Ilovecapitals.com - Web - Timis - 2011 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Timis

Descriere

ilovecapitals.com este o aplicatie web prin care utilizatorii pot invata cele mai interesante lucruri despre capitalele lumii iar mai apoi isi pot testa cunostintele acumulate intr-un ambient competitiv, alaturi de alti utilizatori, fiind rasplatiti prin puncte si medalii. De asemenea, acestia pot impartasi cele mai frumoase experiente si locuri care merita vizitate din capitalele lumii.

Tehnologiile moderne folosite, legaturile cu numeroase API-uri, interfata simpla si placuta la utilizare, sistemul de puncte si medaliile, cat si informatiile interesante prezente fac din ilovecapitals.com o aplicatie ideala atat pentru cei care vor sa invete intr-un mod inedit, cat si pentru cei dornici de distractie si competitie.

Tehnologii

HTML5, CSS3, PHP, MySQL, JavaScript (jQuery), AJAX, Facebook Graph API, Google Maps API, Google Translate API, Flickr API

Cerinte sistem

Pentru a beneficia de o randare mai eficienta si mai frumoasa a paginilor este necesar un browser care suporta noile tehnologii HTML5 si CSS3 si care are JavaScript activat.
Intrucat aplicatia se foloseste exclusiv de Facebook Graph API, o conexiune la internet este vitala.

Realizatori

Horak Andrei

  • Scoala: Liceul “Grigore Moisil”, Timisoara
  • Clasa: a XII-a
  • Judet: Timis

ScreenshotsAm vrut sa imi fac cont insa vad ca singur metoda de conectare e cu facebook… Nu am facebook

Isi motiveaza alegerea aici: http://ilovecapitals.web2011.infoeducatie.ro/ajutor

Da, intr-adevar, acela este motivul. Vizitele in capitale reprezinta o parte importanta a aplicatiei si de aceea am preferat sa folosesc conectarea prin Facebook. De asemenea, cu ajutorul Facebook am acces si la alte data aditionale (numele utilizatorului, orasul natal), fara de care check-in-urile nu ar fi atat de exacte (de exemplu, orasul natal, in cazul in care este capitala, nu conteaza pentru vizite).

Deocamdata aplicatia instalata pe subdomeniu nu este complet functionala; daca doresti, poti vizita http://ilovecapitals.com pentru a avea acces la toata aplicatia. Motivul este ca Facebook restrictioneaza accesul aplicatiei la un singur domeniu.