Miclaush - Roboti - București - Lucrari 2017 Nationala

Informatii generale

  • Categorie: Roboti
  • Judetul: București

Descriere

In ziua de azi majoritatea copiilor si adolescentilor isi petrec timpul liber jucandu-se pe calculator , pe telefon sau pe tableta.
Noi ne-am intrebat cum ar fi daca ar putea sa foloseasca acest timp petrecut in fata dispozitivelor mentionate mai sus intr-un mod constructive pentru ei.
In ziua de azi se doreste automatizarea cator mai multe activitati, in consecinta se cauta din ce in ce mai multi oameni cu competente in acest domeniu.
Deoarece este un domeniu relative nou si nu foarte promovat, din pacate multi tineri nici nu au ocazia sa afle mai multe lucruri despre el.
Pentru asta noi ne-am gandit la acest robot. Acesta nu rezolva neaparat o problema efectiva , ci ne-am gandit la el ca la un viitor set DIY(do it yourself) pentru copiii si adolescentii din toata lumea, ca acestia sa descopere robotica intr-o maniera amuzanta ,dar totusi interesanta.
Ideea de baza ar fi sa primeasca in acelasi timp cu kitul un abonament la un seminar in care sa se prezinte acest domeniu si toate oportunitatile pe care le ofera.

Pe scurt : dorim sa aratam cat de interesanta este robotica si sa le oferim mai multor tineri oportunitatea de a experimenta , la inceput cu proiecte de genul celui prezentat de noi astazi , care au instructiunile incluse pentru a se familiariza cu kitul , ulterior putand sa isi puna propriile idei in practica.

Tehnologii

Am folosit 3 motoare:
Doua dintre ele pentru miscarea cubului;
Unul dintre ele pentru miscarea senzorului de culoare;
Am folosit 2 senzori:
Un sensor ultrasonic , pt a sesiza cand a fost cubul asezat pe tavita ;
Un sensor de culoare pentru a scana cubul;

Cerinte sistem

1.Cautarea cubului : se realizeaza cu ajutorul senzorului ultrasonic , care verifica daca a fost sau nu cubul asezat pe tavita , masurand distanta.
2.Scanarea cubului: este o combinatie de miscari intre ansamblul care misca cubul si senzorul de culoare , care isi face in memorie o schema a fetelor.
3.Determinarea si aplicarea algoritmului optim: in functie de datele primite de la senzorul de culoare este determinat algoritmul cel mai eficient din punct de vedere al numarului de miscari , iar apoi cu ajutorul ansamblului care misca cubul este executat in majoritatea cazurilor in sub un minut.

Realizatori

Alexandra Marcu

  • Scoala: Colegiul National “Ion Luca Caragiale”
  • Clasa: 10
  • Judet: București
  • Oras: Bucuresti

Screenshots