MATEMATRIX - Multimedia - Prahova - Lucrari 2023 Nationala

Informatii generale

Descriere

Dupa celebrul show animat “Rick and Morty”, ne-am propus sa realizam o animatie similara ce are in prim plan 2 personaje protagoniste: un profesor de matematica si un elev. Inceputul animatiei se concentreaza pe povestea si personalitatea celor 2, prezentandu-i prin rutina lor zilnica si gandurile introspective cu care acestia se confrunta. Pe parcurs, ni se dezvaluie ca profesorul Benedict ascunde un laborator in scoala, iar Denis, elevul, porneste pe urmele sale deindata ce afla marele sau secret. Cei 2 au un conflict in laborator, si din greseala reusesc sa deschida un portal ce ii va trimite in dimensiuni paralele. Aflam totodata ca, scopul final al domnului Benedict pentru care alege sa hoinareasca intregul univers prin timp si spatiu este acela de a invinge entitatea suprema, ce evolueaza constant pe axa timpului si a spatiului, pe numele sau, “Minus Infinit”, pe care il avem ca antagonist. Videoclipul ne poarta prin numeroasele aventuri ale lui Denis si Benedict, transformandu-i din doua personaje discordante, in cei mai buni prieteni.

Animatia este structurata in 2 parti. Prima parte este conceputa ca fiind episodul pilot al unei intregi serii animate (idee ipotetica), o introducere in povestea de prietenie a celor 2, dar si o metoda buna de a ne familiariza cu modul de gandire al personajelor. Cea de-a doua parte este un trailer al “seriei”, ce ne ofera o monstra din aventurile palpitante care urmeaza.

Tehnologii

Echipament hardware:
Un laptop Lenovo Ideapad Gaming (AMD Ryzen 5 4600H, GTX 1650 ti, 8 GB Ram), un desktop (AMD Ryzen 5 1600 Six-Core, RTX 3060 ti, 16 GB Ram), un monitor LED VA DELL S2721HGF 144hz 27’', 2 tablete grafice: Huion Kamvas 16 Pro & One by Wacom.

Echipament software:
Adobe Illustrator (pentru realizarea personajelor, si a catorva obiecte), Adobe Photoshop (pentru prelucrarea fundalurilor), Adobe After Effects (pentru realizarea animatiilor, precum cea de mers), Adobe Premiere Pro (pentru realizarea montajului si a efectelor de imagine precum corectie de culoare, contrast, noise, etc.), Audacity (pentru inregistrarea vocilor), FL Studio 20 (pentru realizarea muzicii de fundal).

Cerinte sistem

Orice sistem cu Windows 7 si versiunile ulterioare

Realizatori

Francisc Ionita

  • Scoala: Colegiul “Spiru Haret”
  • Clasa: 9
  • Judet: Prahova
  • Oras: Ploiesti

Liviu Dinu

  • Scoala: Colegiul “Spiru Haret”
  • Clasa: 11
  • Judet: Prahova
  • Oras: Ploiesti

Screenshots

1 Like