Know Your World - Soft - Cluj - 2010 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Soft
  • Judetul: Cluj

Descriere

Proiectul este un soft educational realizat sub forma unui joc interactiv cu interfata atragatoare. Scopul aplicatiei este de a dezvolta cultura generala a elevilor de gimanziu.

Tehnologii

C#, Silverlight, MySQL

Cerinte sistem

Pentru a rula aplicatia in conditii optime este nevoie de Windows Xp/7 (nu Vista), procesor de 1,5 GHz, 512 MB RAM, placa video 256 MB Ram, conexiune la internet si 100 MB spatiu pe hard-disk. Versiunea 3.5 a .NET Framework este necesara a se instala inaintea aplicatiei Know Your World

Realizatori

Bara Andrei

  • Scoala: Colegiul National Emil Racovita
  • Clasa: 12
  • Judet: Cluj

ScreenshotsDatorita instabilitatii sistemului de operare Windows Vista, programul poate intampina dificultati in timpul rularii.

Detaliaza...

versiunea .NET de pe Vista are mai multe erori inca de cand a fost facut. In principal este afectata partea de grafica care foloseste tehnologii 3D de la Silverlight. Ideea este ca nu sunt aceleasi erori pe mai multe calculatoare, fiecare calculator care are Vista da alt tip de eroare, de ex: pe un calculator dimensiunea unei poze este asa cum a fost ea programata sa fie(fixa si nu variabila) iar pe altul face resize si ii pune si un background(care a fost scos in momentul programarii si pe alte versiuni de Windows gen XP sau 7 merge cum trebuie). La fel, la partea de rendering 3D intimpina probleme, mie de exemplu pe Vista imi mergea bine partea de rendering in proportie de 80%, la un coleg de-al meu caruia i-am trimis aplicatia sa o testete pe Vista ii mergea cam tot.
Oricum se stie ca Vista este instabil si pentru asta a fost lansat Windows 7. Vista a fost proiectat gresit de la inceput de accea au trebuit sa creeze un nou sistem de operare.

Oricum se stie ca Vista este instabil si pentru asta a fost lansat Windows 7. Vista a fost proiectat gresit de la inceput de accea au trebuit sa creeze un nou sistem de operare.[/quote:34vqudb6]
"Cred ca" ai o perspectiva gresita asupra Vista.
Din cate stiu eu Windows 7 e platforma actualizata a Vista (o spun si versiunile 6.1 respectiv 6.0).
Daca te influenteaza cumva durata de lansare dintre XP si Vista (cca. 6 ani) sa sti ca a fost din cauza rebuild-ului (major) de platforma. Pana la urma e vorba de profit in $.


versiunea .NET de pe Vista are mai multe erori inca de cand a fost facut

[quote:34vqudb6]Ideea este ca nu sunt aceleasi erori pe mai multe calculatoare, fiecare calculator care are Vista da alt tip de eroare

"Cred ca" este vorba mai mult de integritatea particulara a sistemelor de operare pe care au fost efectuate testele.
Vista (NET 3.0) <> 7 (NET 3.5) by default. NET 4.0 separat.
pe un calculator dimensiunea unei poze este asa cum a fost ea programata sa fie (fixa si nu variabila) iar pe altul face resize si ii pune si un background (care a fost scos in momentul programarii si pe alte versiuni de Windows gen XP sau 7 merge cum trebuie). La fel, la partea de rendering 3D intimpina probleme [...]

Din cate spui tu, eu cred ca e vorba de simple setari default care difera de la o versiune la alta, si pe care nu le abordezi atat de complet pe cat ar trebui. De asemenea, cand partea de 3D intampina probleme, si nu din cauza hardware-ului diferit sau a driverelor (dupa cum sustii tu), inseamna ca folosesti foarte multe nebunii foarte high-level care se foarte nu prea potrivesc intre ele :smile:
Iar din cate observ eu acolo, planeta aceea e desenata destul de frumos. Ai grija la intrebari gen "cum ai facut asta?" :wink:

De intrebari nu mi-e frica mie…ca stiu tot ce am facut pe acolo…si da e destul de avansat si se poate ca si de aceea sa nu mearga cum trebuie. Cat despre Vista, da 7 e pe aceeasi platforma de Vista doar ca, codul nu e asa de incarcat, gestionarea resurselor e mult mai buna, iar erorile nu se datoreaza unor setari default sau nu ci sunt erori de sistem sau de .NET (aici la Vista poate fi doar .NET-ul de vina) dar pot sa bag mana in foc ca Vista nu e fiabil de loc, l-am folosit mult timp si de multe ori trebuia sa revin la Xp ca sa pot face ceea ce aveam nevoie. Nu o spun numai eu, dar windows 7 s-a lansat pentru a repara greselile facute cu Vista, si e construit mult mai eficient si “error proof”.

A da…si pe Vista am instalat tot .NET 3.5