MeteoSoft - Roboti - Suceava - Lucrari 2019 Nationala

Informatii generale

Descriere

Proiectul este o mini-stație meteo aeropurtată cu ajutorul unei parașute sau a unui balon cu aer cald. Parametrii meteo măsurați sunt: temperatura, presiunea, calitatea aerului (CO2 si TVOC) la diferite înălțimi, cantitatea de UV (în special UVB și UVC care sunt nocive pentru oameni) și câmpul magnetic. De asemenea, stația are o camera care face poze pentru a cartografia zona.

Tehnologii

Ca unitate centrală am folosit un Raspberry PI 0 W, care este un microcomputer suficient de puternic pentru a achiziționa date de la senzori și a le prelucra. Presiunea, temperatura si acceleratia se măsoară cu ajutorul modulului ENVIRO Phat. Cantitatea de CO2 si TVOC se măsoară folosind un senzor SGP30. De asemenea, pentru a măsura cantitatea de UV folosim senzorul SI1145, iar pentru măsurarea câmpului magnetic am folosit senzorul MPU6050.

Cerinte sistem

Proiectul, avand unitatea centrală un Raspberry Pi 0 W, folosește sistemul de operare Raspbian (o versiune de Debian), configurat astfel încât, odată cu apăsarea butonului de pornire, toate programele necesare să pornească automat.

Realizatori

Armand Viorel Ilas

  • Scoala: Colegiul “Alexandru cel Bun”
  • Clasa: 10
  • Judet: Suceava
  • Oras: Gura Humorului

Screenshots