KIDO - Roboti - Vrancea - Lucrari 2018 Nationala

Informatii generale

Descriere

KIDO este un robot realizat pentru a veni în sprijinul copiilor, părinților, terapeuților, dar și cadrelor didactice.
Ajutor al copilului: KIDO poate fi prietenul, partenerul de joacă si de dialog al copiilor; cu Kido te joci, inveti si esti in siguranta!
Ajutor al parintelui, monitorizand activitatea copilului, transmitand imagini, supraveghindu-l si suplinindu-l atunci cand este obosit sau rabdarea sa a ajuns la limita!
Ajutor al psihoterapeutilor în lucrul cu copiii tipici, dar și a celor cu tulburări de dezvoltare: autism, ADHD, tulburari în dezvoltarea limbajului, facilitandu-le învățarea cuvintelor noi, emoțiilor proprii, a culorilor, obiecte noi și sortarea acestora in functie de diferite criterii (itemi corespunzatori instrumentelor de evaluare psihologică folosite in Romania si adaptate pentru populatia tarii noastre, in prezent). Kido aduce roboterapia in cabinetul psihologului.
Ajutor de nădejde al educatorilor, un asistent care provoaca copilul in procesul de invatare, interactiunea cu el făcand antrenant procesul educational.

Tehnologii

Robotul este realizat cu ajutorul unui Arduino Mega.
Are o carcasa facuta din materiale ultra ușoare pentru a face mai eficient consumul de curent, mai exact, fibra de sticla dupa care s-a aplicat un strat de chit special pentru acest material. Ulterior a fost vopsit cu o vopsea de culoare alba cu regenerare (toate zgarieturile minore se refac).
Dispune si de motoare cu cuplu mare care il ajuta sa se deplasese pe majoritatea suprafetelor ce se gasesc intr-o casa obișnuită.

Cerinte sistem

Android 5.0+

Realizatori

Daniel Ursu-Balaci

  • Scoala: Colegiul National “Unirea” Focsani
  • Clasa: 11
  • Judet: Vrancea
  • Oras: Focșani

Screenshots