IronCoders - Educational - Brașov - Lucrari 2016 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Educational
  • Judetul: Brașov

Descriere

IronCoders este o platforma online care faciliteaza invatarea programarii oferind unelte si resurse in acest scop.

Platforma este impartita in mai multe module :
Arhiva de probleme
Arhiva educationala
Monitorul de evaluare
Compilator online ( IDE )
Cursuri interactive
Competitii
Clase virtuale
Management surse
Blog
Forum
Chat

Pagina principala contine o lista in care sunt prezentate toate aceste module pentru a facilita navigarea pe site si pentru a ii oferi utilizatorului o prezentare completa a tuturor facilitatilor de care se poate folosi.

Arhiva de probleme

Asa cum ii zice numele, contine probleme date la olimpiade si concursuri scolare. Acestea reprezentand ocazia perfecta pentru a-ti testa cunostiintele acumulate, deoarecele sursele trimise sunt corectate automat de catre un evaluator. Astfel mereu vei stii daca programul tau este corect si eficient .

Arhiva de probleme educationala contine un set de probleme a caror singur scop este prezentarea unor algoritmi. Astfel fiecare problema va contine o parte teoretica si o parte practica prin care, cu ajutorul evaluatorului se poate verifica corectitudinea programelor scrise.

La arhiva este legat un monitor de evaluare care contine o lista cu toate sursele evaluate, aceasta lista poate fi triata dupa un anumit utilizator sau o anumita problema . De asemenea fiecare sursa este insotita de catre un raport complet generat de catre evaluator, care iti permite sa afli exact motivul pentru care nu ai luat punctajul complet.

Compilator online ( IDE )

Este o pagina care iti creeaza un mediu de programare direct in broswer ( Este asemanator cu CodeBlocks-ul sau MinGW ).

Cursuri interactive

Reprezinta un sistem inovativ de învățare, care imbina teoria cu practica. Este organizat pe lecții, iar dupa completarea fiecarei lectii , codul scris iti va fi evaluat , in cazul in care ai gresit iti va fi afisat un sfat care sa te ajute sa iti corectezi gresala, iar daca este corect vei putea trece la urmatoarea lectie.

La fiecare lectie in partea stanga este un spatiu in care poti programa, iar in partea dreapta sunt explicatiile si instructiunile.

Competitii

Acest sistem iti ofera oportunitatea sa concurezi direct cu alte persoane care folosesc site-ul. Iar in acest mod poti evalua exact nivelul la care esti, prin comparatie cu ceilalti utilizatori.

Fiecare utiizator isi poate face propria competitie, care poate fi amicala, sau care poate simula o olimpiada locala, judeteana sau chiar nationala .

De asemenea acest sistem duce la posibilitatea organizarii de competitii intr-un mod simplu si intuitiv. La finalizarea competitiei, evaluatorul va genera un clasament cu punctajul tuturor participantilor.

Clasele virtuale

Oferă o experiență similară cu cea din școli, în sălile de curs. Iți permite să înveți alături de o persoană experimentată precum un profesor care iți va corecta munca și iți va explica unde ai greșit.

Fiecare clasa este organizata dupa anumite sarcini care sunt stabilite de catre persoana care a creat clasa sau de catre o persoana care are suficiente privilegii. Pentru a facilita comunicarea dintre profesor - student este prezent un chat.

Unele clase sunt publice, astfel toata lumea se poate inscrie, iar alte clase sunt private, intrarea facandu-se pe baza de invitatie.

Management surse

Cu toate ca sursele trimise spre evaluare iti sunt salvate si pot fi accesate oricand, acest sistem iti va permite sa iti organizezi toti algoritmii scrisi astfel incat sa ii poti accesa oricand si de oriunde.

Forum

Tot ce tine de informatica poate fi discutat aici , orice intrebare poate fi pusa si un membru al site-ului va posta un raspuns in decursul a cateva ore.

De asemenea, pentru fiecare problema este automat facut cate un topic pe forum care este legat la arhiva de probleme. Astfel este implementat un sistem de comentarii, util utilizatorilor care au anumite nedumeriri despre problema .

Pentru o mai buna experienta a utilizatorilor, fiecare membru are o pagina de profil unde sunt scrise informatii despre el precum si o lista cu toate problemele rezolvate sau toate problemele incercate.

Forum-ul se bazeaza pe platforma nodebb , iar restul modulelor sunt facute de mine. Comunicarea dintre modulele site-ului ( care sunt baza pe MYSQL ) si forum ( Mongo ) se face prin jSON

De asemenea, in curs de constructie se afla un nou modul JuniorCoders care folosind programarea vizuala, prin intermediul unor jocuri va permite copiilor sa invete principile programarii.
Acest modul va fi realizat folosind stack-ul MEAN.

Tehnologii

Modulele principale ale site-ului sunt bazate pe stack-ul LAMP:

Javascript
jQuery
AJAX
PHP
SQL
Bootstrap

Forum-ul si modulul de juniorCoders sunt bazate pe stack-ul MEAN:

MongoDB
Angular2
Javascript
NodeJs

Cerinte sistem

Este necesar un VPS care sa aiba Ubuntu 14.04 si acces root la linia de comanda.

Realizatori

Sorin-Sebastian Mircea

  • Scoala: C.N “Dr. Ioan Mesota”
  • Clasa: 12
  • Judet: Brașov
  • Oras: Brasov

Screenshots

Codu sursa?

Acesta este posterul proiectului :slight_smile:
https://drive.google.com/open?id=0B4HLQtnTLQCXNk8zZXFQS1lEUEE

De asemenea, prima poza a fost incarcata din gresala

Ai vazut ca poti alege sa nu fie public, nu?
Did you even look at that form, mate? :imp:

Nu ai trasmis sursele proiectului. Comisia nu are ce evalua.

Acesta este posterul aplicatiei in format electronic