MacIntosh vs. PC & compatibile

In Romania majoritatea sistemelor instalate sunt din categoria IBM-PC & compatibile, cu toate ca, cele mai fiabile sisteme de calcul sunt cele produse de firma Apple Computers, respectiv MacIntosh.

Care credeti ca este motivul? De ce folositi voi PC, si/sau MacIntosh? Care sunt avantajele/dezavantajele?

Ma intereseaza opinia voastra ca (viitori) specialisti in domeniul sistemelor de calcul…

sagy

... cele mai fiabile sisteme de calcul sunt cele produse de firma Apple Computers, respectiv MacIntosh.


Serios? Says who?

Fiabile nu stiu sigur… dar al dracului de puternice sunt :smiling_imp::

In Romania nu prea sunt folosite deoarece cred eu ca motivul este lipsa de bani pentru un astfel de sistem. Singurul loc in care le-am vazut folosite este acolo unde sunt apreciate cel mai bine: in agentii de publicitate, agentii de presa.

fiabile va garantez eu… acum lucrez pe un pc, dar primul computer pe care l-am avut a fost un Macintosh Color Clasic… l-am avut cam intre '93 si '96… si era mult mai fiabil decat PC-uri cu Windows

Sa stii ca primul computer pe care l-am avut eu a fost un 286 cu Microsoft DOS 6.22 si era mult mai fiabil decat computerele actuale cu Windows pe ele. :smile:Floppy, nu poti face comparatie intre ce era atunci si ce este acum. MacOS 8 se bloca la fel de des ca si Windows 98.Cat timp nu ati lucrat efectiv pe un Mac actual sa vedeti ce stie sa faca, unde si cum pica sau nu pica, nu puteti emite decat teorii fara acoperire, iar daca citati din surse sigure, dati si o referinta sa citim si noi parerea specialistilor…Nu inteleg de ce spuneti ca pc-urile nu sunt fiabile si am senzatia ca nu se face foarte bine diferenta intre fiabilitate si stabilitatea sistemului de operare sau a aplicatiilor pe care le folositi.Cat timp pe piata actuala de PC-uri este prezenta o mare varietate de producatori de diverse componente iar acestea sunt asamblate de multe ori fara a urma anumite recomandari, e normal sa apara probleme. E normal si sa dai peste componente facute pe vapor, e normal sa dai si peste componente de slaba calitate pe o piata atat de diversa.Voi da si eu un raspuns la intrebarea initiala: in primul rand pretul, apoi diversitatea aplicatiilor si nu in ultimul rand faptul ca Mac-urile se adreseaza unor categorii de utilizatori de computere destul de speciale (profesionisti care au nevoie de aplicatii puternice si specializate - desktop publishing - sau elitisti care isi doresc un computer frumos, special si cu personalitate).

De ce nu are romanu’ mac am inteles, dar sa revin la subiect, ati programat un mac, aveti idee despre cum arata un lmbj de programare pe mac? ati vazut programe care sa ruleze pe mac?PS: din cate am inteles rasfoind forumu, Vivi esti student? unde si in ce an? momentan din curiozitate…NB: nu cred ca mac os 8 se bloca, si eu l-am folosit si nu mi s-a intamplat.