Juriul

nu am putea afla detalii despre membrii juriului? Sunt si eu curios cat de cunoscatori sunt in materie de web in principal, ca sa stiu macar cum sa imi structurez si gandesc prezentarea… am in minte mai multe abordari dar unele chiar nu s-ar potrivi la niste habarnisti cum au fost la CIA care intrebau de tabele si daca le spuneai ca e flash te mai intrebau odata…

Tu iti pregatesti prezentarea de acasa? mare greseala , trebuie sa ti-o pregatesti acolo … dupa ce le vezi cv-ul :smile:

Floppy

nu am putea afla detalii despre membrii juriului? Sunt si eu curios cat de cunoscatori sunt in materie de web in principal, ca sa stiu macar cum sa imi structurez si gandesc prezentarea... am in minte mai multe abordari dar unele chiar nu s-ar potrivi la niste habarnisti cum au fost la CIA care intrebau de tabele si daca le spuneai ca e flash te mai intrebau odata...E o idee buna!
Vom publica, pana la concurs, profilele membrilor juriului.
Multumesc

ma bucur sa aud asta… va multumesc :wink:

bloodpath

Tu iti pregatesti prezentarea de acasa? mare greseala , trebuie sa ti-o pregatesti acolo ... dupa ce le vezi cv-ul :smile:nu garantez (si nu dau absolut nici un detaliu) dar s-ar putea sa intelegi acolo de ce imi pregatesc prezentarea de-acasa...
* note... faptul ca nu garantez nu are nici o legatura cu capacitatea ta de intelegere ci cu faptul ca s-ar putea sa renunt la idee... si gata :wink:

Nu stiu daca ai nevoie sa-ti pregatesti prezentarea dinainte deoarece orice se poate intampla pe loc ce nu puteai prevedea.Vorbind de juriu, uitati-va in pozele de anul trecut :smile:. In camera cu proiectorul s-au prezentat paginile web. S-ar putea sa ai o surpriza. Placuta si neplacuta. :smiley:

observatie/intrebare adresata laturii retrograde a spiritului organizatoricesc:cum se poate explica tabuul plutitor asupra aspectelor cuvenite a fi detaliate amanuntit in rindurile regulamentului ?de ce unor participanti li se da in culise dreptul si timpul sa-si configureze masini virtuale nelicentiate pt a-si aranja platofrma pe care prezinta, in timp ce altii sunt excusi pt un bug in programul de instalare sau intrerupti din prezentare pt a fi violat reguli ce tocmai s-au nascut, ad-hoc ?nu sunt dreptatea si obiectivitatea trasaturi necesare unui juriu, dincolo de simtul valorii ?reamintind explicatia acestui cuvint (juriu) in dictionarul limbii (grup constituit din specialisti într-un domeniu, având misiunea de a aprecia si de a clasifica candidatii sau concurentii la un concurs), ne place sa ne increderem ca avem parte de o justa si sincera competitie, sperind o concurenta de un inedit fair-play.

Salut,Te rog in primul rand sa te recomanzi si sa argumentezi si sa detaliezi acuzatiile facute. Spune la ce anume te referi exact.Nu pierde din vedere ca faza locala este descentralizata, fiecare judet avand autonomie in a decide lucrarile care se vor califica la faza nationala. Daca intr-adevar ai o contestatie, te rog sa iei legatura cu organizatorii (Emil Onea) si sa lamuresti ce s-a intamplat.Daca nu vei argumenta si motiva mesajul tau, el va fi sters in urmatoarele 24 de ore.

De ce esti atât de acid Vivi? Lasa mesajul pe forum sa-l mai vada si alti membri si, cine stie, poate vor mai rasari alte astfel de mesaje.Traim într-o tara democrata în care fiecare are dreptul la opinie. Daca esti moderator nu înseamna ca trebuie sa institui un regim totalitarist.Numai bine!

RmN

Traim într-o tara democrata în care fiecare are dreptul la opinie. Daca esti moderator nu înseamna ca trebuie sa institui un regim totalitarist.


Eu consider ca trebuie delimitat dreptul la opinie de acuzatiile neargumentate, mai ales cand ele se refera la corectitudinea concursului. Acestea din urma se numesc in general calomnii si sunt in afara legii (in democratie, nu in totalitarism).

Nu am nimic impotriva exprimarii opiniei si nu cenzurez acest forum. As vrea insa sa avem discutii civilizate si la obiect.
Dupa cum vezi, am lasat mesajul tocmai pentru a da posibilitatea sustinerii lui cu fapte.

Ouch :laughing:

zeddy

observatie/intrebare adresata laturii retrograde a spiritului organizatoricesc:

cum se poate explica tabuul plutitor asupra aspectelor cuvenite a fi detaliate amanuntit in rindurile regulamentului ?

.Vivi, eu zic sa nu stergi mesajul pentru ca e necesar sa fie cunoscut!
Nici in cazul celui mai tare, mai infailbil juriu, nu vor lipsi nemultumitii!
Cine nu joaca , nu castiga! Daca sunt nemultumiti, n-au decat sa nu joace!
Va spun un secret: Premiile de anul acesta vor fi MARI In aceste conditii vom incerca sa dovedim calitatea si probitatea juriului. Asta nu ca sa nu recunosc ca in orice conditii pot exista elemente de subiectivism, dar nu rea vointa asa cum ne acuza "zeddy" al nostru!
:laughing:
emil onea

vivi, nu are rost sa numesc pe cineva, caci lucrurile petrecute nu se mai intorc. totusi masina virtuala a fost desi subtil, foarte vizibil configurata chiar pe proiector.

greu detaliu sa-i scape atentiei unui observator.in sfirsit, ca sa terminam cu utopiile (totalitarsm, tara libera, etc): demonstratia ca democratia (vorba veche) nu exista e o reducere la absurd: daca democratie ar exista, in mod democratic, pasagerii ar putea unanim alege ca stuardeza sa piloteze avionul, iar pilotul sa serveasca prajiturile.te-ai convins ?

situatia e cu atit mai delicata cu cit amestecul de surprindere si nedumerire cu uimire si dezorientare o aproprie de perplexitate: candidatul sa se bucure sincer pentru reusita bunului sau amic, sau sa se intristeze sincer pentru nereusita sa ?

cert e, cum decurge si din spusele domnului onea, ca trebuie sa invatam de la cei ce iau premii. la urma urmei, regulile sunt aceleasi pt toti, nu ?

doar juriul decide cine le incalca.

Eu am o problema cu un art. din regulament (presupun ca priveste si juriul):


ART.17. Criteriile de evaluare se stabilesc de catre comisiile de profesori corectori cu o zi înainte de începerea concursului si vor fi comunicate participantilor. Notarea lucrarilor se face cu punctaj de la 0 la 100. …


Si problema: Criteriile se stabilesc cu o zi inainte si vor fi comunicate participantilor. Totul bine si frumos, dar pentru cei care au calculatoare carate cu ei de acasa (si anume, pt. cei care isi pot modifica proiectul in tabara). De ce? Fiindca anul trecut am aflat cu cateva ore inainte de a trebui instalate programele care sunt criteriile. Ex la jocuri: redefinire taste & o pagina de help. Recunosc, sunt eu negrijuliu ca nu m-am gandit sa adaug asa ceva jocului meu anul trecut, aici e vina mea. Dar, daca aveam un calculator la indemana (totusi, sun vreo 800km de la mine la Galaciuc) in o ora(lejer) adaugam aceste optiuni (datorita setarilor din joc). Astfel, se creeaza un avantaj persoanelor care-si cara compurile cu ei. Poate ca este un avantaj minor din punctul multora de vedere, dar este totusi un avantaj. Si, in plus, daca juriul puncteaza cu criteriie in mana devine un avantaj/dezavantaj maricel.

Si ce propun? Publicarea pe net a criteriilor cu mult inaintea inceperii taberei.
zeddy

vivi, nu are rost sa numesc pe cineva, caci lucrurile petrecute nu se mai intorc. totusi masina virtuala a fost desi subtil, foarte vizibil configurata chiar pe proiector.
greu detaliu sa-i scape atentiei unui observator.de ce unor participanti li se da in culise dreptul si timpul sa-si configureze masini virtuale nelicentiate pt a-si aranja platofrma pe care prezinta


ma simt nevoit sa intervin deoarece te referi la mine.

toate acuzatiile tale se bazeaza pe un singur "argument" -cel putin- deplasat.

nimeni nu mi-a dat *in culise* dreptul si timpul sa aranjez nimic! vrei sa-ti repet lucrul acesta? ...simt nevoia sa o fac deoarece m-am simtit jignit:
nimeni nu mi-a dat *in culise* dreptul si timpul sa aranjez nimic!
am configurat tot ce era de configurat (5-10 min) intr-o dimineata, dupa micul dejun, inainte sa inceapa seria de prezentari SI IMPREUNA CU MAI MULTI participanti! am stat si la coada ca sa configurez ...

in afara faptului ca arunci acuzatii fara nici o baza, nu inteleg de ce te tot agati de acea masina virtuala, configurata "subtil" (pe retroproiector!). trag concluzia ca nu ai inteles despre ce era proiectul (probabil ca nu am explicat suficient de clar :unamused: ).

am prezentat un site de pe acelasi calculator ca si ceilalti participanti - adica am folosit acelasi windows, acelasi php, acelasi apache si acelasi mysql ca si ceilalti participanti. ceea ce a rulat sub masina virtuala era un daemon de linux (numit evaluator) prin intermedul caruia site-ul ofera un serviciu mai deosebit ce nu are sens (pur si simplu!) pe o platforma windows. nu se pune problema portabilitatii intrucat site-ul ruleaza pe ce vrei tu. evaluatorul insa trebuie rulat pe linux deoarece pe linux se evalueaza la IOI, baraje si optional la ONI. cum nu a fost posibil (sau nu am insistat eu suficient) ca sa mi se puna la dispozitie un sistem unix de pe care sa prezint - sau macar accesul in retea la un astfel de sistem in timpul prezentarii, am recurs la varianta masinii virtuale ce nu face nimic altceva decat sa emuleze un sistem linux ca si cum ar fi pus in retea cu cel care prezint.

daca tu consideri ca am fost avantajat intr-un fel te rog sa argumentezi mai detaliat. parerea mea este ca am fost chiar dezavantajat intrucat a trebuit sa configurez masini virtuale in loc sa prezint direct de pe linux!

astept un raspuns detaliat si sustinut cu argumente. incearca sa-ti imaginezi cam cata lume "murdaresti" cu astfel de acuzatii...

in acest thread (Juriul) deschis de Floppy (salut!), eu nu am intrebat decit cum se explica tabuul care pluteste asupra unor aspecte ale regulilor ce s-ar cuveni sa fie stabilite clar, pt ca, daca nu fiecare, atunci cit mai multi dintre concurenti sa simta ca se intrec intr-un spirit de fair-play.wickedman, nu am vrut sa acuz pe nimeni de nimic, ci doar sa semnalez o realitate, anume ca foarte multi se simt ca si cum nu lucrarea conteaza, ci participantul.

iar asa ceva eu nu vreau sa cred.dar cum toti ma faceti acuzator, bine: acuz juriul de rea vointa fata de programatorii de boot-sectoare. acestia (minoritari net dezavantajate de numarul celor cu mp3playere) nu sunt informati nicaieri daca pot folosi masini virtuale pt a-si arata munca. de altfel nu li se spune ca nu au voie sa rebooteze pc-ul pe care prezinta decit atunci cind prezinta.

pe scurt, pozitia juriului este: astea sunt regulile noastre. nu-ti plac, stai acasa!e clar ca tu ai fost foarte inspirat incit te-ai descurcat cel mai bine; dar altii asteapta pe la usi cite o vesnicie pt 5 minute de net.vad, in acest thread, ca unii (care se simt murdari) trag sa vorbeasca despre infoeducatie 2003, cind sus pe banner scrie 2004! faptul ca “hai sa vorbim despre membrii juriului” nu s-a prea intimplat. poate ca deja anuntul ca specialistii in programare care dau notele isi vor publica profilele este suficient.

Ideea cu criteriile inainte mi se pare buna

Vom consulta juriul, sponsorii si pe concurenti, asupra unor criterii, pe care promit sa le publicam pana pe 5 august.

Poate ca vom reusi sa punem si doua calculatoare la dispozitie, pentru mici corectii dar nu pentru modificari radicale sau construit lucrari pe loc. O sa dam timp de lucru limitat !emil onea