Intrebari de incepator

Este prima oara cand ajung la galaciuc, desi si anul trecut am luat locul intai la faza locala dar din anumite motive nu am putut sa vin. Asa ca am o serie de intrebari care pentru unii mai experimentati pot parea stupide:1. Exista internet in tabara? (poate parea stupid dar avand in vedere ca nu este in mijlocul civilizatiei…)

2. Se obisnuieste sa se vina cu laptopurile? Si daca da se poate prezenta de pe ele. Sau in cazul in care se ajunge la open se poate lucra pe ele?O sa mai revin cu intrebari pe masura ce imi rasar in minte…Multumesc pentru intelegere!

  1. in ani trecuti accesul la internet era uneori disponibil pe calculatoarele

    instalate de organizatori (conexiune dile-up)

    2. se obisnuieste sa se vina cu laptopurile. In principiu poti prezenta de pe el daca ai motiv serios (ex aplicatia e doar pt linux ). Daca se poate instala pe calculatoarele de acolo atunci prezinti de pe ele. Oricum va

    trebui sa prezinti juriului sursele pentru analiza.In cazul in care ajungi la open nu poti lucra de pe laptop , vei lucra de pe aceleasi tipuri de calculatoare ca si ceilalti concurenti si nu vei fi constrans la o anumita platforma.

Bun multumesc mult… Am mai gasit o intrebare in leg cu openul. Proiectele sunt destul de diferite, fiecare e specialist pe ceva. Tema cam din ce domeniu poate fi? As fi recunoscator daca mi-ati putea spune care a fost temele anii trecuti.

Inca odata multumesc mitza!

la soft

2005 - mini Counter strike - juriul a dat un server la care se conectau agenti. “Strike team” de la o echipa si de la cealalta. Totul se intampla pe o harta 2D si trebuia sa se bata(sa se omoare :smile:). Participantii trebuiau sa faca comunicare cu serverul (sa implementeze un protocol prestabilit) si sa implementeze AI -ul . A fost f interesant. Mai ales la sfarsit cand s-au batut echipele de agenti.

2006 - pt utilitar - x si 0

- pt educational - sa faca un tutorial despre sah

web

2003 - cred ca “verde crud , verde crud , te mai vad te mai aud” -

sa se un site despre ceea ce inspira fraza.

2004 - site-ul ANTTS - site-ul oficial al tabelor scolare

2005 - site de facut licee pentru scoli (un fel de site builder)

2006 - un site despre aspiratii (idealuri , vise) - s-au facut site-uri de

comunitati care isi impartaseau visele (viselemele.ro) sau isi

propuneam idealuri care vor sa le atinga.

soft-ul s-a tinut din 2005 si la web mai incolo de 2003 nu stiu.

Dar in mare s-au dat teme care antreneaza creativitatea , testeaza echipa asupra cum asimileaza idei si tehnologii noi.Implementare s-a facut in diferite medii de dezvoltare si domeniile nu au fost foarte high level (gen algoritmi genetici ,retele neuronale ,solutii de data mining sau implementat sisteme de clustere)Open-ul dureaza cam 24-36 de ore.(depinde de editie)

mersi mult pentru informatii!

Avem voie sa folosim un server public pt suport PHP & MySQL ? :question:

mac

Avem voie sa folosim un server public pt suport PHP & MySQL ? :question:


Adica?
Jay-C
mac

Avem voie sa folosim un server public pt suport PHP & MySQL ? :question:


Adica?
adica daca avem voie sa folosim un server public pentru a folosi o baza de date

Si asta poate parea o intrebare stupida dar este voie sa se puna intrebari in timpul prezentari, sau eventual dupa? Ca sa stiu ce sa ma astept si ce sa le pregatesc eu altora…Mersi!PS: pt mac: La mintea mea (cea de incepator la galaciuc) ti-as recomanda un server local… Chiar daca este net (desi dupa raspunsul primit apar semne de intrebare) este posibil sa ai surprize chiar in momentul prezentarii (eu personal am avut ghinionul ca sa cada serverul exact in timpul prezentarii… nu la galaciuc ci la un alt concurs). deci nu te baza pe asta deloc. Asta cred eu…

Si asta poate parea o intrebare stupida dar este voie sa se puna intrebari in timpul prezentari, sau eventual dupa? Ca sa stiu ce sa ma astept si ce sa le pregatesc eu altora...


Da normal , intrebarile din partea publicului sunt binevenite , chiar incurajate.
Dar dupa intrebarile juriului.

In timpul prezentarii nu se pun intrebari.Participantii sunt lasati sa isi prezinte lucrarea.

Ieri am aflat ceva care m-a nelamurit si cu toate ca am cautat pe site (nu foarte riguros cei drept) nu am reusit sa gasesc ceva util. in leg cu openul e intrebarea…cineva mi-a zis ca echipele pentru open sunt de minim 2 lucru cofirmat din ce-am vazut si de pozele de anul trecut. dar eu sunt unul singur in echipa (?), adik ce fac imi aleg pe cineva sau cum…

Tin sa va multumesc pentru rabdarea de a raspunde la intrebari

Da, iti poti alege un coleg dintre cei care nu participa la open. Anul trecut asa s-a intamplat.