Manager de Fisiere - Web - Dimbovita - 2007 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Web
  • Judetul: Dimbovita

Descriere

Acest proiect joaca rolul unui manager de fisiere online, avand toate functiile unui software de acest gen si in acelasi timp oferind confortul de a fi rulat pe orice calculator, fara a fi nevoie ca utilizatorul sa instaleze ceva pe acesta. Aceasta portabilitate il face mai facil decat celelalte soft-uri din domeniu. Spre deosebire de acestea, poate fi folosit si pe serverele care nu permit accesul FTP, toate tranzactiile dintre client si server fiind realizate prin intermediul HTTP.

Tehnologii

PHP, Perl, Javascript , tehnica AJAX, HTML, CSS

Cerinte sistem

PIII, 128 MB RAM

Realizatori

Dinu Razvan-Ionut

  • Scoala: Colegiul National Constantin Carabella, Targoviste
  • Clasa: XII D
  • Judet: Dimbovita

ScreenshotsPare interesant proiectu! Imi place… Desi mi-ar place un demo pe un server pe v-undeva.E file-manager doar pentru fisierele de pe server-ul pe care ruleaza sau poate sa se conecteze si prin FTP la un alt server si sa se comporte ca un client de FTP?Si… cum nu se poate sa n-am eu ceva de zis uiti si ceva critica :smiley:

Pagina de inregistrare din screenshot e destul de ambigua. Nu pot sa spun ca nu e frumoasa dar eu nu pot sa-mi dau seama ce informatie trebuie sa introduc in campuri. Ar trebui sa faci cumva sa fie mai explicit unde imi introduc nume, prenume, e-mail, o parola probabil si ce mai trebuie. (nush exact ce cere da imi dau cu presupusu)

Salut. Eu sunt posesorul (taticul o.0) jucariei de mai sus. Merci pentru aprecieri, wykthorr. In legatura cu ce ai intrebat… poate administra doar fisierele de pe serverul pe care ruleaza. Initial ma gandeam sa implementez ftp, dar treaba asta are cateva limitari, cum ar fi uploadul. Practic poate fi facut doar daca am un fisier pe serverul respectiv care sa prinda fisierele trimise de client sau daca fisierele trimise trec prin serverulk meu mai intai si apoi trimise catre destinatie. Ma gandeam intr-o perioada sa incerc o conexiune directa prin flash, dar din cate stiu nu are output catre server ftp… :disappointed:. In legatura cu critica, all is well. Vezi bara aia de jos? Eu o numesc bara de informatii (foarte original, no? :stuck_out_tongue:). Cand dai click pe un camp, apar diverse informatii care sa te ajute, de ex. “introdu numele de utilizator”. Si inputul este verificat de expresii regulare in timp real, adica daca (un fel de cacofonie, scuze) scrii la e-mail pupaza.yahoo.com (fara @), se inroseste patratul din stanga campului. Daca totul e ok se inverzeste. Totul in timp real (onKeyUp). :smiley: Mercic pt post. Daca aveti sugestii, nelamuriri sau cereri in casatorie postati.

Aplicatia este disponibila pe web? Daca da poti da un link?

Sorry Mitza. Daca vreti sa testati pun serverul online si va jucati to your heart’s content :smile: Sa spuneti o ora. Uite un id de ymess: ciresarii2002

Am remarcat optiunea de a utiliza imagini si iconite vectoriale de pe stock.

E adevarat ca designul este unul “cu stil”… doar ca alti participanti au pornit PhotoShopul pentru a isi realiza propriile elemente de grafica si cred ca vor avea un plus din partea juriului din acest punct de vedere.Daca nu ma insel tot din DB au fost cei de anul trecut care au utilizat inconite de pe stock chiar in etapa open. It just doesn’t sound fair… :unamused:

mihneasim

Am remarcat optiunea de a utiliza imagini si iconite vectoriale de pe stock.
E adevarat ca designul este unul "cu stil".. doar ca alti participanti au pornit PhotoShopul pentru a isi realiza propriile elemente de grafica si cred ca vor avea un plus din partea juriului din acest punct de vedere.

Daca nu ma insel tot din DB au fost cei de anul trecut care au utilizat inconite de pe stock chiar in etapa open. It just doesn't sound fair.. :unamused:


Sunt sigur ca nu vor fi punctati pentru chestiile acelea

Iconitele depind de client. Nu sunt hardcoded. Ele sunt luate dintr-un folder, iar daca o iconita pentru o extensie nu este gasita, este folosita iconita default. De exemplu, sa zicem ca avem un director cu 5 pdf-uri si 2 fisiere text. Un script analizeaza directorul, si alege sa foloseasca iconita de pdf-uri pentru folder (pentru ca reprezinta majoritatea), apoi cauta icnoita in folderul dedicat acestora. Daca nu gaseste o iconita pentru pdf-uri (cu numele dir_pdf.gif sau dir_pdf.jpg), atunci se foloseste iconita default pentru foldere. Cred ca m-am abatut putin de la subiect, scuze. In concluzie, partea cu iconitele este facuta pentru a ajuta la personalizarea siteului. Numai bine :wink:

Ma refeream la sagetele, bife, butonase, background image etc. etc…

Deci chiar nu cred k e rost de atata discutie pentru niste amarate de iconite. Infoeducatie e un concurs de informatica nu unul de arta. A te lua de iconite si background e ca si cand te-ai lua de funda unui cadou. Chiar nu e cazu. Cred ca cea mai importanta e functionalitatea. Sigur ca si design-ul trebuie sa fie atractiv dar chiar nu cred ca e cazu sa ne legam de faptu ca iconitele sunt de stock.

wykthorr

Chiar nu e cazu. Cred ca cea mai importanta e functionalitatea.Am consultat criteriile de jurizare pentru etapa judeteana, daca sunt aceleasi si la etapa nationala, conteaza! La functionalitate intra si uzabilitatea si user-experience care depind f mult de felul in care se prezinta lucrarea. Una e cand lucrezi niste sageti in paint.. alta e cand le faci cu Illustrator sau orice altceva vectorial.

Recunosc ca am folosit iconite de stock. Binenteles, asta nu inseamna ca mi le improprietaresc. In prezentarea mea voi preciza ca nu sunt ale mele, ci doar editate de mine (de ex. aura din jurul unei sageti), fapt permis de Creative Commons. Daca voi fi depunctat, o sa inteleg si o sa accept treaba asta.Acum ramane doar sa bem o bere la o terasa. Zicea mihneasim ca face el cinste. :stuck_out_tongue:

da, fac cinste… daca iau la facultate :laughing: