IGROUND.ME - Utilitar - Prahova - Lucrari 2022 Online

Informatii generale

  • Categorie: Utilitar
  • Judetul: Prahova

Descriere

iGround este o aplicație distribuită web care cuprinde module de softuri utilitare scalabile, pentru moment implementarea fiind făcută pentru wake-on-lan și irigație pe care ajută utilizatorul să protejeze planeta utilizând eficient consumul de resurse pentru grădina sau plantații, dar și a economisi energie prin pornirea și oprirea calculatorului cu ajutorul modulului Wake-on-lan.

Tehnologii

Aplicația de irigație distribuită web își propune să controleze un sistem de irigație bazat pe semnale SNMP (Simple Management Network Protocol ). Ea se bazează pe două componente: o componentă de comandă PHP format din doar o pagină (iground/irig.php) și o componentă de control care se bazează pe un script bash ce citește status-ul plăcii de achiziție date și control (tip PLC Tiny lan controller).
Aplicația de Wake-on-lan este, de asemenea, distribuită web bazată pe un sistem hardware adaptativ (uneori abreviat WoL, disponibil multiplatforma de la routere până la calculatoare personale) ce își propune “trezirea” calculatoarelor de la un mod de alimentare foarte scăzut de la distanță.

Cerinte sistem

Fiind o aplicație distribuită web, resursele utilizatorului sunt limitate doar de accesul la internet, așadar este condiționată doar de browserul de internet. Din punct de vedere al server-ului, s-a ales o soluție de virtualizare de tip oVirt care asigura o utilizare optimala a resurselor hardware, implicit un consum de energie minimal.

Realizatori

Ionut Ionescu

  • Scoala: Colegiul National Pedagogic “Regina Maria” Municipiul Ploiesti
  • Clasa: 11
  • Judet: Prahova
  • Oras: Ploiesti

Screenshots