Intrebare MARE

Doresc sa pun o intrebare comisiei.Anul acesta se va mai face uz de regula care depuncteaza lucrarile cu 10-15% ce au fost prezentate (ca idee!) in editiile precedente?In alta ordine de idei, ce patesc daca vin cu un proiect pe care l-am prezentat deja dar care e acum imbunatatit radical?Cum suna mai exact acea prevedere si care sunt criteriile pentru a putea fi aplicata? Sa luam de exemplu faimoasa lucrare “Istorie” a baietilor din Hunedoara pe care au prezentat-o de mai multe ori (>3 ?). Eu am vazut doar doua versiuni care erau foarte diferite intre ele - deci cu imbunatatiri substantiale. S-a depunctat ceva? (normal ar fi sa nu)

PS: desi este o intrebare destinata comisiei, parerile celorlalti concurenti sunt foarte binevenite

Cristian George Strat

Tine-te bine de ideea :bulb: aia, ca sa nu cazi. :laughing: :laughing:

incubus

Tine-te bine de ideea :bulb: aia, ca sa nu cazi. :laughing: :laughing:ai putea sa fii mai explicit? :unamused:

Cei care au participat anul trecut si acum doi ani la concurs, stiu despre ce e vorba. Mai ales colegii tai de camera de anul trecut. Stii tu … carcotasii stiu de ce…

Tot n-ai inteles? :laughing: Vrei sa-ti desenez? Am sa desenez ceva, asa, care o sa semene cu interfata de WinXP. :unamused: :unamused: :unamused:

wickedman

Doresc sa pun o intrebare comisiei.

Anul acesta se va mai face uz de regula care depuncteaza lucrarile cu 10-15% ce au fost prezentate (ca idee!) in editiile precedente?

In alta ordine de idei, ce patesc daca vin cu un proiect pe care l-am prezentat deja dar care e acum imbunatatit *radical*?
PS: desi este o intrebare destinata comisiei, parerile celorlalti concurenti sunt foarte binevenite
Cristian George StratVom avea o discutie cu juriul in acest sens, inaintea concursului
incubus

Tot n-ai inteles? :laughing: Vrei sa-ti desenez? Am sa desenez ceva, asa, care o sa semene cu interfata de WinXP. :unamused: :unamused: :unamused:nu ca nu am inteles la ce te referi :angry:> . nu imi place sa ma ascund dupa deget. stiu ca e vorba de info-arena. dar eu ti-am cerut si o parere, nu doar sa dai cu paru`!

raspunde la intrebare: daca mi-am upgradat lucrarea substantial, de ce unii trebuie sa "carcoteasca"?

vroiam sa stiu cand se aplica regula (cel putin, cum a fost formulata anul trecut). atunci cand aceeasi persoana prezinta aceeasi idee sau cand ideea nu este originala?

"Grafuri" (incubus?) s-a prezentat in fiecare an si continua sa se prezinte si anul acesta. la fel si "librarii online", "scheme logice" si "comunitati de designers".

Ma scuzi daca ai interpretat-o ca un atac, dar nu am vrut. Doar ca dupa discutia noastra anterioara unde am vorbit un picdespre idei si creativitate vii cu faza asta. Nu am nimic impotriva proiectului tau, din partea mea sa iei locul I (iar)numai ca e cam aiurea faza. Aiurea in sensul ca de trei ani de zile aceeasi idee, aceeasi Marie cu alta palarie… na…Problema este ca toata lumea de obicei se asteapta de la concurentii de anii trecuti care au luat premii la proiecte noi simult mai bune.

Daca tot veni vorba despre proiectul meu, ala de Grafuri, m-am prezentat la concurs cu el o singura data, pentru prima oara,si deci nu stiam cati au mai fost cu aceeasi tema inaintea mea. Dupa cum imi aduc aminte ca l-ai si vazut, cred ca aiobservat si tu ca era destul de diferit si superior celorlalte proiecte de grafuri din concurs (din acest motiv a fost sipremiat). Ideea mea am avut-o atunci, am exploatat-o, s-a consumat (recunosc, la ideea ta este foarte mult de lucru si foartemult de exploatat) , si acum vin cu alt proiect care este diferit ce cel de anul trecut. Singurul lucru care s-ar puteaasemana, ar fi suportul pentru retea, insa asta a fost reconstruit si dezvoltat la un nivel superior si nu prea seamana. Aisa-l vezi si pe asta daca o sa stam iar in aceeasi cabana mai indeaproape. A… si uita-te pe site si ai sa vezi inca doua proiecte de grafuri. Asta este dovada ca teoria grafurilor este o tema atractiva.Inca o data, vreau sa spun ca nu am nimic cu proiectul tau, mi se pare un proiect bun, numai ca, stii, ti se cam apleaca savezi in fond si la urma urmei acelasi lucru trei ani la rand. Sunt sigur ca vei fi premiat si anul asta, nu-ti fa griji,pentru ca proiectul este valoros doar ca unii concurenti de la sectiunea ta care te cunosc te vor privi cam naspa.numai bine.

Daca topicul se dorea o discutie de principiu, as vrea sa mentineti discutia la acelasi nivel si sa nu deviati in particularizari si discutii personale.

Permiteti-mi sa fac o ultima remarca particulara (personala).

Cei ce nu sunt interesati sunt rugati sa sara peste partea “decupata”.---------------------------------------------

Am incercat sa gasesc o solutie de a impaca si capra si varza (in cazul acesta concursul si treaba pe care trebuie oricum sa o fac in continuare). Proiectul info-arena este scris in mare parte acum mult timp (2ani+) si de abia dupa ce am acumulat mai multa experienta si dupa ce a fost expus in fata publicului pentru cateva luni bune am reusit sa trag suficiente concluzii pentru a-l putea rescrie (in viitor) intr-un format nou, semnificativ schimbat si imbunatatit, cu numeroase facilitati. In alte cuvinte, de abia acum poate deveni un proiect matur.Insa realizez si singur ca s-ar umple paharul pentru unii. Asa ca, cel mai probabil, schimbarea imaginii site-ului info-arena o voi face in afara concursului InfoEducatie unde voi fi nevoit sa prezint un proiect, o idee finalizata doar teoretic, ca mai toate celelalte lucrari de altfel. E pacat… (parerea mea)

---------------------------------------------

Va multumesc!Am propus acest topic pentru a afla raspunsul la o simpla intrebare. Se pare ca nu m-am exprimat suficient de direct.Am inteles! Criteriile de jurizare se stabilesc cu o zi inainte de concurs (lucru foarte dubios de altfel) de aceea as fi vrut macar sa revad criteriile de anul trecut, in ideea ca se vor pastra in mare parte.

Nu am reusit sa gasesc nici macar o varianta arhivata a site-ului IE2003 de pe care sa obtin criteriile de jurizare.

De aceea il rog pe Vivi sa ne ofere un link la acel document. Ne trebuie macar niste repere.

Anul trecut am fost neplacut surprins de o prevedere si nu vreau sa mi se intample din nou.