Intrebari juriu, desfasurare cerinte sistem

Buna.Am si eu cateva intrbari in calitate de participant la concurs.1. DesfasurareVreau sa stiu cand se va tine faza judeteana, anul acesta in judetul Maramures.2. JuriuIn legatura cu profesorii din juriu. Anul trecu la faza judeteana am fost complet dezamagit de ceea ce inseamna InfoEducatie. Pe langa faptul ca am fost dezavantajat (cu toate ca am depus contestatie), vreau sa spun ca membrii juriului (nu toti!) au fost incompetenti. Erau 3 profesoare din Baia Mare care in timpul concursului nu erau deloc atente la ceea ce se prezenta + s-a vazut in punctaje ca au fost in juriu doar ca sa avantajeze elevii din liceul de la care aparitneau si ele. Hai ca trec peste asta, dar am vazut punctajele oferite de toti profesorii si mi s-a parut foarte ciudat ca un program care nu facea altceva decat sa stinga calculatorul a fost plasat pe un loc deasupra mea, eu care facusem un program de inscriptionare, redare si ripping de cd-uri si un server de broadcast in aceeasi suita de programe. Ideea este ca pe langa caracterul destul de complex al acestor programe, am fost dezavantajat. Ganditi-va cat de corect a fost sa surclasezi un program de oprit windowsul fata de o suita de alte 3 programe care aveau optiunea de shutdown de windows, doar ca parte accesorie (cum are si nero [Ca o paranteza :smile:, eu am folosit la programul de inscriptionat CD-uri NERO SDK, lucru mai complicat decat un program in delphi care opreste calculatorul]).Ceea ce vreau sa evidentiez este ca pentru a fi un concurs cat mai corect si obiectiv, membri juriului trebuie sa fie foarte bine pregatiti. Adica, cel putin pentru sectiunea pagini web, sa aiba un habar despre pagini dinamice si php ci ce implica aceasta, ca sa nu mai vorbim de software.3. Cerinte sistemMi se pare putin absurd regulamentul InfoEducatie si ma refer la cerintele de sistem. Eu voi prezenta un portal cu un serviciu de email. Ideea este ca un portal si un serviciu de email, gen gmail, nu iti ruleaza pe windows in primul rand (desi m-am chinuit sa-l fac pe windows), insa configurarea serverelor pentru a rula portalul i-a foarte mult timp … (servere necesare sunt: Apache (… cu o gramada de module ), MySQL, PHP, DNS, POP3, SMTP, IMAP4) … ma gandeam daca se poate aduce pe VMWare Virtual Machine un sistem de operare (de ex. Linux) pe care eu am deja configurat tot serverul. Este posibil, adica este permis de regulament ?

linistestete omule . mai sunt vreo 5 luni pana la faza judeteana, si DA poti sa iti aduci “uneltele” necesare.

OK. Sa vedem

1. Noi nu stiim. Inspectorii scolari de profesie ai judetului decid cand si unde se va desfasura faza judeteana.

2. Juriul local, la fel este decis de inspectorul scolar din judet.

3. Calculatoarele au si linux instalate pe ele (la faza nationala). Pentru faza judeteana iti sugerez sa iti aduci tu calculatorul, desigur, intreband inainte daca poti sa faci asta.

este on-line, cum se cheama portalul?

Stati linistiti ca nu va dau nici o adresa web catre portal. In special celor din Baia Mare cu care o sa concurez.

Mi se pare corect :smile:

:smile: Simt o frica ?

Mi se pare lame. :smile:Tu portalul il faci pentru concurs sau pentru a face o afacere?

Daca-l face pentru concurs mi-se pare ca nu va avea nici un rezultat. Daca nu faci din pasiune … mai bine te lasi.

Din moment ce particip la un concurs la care imi pot expune site-ul realizat, inseamna ca o fac din pasiune si ma pregatesc pentru viitor.Daca nu vreau sa fac public site-ul ininte de concurs nu mi se pare deloc lame, cum a mentionat cineva mai sus, ci mi se pare o masura de salvare si protejare a propriului produs.

rubenscript

MySQL, PHP, DNS, POP3, SMTP, IMAP4)In regulament scrie asa: nu se admit lucrari aduse pe HDD si nici cele accesabile doar prin Internet!

Pana la urma putem sa venim cu siteuri dinamice? ( se intelege ca ne vom cara cu apache/php/mysql dupa noi, dar permite regulamentul? Au mai venit in editiile trecute?)
mihneasim
rubenscript

MySQL, PHP, DNS, POP3, SMTP, IMAP4)In regulament scrie asa: nu se admit lucrari aduse pe HDD si nici cele accesabile doar prin Internet!

Pana la urma putem sa venim cu siteuri dinamice? ( se intelege ca ne vom cara cu apache/php/mysql dupa noi, dar permite regulamentul? Au mai venit in editiile trecute?)

Asa.. unde e problema ? Daca e site dinamic, nu poate fi instalat pe calculatoarele de acolo ? Trebuie neaparat prin internet ? Toate site-urile care au castigat la Infoeducatie au fost dinamice :smile:. Da, e bine sa-ti aduci si tu de acasa apache/php/mysql pe langa cele care vor fi instalate acolo, dar nu cred ca vei avea probleme cu ele.
rubenscript

Din moment ce particip la un concurs la care imi pot expune site-ul realizat, inseamna ca o fac din pasiune si ma pregatesc pentru viitor.Nu. Exact la asta ma refeream. In ultimele 3 editii toate site-urile care au castigat locul I, si cateva de pe locurile II si III nu au fost facute pentru concurs ci pentru a fi lansate si apoi concurentii au decis sa participe si cu site-ul la Infoeducatie.

stati linistiti ca o sa gasiti pe calculatoarele de acolo cam tot ce aveti nevoie. :smile: cel putin astea… apahe, php, etc. sigur sunt.

Hai ca pana la urma, daca nu ai ei instalate unele componente, ma gandesc ca le poti cere sa le instalezi tu.Nu am mai trecut de ceva vreme pe topicul asta si vad ca s-au mai postat unele lucruri. Din cate a spus Jay-C

In ultimele 3 editii toate site-urile care au castigat locul I, si cateva de pe locurile II si III nu au fost facute pentru concurs ci pentru a fi lansate si apoi concurentii au decis sa participe si cu site-ul la Infoeducatie.[/quote:1h3j8wkc]

Chiar pe home se spune:

[quote:1h3j8wkc]InfoEducatie este un concurs de software si pagini web dedicat elevilor. El se desfasoara pe etape (locala, judeteana, nationala).
Atunci, cum sa ia locurile I, II, III neaparat paginile web care au fost lansate. ? Mi se pare incorect, ca pagina ta sa ia primele locuri sa trebuiasca sa fie si lansata pe net. Poate ca cineva (nu zic de mine, zic la modul general) a facut un site super, atat la design cat si la cod dar nu castiga locul care i s-ar conveni (I sau II sa zicem), pentru ca i-o ia inainte un alt site care nu este atat de bine facut dar este lansat pe net. In cazul acesta mi se pare DEGEABA un astfel de concurs, pentru ca la infoeducatie ar trebui testate capabilitatile elevilor si nu capacitatea lor de a porni o afacere si in urma careia mai participa cu site-ul la un concurs.As vrea sa aflu si opinia celor implicati direct in organizarea Infoeducatie, sau a lui Vivi.

Cred ca ai inteles putin gresit. Din ce a spus Jay-C eu inteleg ca site-urile respective au primit punctaje foarte bune din partea juriului, iar inca o confirmare a faptului ca isi meritau punctajele este faptul ca exista cu succes pe internet si oamenii le viziteaza.Din cate stiu eu, NU exista un criteriu de punctare conform caruia un site va fi punctat mai bine decat altul daca este online. Faptul ca respectivii si-au lansat site-urile nu inseamna nimic mai mult decat faptul ca respectivii au vrut sa faca o treaba buna pentru ca utilizatorii sunt mereu cei mai exigenti.Asadar eu zic sa stai linistit, nu te puncteaza nimeni in plus daca ai site-ul pe net si nici nu te depuncteaza daca nu-l ai.

Mai bine spus, un site lansat are parte de feedback, si o parte din probleme sunt rezolvate cu ajutorul vizitatorului, pe cand un site “de concurs” este mult mai rigid, predispus la intrebari mult mai interesante. :smile: