Link-uri si site-uri utile

M-am gandit sa pun si topicul asta pentru ca probabil multi dintre cei care fac site-uri web in liceu sunt la inceput in domeniu si poate nu stiu.http://learn.reflex.ro - forum romanesc unde se discuta cam orice despre tehnologii legate de web si despre site-uri web in sine. eu il gasesc extrem de util, e locul unde poti sa obtii o parere (cat de cat obiectiva) despre ceea ce faci.http://www.flashkit.com - punctul de start pentru oricine lucreaza in flash.Astept sugestii si de la voi. Ce site-uri vizitati frecvent si le considerati utile?

Partea cea mai grea (din cate imi dau eu seama acum) este de departe (cel putin pentru mine) interfata grafica a site-ului. Programarea pot sa o fac, dar la interfata ma gandesc mult si… degeaba. :disappointed:


Cred ca sunt singurul in aceasta situatie, sau mai sunt cativa.La progamare mai poti gasi ajutor (forum-uri online, tutoriale), dar la grafica (adica imaginatie) nu prea.


Siteuri de tutoriale si documentatii sunt multe ( www.programmersheaven.com, www.planetsourcecode.com, si multe altele care se pot gasi pe google).


Ceea ce as vrea sa vad eu e un site serios de jpeg-uri gratuite, folosibile la site-uri. Pana acum am vazut niste site-uri cu clipart-uri penibile, iar ceea ce era mai frumos, ori era putin, ori nu era gratuit.

bicu

... dar la grafica (adica imaginatie) nu prea...


La partea de imaginatie si talent nu cred ca poate sa te ajute nimeni.Insa inspiratie poti gasi oriunde. Fiecare site pe care il vizitezi poate reprezenta o sursa de inspiratie si de idei.Daca chiar vrei un site care sa centralizeze asa ceva, poti incerca www.templatemonster.com (despre care insa iti vei da seama ca are un stil aparte de idei, nu greu de reprodus si nici foarte spectaculos). Si mai incearca si site-urile producatorilor de web, firmelor de design: www.greenpixel.ro, www.webnova.ro, www.webstyler.ro, www.encoil.ro…. si oricare altii mai gasesti (din strainatate sau din .ro).

Vivi
bicu

... dar la grafica (adica imaginatie) nu prea...


La partea de imaginatie si talent nu cred ca poate sa te ajute nimeni.
Ideea de baza era ca mie imi e greu de cele mai multe ori sa fac ceva care sa-mi si placa, si ca ideile imi vin putin mai greu. Dar in general, pana la urma reusesc eu sa fac ceva.Oricum, la un concurs cel mai important e sa imbini cum trebuie grafica cu programarea. Nici una nu se poate descurca fara cealalta.

bicule… spuneai tu ca vrei site cu jpeg-uri mishto gratuite… atunci ai pe www.flashkit.com/gallery … pot spune ca flashkit nu este numai pentru flash… deoarece are si efecte sonore, gallery cu poze si fonturi :smile: … eu intre timp am facut rost de un cont de la photos.com si am luat pozele care-mi trebuiesc.

Pentru cei ce folosesc swish în locul flash-ului recomand http://www.swishzone.com

Va rog frumos NU MAI RIDICATI flashkit.com in slavi! Mie mi se pare o ADUNATURA de resurse, unele bune, unele care nu ajuta la nimic. Daca vreti intr-adevar o sursa buna de tutoriale si ajutor in domeniul Flash recomand www.macromedia.com si www.ultrashock.com [mai ales forumul]. E bine sa treci si pe la Flashkit.com; dar vei cauta acul in carul cu fân.


Nu recomandati oamenilor situri de templateuri daca nu au imaginatie. In momentul in care faci un site despre ceva cel mai bine este sa-ti acorzi o zi (inainte de a trece la realizarea conceptuala) in care sa nu va ganditi la nimic legat de designul sitului. Pu si simplu documentati-va in legatura cu subiectul. Cititi istoria subiectului, daca e cazul, vedeti imagini legate de subiect, apoi imagini in general. De asemenea, la sfarsitul zilei trebuie sa navighezi pe diverse situri (care nu sunt legate de subiectul tau). Recomand www.cwd.dk - desi are un link catre un sit de templateuri, ignorati-l. In felul acesta, a doua zi vei avea sigur imaginatie.


Nu astepta imaginatia sa cada din cer sau sa te trezesti cu ea sub perna dimineata. Admira. Destinde-te. Creeaza.


A! Pentru cei ce folosesc swish în locul flash-ului recomand spalaturi pe creier. Daca vreti sa faceti situri profesionale sau cat de cat comerciale in Flash, atunci ar trebui sa folositi Flash MX. Originalul nu da gres. Swish e pentru copii. Swish e o jucarie.


Multumesc pentru atentie.


:smiley:

Misu (Spider) are perfecta dreptae swish-ul este pentru copii. A face un efect in swish e ca si cum ai lua butoane din dreamweaver.


Cat despre inspiratie eu sunt de parere ca bicu se ingrijoreaza prea mult. Eu ii pot da o solutie: Sa lucreze in echipa cu cineva. Unul se ocupa de layout si de grafica iar celalalr face partea de programare. Ce-i drept programatorului s-ar putea sa nu-i prea convina ca de obicei el munceste mai mult. Cu toate aceste eu consider ca partea de creatie este mult mai grea. repet: ORICINE POATE SA PROGRAMEZE dar NU ORICINE POATE SA CREEZE. Ca sa va dau un mic exemplu: Anul asta dupa un concurs de web design m-am speriat cand am vazut ce baze de date erau pe o pagina (este vorba de www.liis.ro care a luat atunci premiul I) si m-am gandit ca nu o sa pot face asa ceva niciodata. Mi se parea extrem de complex si greu de inteles mai ales ca eu nu stiam nimic despre mysql si nu cu mult mai mult php. Asta pana in o zi in care m-am decis sa invat si eu acest mare secret. Rezultatul: in mai putin de o saptamana stiam sa lucrez la perfectie cu bazele de date,aveam facuta o sectiune de administrare complexa si foarte bine pusa la punct din toate punctele de vedere (in special al securitatii), iar despre php nici nu mai vorbesc lucram in el la fel de bine si repede ca in Pascal.


Acest mic lips al meu s-a putut corecta in o saptamana dar cunosc persoane foarte bune la acest capitol care nu sunt in stare sa inchege o pagina de la cap la coada ,sa creeze un layout deosebit sau sa patreze o unitate in efectele folosite chiar daca lucreaza in acest domeniu de mai bine de doi ani.

in mai putin de o saptamana stiam sa lucrez la perfectie cu bazele de date,aveam facuta o sectiune de administrare complexa si foarte bine pusa la punct din toate punctele de vedere (in special al securitatii), iar despre php nici nu mai vorbesc lucram in el la fel de bine si repede ca in Pascal.


Acest mic lips al meu s-a putut corecta in o saptamana dar cunosc persoane foarte bune la acest capitol care nu sunt in stare sa inchege o pagina de la cap la coada ,sa creeze un layout deosebit sau sa patreze o unitate in efectele folosite chiar daca lucreaza in acest domeniu de mai bine de doi ani.[/quote:1yr8l6z8]Webdevelopment inseamna mult mai mult decat baze de date in MySQL si cunostinte (bune) de PHP. Desi in multe cazuri nu este nevoie de cine stie ce solutie tehnica, sa stii ca lucrurile putin mai complicate nu pot fi rezolvate cu o experienta de o saptamana. Sunt situatii in care trebuie sa ai o gramada de cunostinte in spate - de la algoritmi si structuri de date avansate, pana la tehnologii moderne precum XML si SOAP. Pe langa toate acestea mai ai nevoie si de “meserie” - adica experienta si gandire de programator, lucruri pe care nu le poti insusi in cateva saptamani sau luni…


Nu discreditez munca webdesigner-ului, dar cred ca esti de acord cu mine ca - webdesigner fiind - nu poti juca intotdeauna rolul unui programator experimentat, cel putin nu intr-un mod eficient … :wink:in mai putin de o saptamana stiam sa lucrez la perfectie cu bazele de date


…esti sigur? :unamused:[quote:1yr8l6z8]iar despre php nici nu mai vorbesc lucram in el la fel de bine si repede ca in Pascaloricat de bine si de repede lucrai in Pascal, nu ti-as dori sa ai acelasi spor in PHP… pe bune :exclamation: - e prea putin.

numai bune,


wickedman

http://www.newvision.go.ro ---design atractiv!
www.deviantart.com gasitzi acolo fonturi,flauri,brush pentru photoshop,bla bla bla....
http://www.w3.org :bulb: