Intrebare pentru Organizatori

Buna ziuaIntrebarea mea este legata de sectiunea software din cadrul etapei nationale a concursului infoeducatie mai exact jocurile din aceasta sectiuneEu impreuna cu colegii mei am participat la faza judeteana (Bucuresti) cu o lucrare inscrisa la sectiunea jocuri.

Problema aparenta este ca desi lucrarea a obtinut locul I la aceasta sectiune (“jocuri”) pe foia cu rezultatele sta scris mare cu litere de tipar: “Datorita regulamentului lucrarile din sectiunea jocuri sunt premiate dar nu se califica la etapa nationala” cu explicatia din partea doamnei inspectoare ca jocurile nu sunt acceptate de organizatorii concursului Infoeducatie la etapa nationala pentru ca nu exista sectiune “jocuri”, si ca anul trecut nu a participat nici un joc la aceasta.As dori o lamurire. Jocurile sunt acceptate sau nu in concurs? Si daca da, ar putea fi lamurite si persoanele din cadrul inspectoratului bucurestean de aceasta?Va multumesc,Alfred State

Scrie pe prima pagina ca vor fi luate in discutie TREI SECTIUNI, una din ele fiind aceea de jocuri.

Interesul nostru este sa promovam orice creatie originala a candidatilor.

Am fost contactat de organizatorii fazei pe municipiu si am spus acest lucru.

intr-adevar s-a rezolvat problema, am vazut listele si toate jocurile au fost trecute la sectiunea soft utilitar. va multumesc din nou pentru clarificare

toate jocurile au fost trecute la soft utilitar ??? azi am aflat ca jocul nostru (Biliard3D) a ramas la categoria jocuri si nu e pe lista de la inspectorat (cu toate ca am luat locul 1)!!! din aceasta cauza, trebuie ca toti membrii echipei sa-si plateasca drumul si cazarea (drumul oricum il plateam, deoarece iubitul nostru inspectorat judetean din bucuresti “nu are destui bani”, dar sa trecem peste asta)… nici macar nu stim daca avem dreptul sa participam in concurs… ce bataie de joc… :neutral_face:

Ca sa vezi cat interes din partea inspectoratelor (nu toate) pentru promovarea tinerilor talente… Tineti-o tot asa!!!

Trist, dar nu va asteptati ca profesorii sau inspectoratele sa aiba vreodata interes in a “promova tinerele talente”. Se vor arata (sau preface) interesati de asa ceva numai in masura in care cineva acolo are ceva de castigat (avantaje de diverse feluri) de pe urma “promovarii tinerelor talente”.Exista bineinteles si exceptii de profesori care ajuta benevol si au o implicare notabila in succesul elevilor, dar sa nu uitam ca sunt doar niste exceptii.

mda … din pacate traim in Romania si asta ne ocupa tot timpul ! (quote M.B.)

Va multumesc de raspuns, dar totusi… nu ni s-a lamurit situatia. In faxul trimis catre inspectoratul bucurestean, http://www.infoeducatie.ro/files/adresa_medc.jpg , alineatul 3, scrie ca vom participa in afara concursului, ceea ce ne deranjeaza foarte mult deoarece am lucrat din greu la proiect, chiar si in timpul bac-ului si admiterii. :exclamation:

Bulishor

Va multumesc de raspuns, dar totusi... nu ni s-a lamurit situatia. In faxul trimis catre inspectoratul bucurestean, http://www.infoeducatie.ro/files/adresa_medc.jpg , alineatul 3, scrie ca vom participa in afara concursului, ceea ce ne deranjeaza foarte mult deoarece am lucrat din greu la proiect, chiar si in timpul bac-ului si admiterii. :exclamation:


E treaba ISMB, nu a noastra! Chiar daca spunem ca exista 2 sectiuni, la categoria "soft" intra si jocurile. Se stie aceasta de multa vreme. Eu nu stiu care este motivul ca unele lucrari nu au fost admise. Poate un anume mod de jurizare. In faxul respectiv (cel citat) nu scrie ca participati in interiorul sau in afara concursului...Acolo este vorba de lucrarile care nu au fost selectionate la etapa pe municipiu buc/judet si totusi sunt inscrise pe site.
Va doresc succes, indiferent pe care parte a concursului sunteti!
Acolo este vorba de lucrarile care nu au fost selectionate la etapa pe municipiu buc[/quote:3hb96chi]
Adica ESTE vorba despre noi, deoarece nu suntem pe listele lor de soft utilitar, soft educational sau web. Asta inseamna ca nu participam oficial, nu ? Am vorbit cu membrii juriului de la etapa municipala, care nu au vrut sub nici o forma sa ne treaca pe listele de soft spunand ca jocurile nu participa, si astfel s-a ajuns la situatia ca cu toate ca am luat 80 de puncte(20 le-am pierdut ca nu a mai mers imprimanta, pentru documentatie, fiind anuntati cu o noapte inainte de ziua concursului) sa nu ne puna pe listele de echipe care participa la concurs.
Am mai spus, si nu numai eu:
[quote:3hb96chi]intr-adevar s-a rezolvat problema, am vazut listele si toate jocurile au fost trecute la sectiunea soft utilitar
Au aparut totusi listele cu toate jocurile trecute la soft...Si acum noi ce sa rezolvam cu ISMB.... noi nu avem puterea de a ii convinge pe cei de la inspectorat ca suntem pe acele liste si ar fi trebuit sa ne calificam....

De ce nu isi asuma nimeni responsabilitatea in tara asta ??? Inspectoratul ne trimite la organizatori, iar organizatorii la inspectorat…:neutral_face:

Poate discutam acolo un pic despre ce inseamna tara si poate ajungem la concluzia ca nu e tocmai sigur ca asta e tara. Caz in care mirarea ta se va micsora un pic.Sper sa se rezolve lucrurile pentru voi. Eu chiar as vrea sa concurati, imi dau seama ca ati muncit mult.Gandeste-te la un lucru: trebuie sa existe un criteriu prin care sa se stabileasca lucrarile care participa in concurs. In mod normal aceastea ar trebui sa fie lucrarile confirmate de inspectoratul scolar. Deci eu cred ca acolo trebuie rezolvate lucrurile.

Anul acesta probabil ca este prea tarziu… dar poate la anu ar fi mai bine ca jocurile sa fie incluse intr-o sectiune separata? Sunt convins ca daca s-ar anunta o sectiune speciala de jocuri ar fi mai multi participanti interesati sa concureze cu asa ceva… Stiu ca a mai propus cineva asta si realizez ca nu este chiar simplu… dar poate nu s-ar mai crea astfel de incurcaturi la nivelul inspectoratelor judetene.

eu cred ca problema este atunci cand se face evaluarea unui joc la faza judeteana.eu sunt de parere ca nu ar trebui ca softurile si jocurile sa aiba acelasi barem de notare si de aici intervin problemele… parerea mea