Kids Desktop - Soft - Dimbovita - 2010 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Dimbovita

Descriere

Kids Desktop este un soft utilitar care vine in ajutorul parintilor care doresc sa monitorizeze si in acelasi timp sa controleze accesul copiilor la PC.
Acesta este un inlocuitor pentru Windows Explorer si include anumite aplicatii pentru restrictionarea accesului la site-urile cu continut neadecvat, restrictionarea accesarii informatiilor de pe medii externe (CD, DVD), accesul cu parola la informatiile de pe hard disk.
Pe langa aplicatiile incluse in Kids Desktop parintii pot oferi acces si la alte aplicatii(Microsoft Office, Paint, etc.).
Unul dintre avantajele utilizarii aplicatiei este faptul ca ofera mobilitate parintilor care sunt tot timpul plecati, acestia putand verifica activitatile pe care copiii le desfasoara pe computerul de acasa din orice loc prin intermediul unui site.
Kids Desktop in ansamblu este un pachet format din Soft + Web, iar decizia de a inscrie lucrarea doar la sectiunea soft - chiar daca site-ul are o anumita complexitate - se datoreaza faptului ca partea de soft ar putea rula si fara interfata web, insa site-ul nu ar avea o intrebuintatre fara soft.

Screenshot-ul pe care l-am uploadat prezinta softul asa cum arata el la etapa judeteana a concursului, urmand ca versiunea finala cel mai probabil sa fie putin schimbata.

Tehnologii

Microsoft Visual Basic(.NET Framework 3.5), Adobe Flash, HTML, CSS, PHP, MySql, Javascript, jQuery, AJAX

Cerinte sistem

Windows XP(aplicatia ruleaza cu cerintele minime pentru xp), Webserver cu PHP si MySql

Realizatori

Savu Florin Ciprian

  • Scoala: C.N. Constantin Carabella
  • Clasa: XI
  • Judet: Dimbovita

Screenshots

Imi place proiectul, dar de curiozitate am si eu o intrebare. Am observat ca ai implementat un File Manager, ce se intampla daca copilul cu FM se duce in C:\Windows\explorer.exe sau intra in IExplorer sa nu spunem si de safe mode sau sa intre cu Task-Managerul si sa dea new task, si sa porneasca explorer.exe sau nu zicem de kill process?

Hint: functia SetWindowsHookEx

Pai :smile: :
-utilizatorul nu are acces la Task Manager;
-cu File Manager fisierele cu extensii .exe, .bat, .com, .vbs, nu sunt accesibile.
In cazul in care parintele vrea sa permita copilului sa utilizeze o aplicatie (joc) va avea posibilitatea sa permita accesul doar la aceasta.
-parintii vor fi atentionati sa nu acorde acces la browsere gen ie, mozilla, chrome,etc. intrucat browserul creat de mine este suficient pentru un copil;
-accesul pentru utilizator nu este permis pentru toate folderele iti dai seama ca mai ales la Windows
-partea cu safe mode nu am analizat-o foarte atent dar oricum parintele va trebui sa isi puna parola la user, iar Kids Desktop se va instala pe unul separat;
-si daca stam sa analizam atent, daca copilul stie cum sa dezactiveze aplicatia cu safe mode poate la fel de usor sa foloseasca un CD Windows si sa distruga tot :laughing:

Interesanta lucrarea!

Din cate observ este o interfata in toata regula nu doar un daemon care sta in background si filtreaza ce se intampla pe retea, in calc etc. In legatura cu acest lucru sunt curios daca aplicatia a fost gandita sa inlocuiasca shellul Windows(explorer.exe) sau este o aplicatie full screen cu anumite elemente de securitate? (ignora combinatii gen Ctrl+alt+del, ctrl+shift+esc, windows key, alt+f4)

Da aplicatia va inlocui shellul Windows (explorer.exe) si nu va permite combinatii de taste, iar pentru CTRL+ALT+DEL ma gandesc sa creez o aplicatie care solicita parola si apoi permite accesul la Task Manager (pentru ca in stadiul in care se afla aplicatia acum accesul la Task Manager este blocat complet). :smile: