Lego - Pray for Ukraine - Multimedia - Vâlcea - Lucrari 2022 Nationala

Informatii generale

Descriere

In data de 24 februarie 2022, intr-un oraș liniștit din Ucraina a avut loc un eveniment ce a șocat întreaga lume. Florile galbene, un simbol prezent de-a lungul filmului, reprezintă prietenia și totodata focul, fiind cea de-a doua culoare din drapelul țării. La începutul animației, un băiețel culege un buchet pentru mama sa, iar atunci când este pe cale sa i-l ofere, in spatele sau explodeaza o bombă. Din acel moment viețile tuturor sunt date peste cap, odată cu începerea războiului.
Filmulețul este inspirat de trista realitate, dar in final porumbelul păcii readuce liniștea, purtată pe o ramura de măslin. Animația se încheie cu imaginea familiei și a unei comunități unite. Totul revine la normal, răul este dat uitării, ca și cum nimic nu s-ar fi întâmplat.

Tehnologii

Pentru filmat, am folosit:

 • iPhone 12 pro max
 • Un trepied (care să mențină camera fixă, pentru o calitate superioară a cadrelor);
  -O telecomandă conectată prin bluetooth la camera telefonului pentru controlarea de la distanta(a ajutat la evitarea atingerii ecranului la fiecare cadru, fapt care ar fi mișcat accidental aparatul in timpul secvențelor);
 • două veioze (folosirea luminii artificiale oferă mai mult control și aspect unitar, evitând pe cât posibil pâlpâirile în filmul final).
  Scurtmetrajul este realizat in principal cu ajutorul tehnicii stop-motion, ce constă in continuitatea fotografiilor, unde fiecare variază ușor față de cea anterioară. Fiecare cadru a fost luat in aplicația Stop Motion Studio Pro, fiind in total aproximativ 2895 de poze. Setarea camerei a fost la 24 fps(cadre/secundă), ulterior micșorând viteza pentru a evita derularea scenelor prea repede si obositor. Am folosit setarea manuală a focalizării, a expunerii și a nivelului de alb pentru un aspect consecvent.
  Pentru a monta scenele, edita culorile, luminozitatea, tranzițiile și adauga efecte de sunet, coloane sonore si voci am utilizat CapCut.

Cerinte sistem

Un calculator si un VideoPlayer

Realizatori

Iulia Maria Cleoantă

 • Scoala: Colegiul National “Mircea cel Batran”
 • Clasa: 9
 • Judet: Vâlcea
 • Oras: Ramnicu Valcea

Screenshots