunea inca nu a expirat).
Daca userul se logheaza/delogheaza, limba aleasa ramane in sesiune, nu mai trebuie sa realeaga apoi limba.

Sper ca ai inteles, in mare, de ce am ales sa fac cu sesiuni :smile:

Frumos design, aerisit, util. Chiar imi place :wink:

Intr-adevar bun design. Daca tot veni vorba de design, iti sugerez sa lasi un pic mai mult padding (de exemplu in poza 3 la popup intre content si border) si va fi si mai bine.

Va multumesc :smile:

Acum incerc sa fac un redesign; refac o mare parte din interfata pentru a fi cat mai user-friendly si cat mai flexibila. Voi lua in considerare si padding-ul :smile: Sper doar ca reusesc sa termin in 2 saptamani totul… :smile:

Ar fi plăcut să urci ultima versiune pe http://igluu.web2010.infoeducatie.ro/
La concurs de pe acel domeniu vei prezenta.

Pentru infoeducatie se lucreaza si pe tren, deci ai un pic mai mult :open_mouth:

Pentru infoeducatie se lucreaza si pe tren, deci ai un pic mai mult

Se lucreaza si cu o seara inainte de prezentare (teoretic, asta e termenul limita). Dar daca esti destept, faci un sistem de update superb si lucrezi si cu 5 minute inainte de prezentare. Apoi cand lansezi aplicatia, se face update automat. Voila! :laughing:

La Web termenul limită era atunci când se instala lucrarea pe calculatorul de prezentare. Anul acesta fiecare participant de la web a primit cont de hosting de la Hostway.

Se va comunica un deadline până când toţi participanti de la web trebuie să îşi urce lucrarile pe server în varianta funcţională.

Acel deadline nu va fi seara dinainte de concurs ci cu câteva zile, probabil 1 saptămână înainte de concurs. Dupa acel deadline se mai pot efectua modificari.

Pai, o sa-l urc pe Hostway cand voi termina varianta la care lucrez acum :smiley: Daca nu termin, o prezint pe actuala.

@valentinbora: Sper ca sunt prinze in tren :smiley:

linkyndy

Pai, o sa-l urc pe Hostway cand voi termina varianta la care lucrez acum :smiley: Daca nu termin, o prezint pe actuala.

@valentinbora: Sper ca sunt prinze in tren :smiley:Am avut noroc si de tren cu prize. Vagonul de cuseta avea prize acum 2 ani. Mai pui si de o conexiune mobila si te-ai aranjat. Si eu vin cu laptop.

@mitza: deci practic se poate lucra la modificari si cu o seara inainte. Dar recomandarea ar fi sa faci repetitii de prezentare, din experienta mea.