Jekyll GUI - Utilitar - Brăila - Lucrari 2016 Nationala

Informatii generale

Descriere

Crează-ți propriul site/blog în câteva minute cu ajutorul lui Jekyll GUI.

Ce este Jekyll?
Jekyll este un generator de site-uri statice, bloguri (cum este WordPress) open-source și simplu de folosit. Acesta transformă câteva fișiere de tipul Markdown, HTML, CSS și JavaScript într-un site complet, generat automat. Mai multe informații pe pagina oficială https://jekyllrb.com/

De ce Jekyl GUI?
Jekyll nu are o interfață grafică. El este folosit din linie de comandă. De asemenea este necesar să ai instalat Ruby pe calculator pentru al folosi. Pe Windows acest proces poate fi dificil și poate crea dificultăți.
Jekyll GUI rezolvă aceste probleme, fiind o interfață grafică simplă, dar utilă, gândită pentru Windows. Aplicația conține Ruby și Jekyll gata configurate putând rula comenzi la apăsarea unui buton. În felul acesta nu ești nevoit să îți instalezi Ruby pe calculator.

Pe lângă funcționalitatea oferită de Jekyll, Jekyll GUI poate descărca noi teme/template-uri pentru a-ți crea site-ul și mai repede. După ce îți creezi site-ul, tot ce trebuie să faci e să dai export din Jekyll GUI și să pui site-ul generat pe un server (Apache, nginx, etc.).

Jekyll GUI, crează-ți propriul site în câteva minute!

Tehnologii

Aplicație scrisă în C# pentru Windows, fiind o interfață grafică pentru faimosul Jekyll. Conține Ruby și Jekyll gata configurate, fără a avea nevoie de alte programe externe. Poate hosta site-urile create (comanda jekyll serve) pe un port la alegere. Deasemenea descarcă automat template-uri de pe internet direct din codul sursă al acestora.

Cerinte sistem

Windows (de preferabil Windows 10 64-bit)
.NET Framework 4.5.2 sau mai nou
Conexiune la internet (doar pentru a descărca template-uri)
Aproximativ 60 MB spațiu de stocare liber

Realizatori

Răzvan Neacșu

  • Scoala: C.N. Nicolae Bălcescu
  • Clasa: 11
  • Judet: Brăila
  • Oras: Brăila

Screenshots

Din cate vad n-ai folosit niciun fel de arhitectura stratificata, gen MVC, etc, sa nu scrii toata logica in clasa de form, iti sugerez pana la participare sa faci asta, si sa integrezi si cateva teste unitare, fiindca o sa ajute mult la clasament.

Intr-adevăr. Codul de pe GitHub este cel de la etapa județeană. Am să restructurez proiectul până la națională.
Mulțumesc de sfat!