IrcXLink Irc Services - Soft - Timis - 2006 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Timis

Descriere

IrcXLink IRC Services, asa cum spune si numele, este un program de servicii pentru IRC bazat pe protocolul P10. El se poate conecta la o retea irc de acest fel cu privilegii deosebite ajutand la administrarea retelei si in special ofera fiecarui utilizator posibilitatea de a avea un cont (username) si de a administra canale intr-un sistem ierarhizat. Totodata ofera si facilitati puternice de administrare pentru cei ce vor avea grija de servere, de conturile de utilizatori si de canalele inregistrate.

Sistemul ierarhizat este bazat pe niveluri de accese. Cu cat un acces este mai mare, cu atat un utilizator are privilegii mai mari. Accesele globale sunt destinate administrarii username-urilor inregistrate si a canalelor inregistrate, si pot fi intre 1 si 1000.

Tehnologii

Visual Basic 6, MySQL

Cerinte sistem

Microsoft Windows 98 sau mai recent.
Procesor minim 400 MHz, 64 RAM. Cerintele pot creste in functie de marimea retelei administrate.

Realizatori

Jurcau Daniel Alexandru

  • Scoala: Liceul Teoretic “Nikolaus Lenau”
  • Clasa: 12
  • Judet: Timis

Screenshots


ce utilitate mai are un client de irc in zilele astea cand messengerele sunt mult mai eficiente si mai comode?

N-ai inteles, nu e server ci e sistem de management, un service, cum e X pe unele retele si chanserv/nickserv pe altele.

TheAndy

ce utilitate mai are un client de irc in zilele astea cand messengerele sunt mult mai eficiente si mai comode?Ai dreptate la partea ca messengerele sunt mai comode dar exista si situatii unde ceva de gen irc este mai avantajos. Iti dau cateva exemple in continuare.

Retele irc pot fi mijloace utile de comunicare si pentru retele mai mici. O retea irc poate fi compusa din mai multe servere asa ca sunt foarte mari sanse ca macar unele sa fie on si sa te poti conecta la ele la orice ora, la messengere mai exista perioade cand pur si simplu nu se conecteaza.

Un client irc consuma mai putine resurse decat messengerele si este mult mai configurabil, poti sa il setezi cum vrei si sa iti reglezi si usor filtre pentru anumite lucruri. La clienti de irc am intalnit mult mai putine exploituri.
Daca unii clienti irc par subtiri la grafica, exista unii care arata si mai bine, avand si smilies si avatars.

Canalele pe irc sunt diferite fata de stilul messenger unde ai nevoie de contul fiecarei persoane. Fata de chatrooms mi se par mai bine administrabile canale de irc. Daca ai nevoie sa intrebi ceva legat de un limbaj de programere sau de scripting foarte usor poti intra pe canale active de genu pe irc unde sunt mari sanse sa fie cineva dispus sa te ajute.

In concluzie pentru conversatii cu prieteni sunt mai utile messengerurile dar la unele aspecte si retele irc prezinta avantaje care nu pot fi asa usor trecute cu vederea.

Asta mi se pare putin offtopic. Programul nu e client de irc, e serviciu, deci ar trebui discutata utilitatea lui pentru o retea irc nu utilitatea irc-ului in general.

Deci sa intelegem ca programul tau e compus din client si server de IRC?

Mega_Bytu

Deci sa intelegem ca programul tau e compus din client si server de IRC?programu meu se conecteaza la un server irc folosind protoculul server-server http://www.coders-net.de/p10.html . Asa are privilegii ca un server insa nu accepta clienti ci ajuta la administrarea retelei (cum e X pe Undernet )

Pe o retea simpla de irc ar fi utilizatori obisnuiti, ircopi locali si ircopi globali. Programul meu ajuta sa se formeze o ierarhizare si sa poata de exemplu avea fiecare utilizator simplu un canal pe care il administreaza cum vrea etc.
Muflonel

<table bgcolor=#eeeeee cellspacing=1 cellpadding=5 style="font-size: 1em;"><tr bgcolor=white><td class="medium" valign="top">Titlu: </td><td class="medium" valign="top">IrcXLink Irc Services</td><tr bgcolor=white><td class="medium" valign="top">Categorie: </td><td class="medium" valign="top">Soft</td><tr bgcolor=white><td class="medium" valign="top">Descriere: </td><td class="medium" valign="top">IrcXLink IRC Services, asa cum spune si numele, este un program de servicii pentru IRC bazat pe protocolul P10. El se poate conecta la o retea irc de acest fel cu privilegii deosebite ajutand la administrarea retelei si in special ofera fiecarui utilizator posibilitatea de a avea un cont (username) si de a administra canale intr-un sistem ierarhizat. Totodata ofera si facilitati puternice de administrare pentru cei ce vor avea grija de servere, de conturile de utilizatori si de canalele inregistrate.

Sistemul ierarhizat este bazat pe niveluri de accese. Cu cat un acces este mai mare, cu atat un utilizator are privilegii mai mari. Accesele globale sunt destinate administrarii username-urilor inregistrate si a canalelor inregistrate, si pot fi intre 1 si 1000.</td><tr bgcolor=white><td class="medium" valign="top">Tehnologii: </td><td class="medium" valign="top">Visual Basic 6, MySQL</td><tr bgcolor=white><td class="medium" valign="top">Cerinte sistem: </td><td class="medium" valign="top">Microsoft Windows 98 sau mai recent.
Procesor minim 400 MHz, 64 RAM. Cerintele pot creste in functie de marimea retelei administrate.</td><tr bgcolor=white><td class="medium" valign="top">Alte observatii: </td><td class="medium" valign="top"> IrcXLink este compatibil cu serverele ircu si beware ircd.

Programul poate raspunde clientiilor in mai multe limbi. Traduceri pot si usor adaugate prin simpla editare a unor fisiere cu un editor de texte.

Serverul Xmail ruleaza doar pe Windows 2000/XP/2003</td><tr bgcolor=white><td class="medium" valign="top">Homepage: </td><td class="medium" valign="top"></td><tr bgcolor=white><td class="medium" valign="top">Screenshots: </td><td class="medium" valign="top"><a href=/lucrari/2006/611poza1.gif>Poza 1</a> <a href=/lucrari/2006/611poza2.gif>Poza 2</a> </td><tr bgcolor=white><td class="medium" valign="top">Judetul: </td><td class="medium" valign="top">Timis</td><tr bgcolor=#eeddee><td class="medium" valign="top">Realizator 1: </td><td class="medium" valign="top">Jurcau Daniel Alexandru</td><tr bgcolor=white><td class="medium" valign="top">Scoala: </td><td class="medium" valign="top">Liceul Teoretic "Nikolaus Lenau"</td><tr bgcolor=white><td class="medium" valign="top">Clasa: </td><td class="medium" valign="top">12</td><tr bgcolor=white><td class="medium" valign="top">E-mail: </td><td class="medium" valign="top">dani.user at gmail.com</td></td><tr bgcolor=#eeddee><td class="medium" valign="top">Colaboratori: </td><td class="medium" valign="top"></td></table>

as dori si eu kitu de IrcXLink care mil puteti da va rog, ca am XClient P10 dar nu are toate comenzile ce le are X de pe Undernet iar despre IrcXLink am auzit ca are inclusiv sa setezi ce limba vrei

as dori si eu kitu de IrcXLink care mil puteti da va rog, ca am XClient P10 dar nu are toate comenzile ce le are X de pe Undernet iar despre IrcXLink am auzit ca are inclusiv sa setezi ce limba vrei, care ma puteti ajuta mailu meu easte baknota18@yahoo.com

Eu inca il mai folosesc si acuma dupa foarte multi ani, :smile:
Acest X a fost facut exact ca ce-l ce pe undernet. genial programul.
Il am si acuma pe un windows server 2012, merge perfect.