Memorie și învățare - Educational - Vrancea - Lucrari 2017 Nationala

Informatii generale

Descriere

Lucrarea mea este un soft educațional ce prezintă o tematică din psihologie, disciplină studiată la clasa a Xa. Scopul acestui proiect este familiarizarea elevului cu noțiuni de maximă importanță și aspecte interesante legate de memorie și de procesul de învățare.

Pentru a captiva atenția elevului și pentru a-l ajuta pe acesta să asimileze cât mai ușor informația prezentată, lecțiile sunt însoțite de o multitudine de imagini, sarcini de lucru, animații și aplicații. Una dintre cele mai importante aplicații este cea de determinare a stilului de învățare al unui elev. Cel ce parcurge proiectul trebuie să ofere un punctaj pe o scală de la 1 la 5 pentru fiecare afirmație prezentată. Punctajul va fi cumulat, iar în final se va afișa stilul de învățare preferat al elevului.
Fiecare capitol se încheie cu un modul de aplicații, ce conține diverși itemi ( editare prin completare, alegere a variantei corecte, adevarat/ fals, completare a spațiilor lacunare prin intermediul tehnicii drag and drop, identificare prin colorare/ pe baza imaginilor). Aplicațiile permit elevului să învețe prin intermediul încercărilor repetate. În cazul în care acesta dorește să își verifice cunoștințele dobândite, modulul ”Evaluare” propune patru exerciții complexe. Notarea se face în timp real, în funcție de răspunsurile oferite de cel ce parcurge soft-ul. După parcurgerea întregului modul de evaluare, se va afișa nota elevului, însoțită și de un feed-back.

Proiectul este utilizat în practică de către profesorul meu îndrumător de socio-umane, în timpul predării la clasa a Xa.

Tehnologii

Platforma ce mi-a permis realizarea proiectului este SwishMax4, program specializat în realizarea fișierelor Flash, ce are la baza limbajul ActionScript.
Delphi and C++ Builder 2009 - cu ajutorul acestui program am realizat un dicționar ce îi permite elevului să introducă un cuvânt necunoscut, descoperit în lecție, urmând ca definiția acestuia să fie încărcată dintr-un fișier.

Cerinte sistem

OS: Windows
Adobe Flash Player
Program SwishMax 4 pentru vizualizarea codului
Delphi 2009

Realizatori

Laura-Florina Țălină

  • Scoala: Liceul Teoretic „Ioan Slavici” Panciu
  • Clasa: 10
  • Judet: Vrancea
  • Oras: Panciu

Screenshots

Hello! Te rog să adaugi și sursele în repo-ul de pe git. :smiley: