La ce categorie participa jocurile?

Jocurile participa impreuna cu softurile utilitare?

si criteriile comune care sunt?!?

DeX

si criteriile comune care sunt?!?


Care criterii ?

Pai jurizarea se face dupa anumite criterii, care tre sa fie pe site pe undeva, macar cele din anu/anii trecuti. Si unele criterii de la utilitar sunt usor incompatibile cu criteriile cu care ar trebui sa fie jurizate jocurile. Se insista de mult asupra adaugarii categoriei jocuri, da organizatorii par ca nu tin seama. Pacat, ar face competitia mult mai interesanta.

Pai daca se referea la criteriile de jurizare ele se vor stabili in tabara, imediat dupa cazare.

si cum bagi in aceeasi categorie openGL si algoritmica de joace cu Interfata unui program utilitar si algoritmi ce se bazeaza pe cunostiinte de Hardware?

stai asa DeX…k un program utilitar nu trebuie sa aiba imperativ treaba cu hardware-ul…acum 2 ani a participat o lucrare numita “Virtual Architect” … kre a luat locul 3. NU avea treaba cu hardware, era facuta in OpenGL ( semana cu AutoCAD ) si accentul era p interfata grafica si utilitatea programului in domeniul sugerat d numele lucrarii :wink:

Dincolo de criteriile care tin anume de sectiune, va rog sa va ganditi ca exista foarte multe criterii care sunt aplicabile oricarui tip de proiect.Printre ele ar fi:1. Complexitatea

2. Cat de bine isi atinge proiectul scopul propus

3. Usability (orice program / proiect trebuie sa fie usor de utilizat de catre publicul lui tinta).

4. Calitatea codului / structurii programului.

5. Cat de bine sunt utilizate tehnologiile/algoritmii pentru atingerea scopului propus (sa nu faci rachete atunci cand tot ce vrei este sa bati cuie :smile: ).Daca doriti sa comentati va rog sa incercati sa aduceti argumente cat mai clare si bine gandite si sa fiti cat mai putin subiectivi.

da omule… dar pentru ala trebuie sa ai cunostiinte de hard grafic… nu? sa stii ce poate duce placa video si cum iti optimizezi softul pentru asta… dar… evident… cam pentru orice soft trebuie sa stii asta…

M-as bucura sa vad oameni care intra in asa detaliu cum spui tu. Insa nu prea am vazut.

Nu se puncteaza si daca este incorporat un sistem de help cat de micut si dragut :unamused: ? Nu am vazut printre criteriile expuse ceva puncte pentru asta … pe faza judeteana la noi s-a cerut … printre multe altele :wink:

sharpoverride

Nu se puncteaza si daca este incorporat un sistem de help cat de micut si dragut :unamused: ? Nu am vazut printre criteriile expuse ceva puncte pentru asta .. pe faza judeteana la noi s-a cerut .. printre multe altele :wink:


Orice soft trebuie sa aiba help/documentatie, poate chiar si tutorial (in unele cazuri).

adica te depuncteaza daca nu ai help la prog? ca eu nu am de gand sa-l fac inainte sa termin aplicatia pt ca imi vin idei noi si poate schimb tot designul asa ca n-am de gand sa fac un help si dup’aia sa ma crispez ca tre sa-l refac. Deci io n-o sa ajung sa fac vreun help pan’ la galaciuc (in afara de o mica documentatie pe hartie :stuck_out_tongue:), si daca ma depuncteaza… noi sa fim sanatosi :smiley:

ioman … helpul / documentatia este cruciala ! Nu o lasa la sfarsit pentru ca risti sa nu o faci deloc sau superficial si pierzi din punctaj,

hmmm… ms pt sfat. O sa incerc sa fac si helpu :smiley: