INVERT LIFE - Utilitar - Vâlcea - Lucrari 2018 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Utilitar
  • Judetul: Vâlcea

Descriere

“INVERT LIFE” este un joc de tip platformer 3D în care jucătorul trebuie să parcurgă mai multe etape în vederea găsirii unei sămânțe(seed of life).
Povestea principală:
Invert-life prezintă perspectiva unui viitor îndepartat în care, din cauza poluării, s-a ajuns la dispariția omenirii, planeta fiind lasată cu un progres tehnologic de mari dimensiuni. Mașinăriile au autonomie , se pot reconstrui si sunt capabile de a lua decizii pe cont propriu. Natura, intr-o ultima incercare de a-și redobândi forțele, își folosește puterile pentru a trimite un spirit care controleze un rover abandonat. Acesta trebuie să ia samânța vieții care este sursa de putere pentru tot ce este viu (închisă undeva într-un turn, departe de pământ și de umiditate) . Pe parcursul întregii călătorii rover-ul trebuie să găsească metode de a trece mai departe prin eliberarea căilor de acces și să colecteze “soul energy” fără de care nu mai poate conrola rover-ul.

Tehnologii

Jocul a fost dezvoltat în Unity;
Modelare asset-uri
Toate obiectele 3D utilizate la crearea jocului sunt propietate personală și au fost concepute în Blender 2.79. Acestea prezintă o geometrie simplă având ca scop îmbunătățirea performanței de rulare a jocului. Am creat un număr de aproximativ 25 de obiecte de bază care pot fi duplicate si rearanjate pentru construirea nivelelor. În acest fel pot fi generate mai multe nivele doar prin rearanjarea obiectelor.
Componența jocului este formată momentan din 5 nivele, dar urmează sa mai adugăm. Fiecare nivel reprezintă o etapă, iar scopul principal este gasirea unei metode de a trece mai departe astfel încât jucătorul va ajunge la destinația finală.
UI Interfață Utilizator
Formele pentru UI au fost create in Inkscape (editor de grafică vectorială). Ne-am axat pe elemente simple prezentate sub forma unor holograme care susțin textul. Culoarea verde (RGB: 51, 204, 102) este întâlnită pe tot parcursul jocului, fiind definită ca un element central. Interfața de utilzator are doua sectiuni principale: Main Menu, Level Manager.

Cerinte sistem

Windows 8 sau mai nou.
64-bit quad core CPU;
4 GB RAM;

Realizatori

Andrei Cătălin Popa

  • Scoala: C.N.I Matei Basarab
  • Clasa: 12
  • Judet: Vâlcea
  • Oras: Râmnicu Vâlcea

Screenshots