Intre arta si webdesign - Prezentari 2004 Nationala

Descriere

Despre importanta elegantei designului si integrarea acestuia in strategia de comunicare a mesajului dorit in mediul online. O perspectiva asupra designului web: un mijloc si nu un scop.

Autor

  • Marius Deak

hehe… o sa ne vorbeasca nenea Deak…

de-abia astept…

Yeah, happy happy… joy joy. Look at me, I’m thrilled :smiling_imp:: .

:laughing:

nu inteleg de ce esti asa de " :imp: " pe deak… in fond voi nu cu green pixel v-ati batut la internetics…

OMG. Tot ce e legat de green pixel sau razboi.ro e legat automat de internetics? Da-l in colo de festival.Pe mine nu ma intereseaza cine prezenteaza, ci mai mult cum si ce. Poate sa vina si George Bush ca daca ne trage o fraza din aia in care se injura singur e varza.

Jay-C

Pe mine nu ma intereseaza cine prezenteaza, ci mai mult cum si ce. Poate sa vina si George Bush ca daca ne trage o fraza din aia in care se injura singur e varza.


Eu cred ca ar trebui sa te intereseze cine prezinta, pentru ca automat este influentat "cum si ce" de care spui tu.
Eu cred ca CEO-ul celei mai bune agentii de web design are niste lucruri valoroase de spus. Mai valoroase decat ale unui anonim care pretinde ca spune aceleasi lucruri.

astept comentarii :unamused:

Cam nasol, cam multa vorbaraie degeaba.

Oricum, nu s-a comparat cu cei de la GD.

ce ai fi asteptat sa auzi ?

de detalii tehnice si how-to-uri e plin internetul.

a fost f placut seminarul (parerea mea)… multe din lucrurile spune, totusi, sunt cam “de bun simt” ca sa spun asa… evidente, altfel spus…

ce nu mi-a prea placut este ca s-a vorbit de parca site-urile corporate si portalurile ar fi singurele existente pe net, site-urile experimentale sau pt prezentarea unor artisti, in fine, site-uri cu un target mai restrans, au fost cam lasate la o parte…

Mie mi-a placut… in mare.Aceleasi lucruri puteau fi spuse mai organizat si mai succint.

Am luat seminarul mai mult ca un fel de poveste despre green pixel si despre cum sunt clientii de care trebuie sa ne ferim. Pe alocuri cu mesaje despre cum designerii nu ar trebui sa isi arate muschii, ci sa faca design adaptat scopului. :smile:Senzatia de dezorganizare si ca… ai batut campii :smiley: a fost data de lipsa unor slide-uri si a unei mai bune punctari a mesajelor care trebuiau transmise.Dar mie mi-a facut placere sa te ascult, chiar si in forma romantata in care ai ales sa tii seminarul.Floppy: avand in vedere targetul si lucrarile prezentate in concurs, eu nu cred ca mesajul era de ‘bun simt’ pentru toti cei prezenti. Iar daca te uiti pe internetul romanesc, vei gasi in multe cazuri aceeasi lipsa de bun simt.

vivi, eu sunt sigur ca marea majoritate a celor care gresesc stiu ca o fac…

asta ca referire la web-ul romanesc…

Floppy

a fost f placut seminarul (parerea mea)... multe din lucrurile spune, totusi, sunt cam "de bun simt" ca sa spun asa... evidente, altfel spus...


lucrurile sunt simple : fix acest bun-simt le lipseste la majoritatea. Considera-te o exceptie :wink:

Floppy

ce nu mi-a prea placut este ca s-a vorbit de parca site-urile corporate si portalurile ar fi singurele existente pe net, site-urile experimentale sau pt prezentarea unor artisti, in fine, site-uri cu un target mai restrans, au fost cam lasate la o parte...nu sunt singurele, dar sunt MAREA majoritate.
Mai toti cei ce incep web design au de facut acest gen de site-uri.
Vivi

Senzatia de dezorganizare si ca... ai batut campii :smiley: a fost data de lipsa unor slide-uri si a unei mai bune punctari a mesajelor care trebuiau transmise.

Dar mie mi-a facut placere sa te ascult, chiar si in forma romantata in care ai ales sa tii seminarul.hehe,
dupa cum spuneam : am avut de ales intre a veni si a vorbi liber (ceea ce ar fi putut sa fie un MARE dezastru daca nu as fi avut experienta unor alte cursuri / discutii / seminarii) sau a nu veni deloc pe motiv de "nu am slide-urile facute".

Problema la un discurs liber este ca trebuie mereu sa il modulezi in functie de ce reusesti sa citesti pe fetzele oamenilor (ex: am inteles si sunt de acord, am inteles dar nu sunt de acord, n-am inteles da' nenea asta e mai tare si il cred pe cuvant .... etc)

.... de unde si anumite reluari de idei.


targetul meu insa nu au fost cei ce mai stiu cat de cat.
Dimpotriva, m-am axat pe cei ce nu prea stiu dar au descoperit flash/photoshop/html/etc... si li se pare interesanta ideea de a le folosi la ceva.

M.
Floppy

vivi, eu sunt sigur ca marea majoritate a celor care gresesc stiu ca o fac...
asta ca referire la web-ul romanesc...floppy,
daca tu uneori realizezi ca ai gresit, multi ar fi in stare sa se certe cu oricine pentru creatiile lor. si astia sunt majoritatea !