Modificare importanta in regulament

A aparut articolul 13:


Fiecare aplicatie (software) va avea un installer. Prin installer se intelege un singur program a carui rulare face posibila rularea aplicatiei pe orice sistem de operare standard (Win98, Win2000, WinXP) fara a solicita prezenta unor resurse suplimentare preinstalate. Langa acest program se pot afla si alte fisiere (de exemplu, installerul dumneavoastra poate fi un fisier bat care copiaza diverse fisiere, in diverse directoare).


http://infoeducatie.vivi.ro/regulament.php

Nu are nimeni nici o parere despre asta?


Se intelege usor ce vrea defapt acest articol? Vi se pare ok?

am eu o nedumerire: installeru asta vrea sa inlocuiasca cele 10-15 minute pe care le aveam alocate ca sa ne instalam pe server programul/site-ul??? pentru ca daca e asa, nu e bine… poate ca vine omu de acasa cu apache-u, cu mysql, poate mai trebuie niste particularizari, niste directoare setate. noi nu avem de unde sa stim de acasa drive-ul pe care o sa punem toate chestiile, directorul… si oricum trebuie testat…

Installerul asta vrea sa inlocuiasca cererile de genul “A, pai ca sa mearga programul meu am nevoie de Visual X instalat, si de service pack nu stiu care, si configurat php-ul intr-un anume fel special…”.Daca vei vrea sa vinzi aplicatia ta, nu va sta nici un user sa vada de ce anume nu merge programul tau. El vrea sa dea lanseze ceva, si sa ii mearga.Deci… daca aplicatia ta are nevoie de mysql si apache si toate astea, nu ai decat sa faci un installer care sa le copieze pe calculator, sa ma intrebe pe mine ca user pe ce drive sa le instalez, pe ce port sa puna apache-ul, daca deja am mysql sa ma intrebe daca nu vreau ca el sa imi instaleze baza de date acolo, tot ceea ce este necesar ca sa nu mai fiu nevoit sa fac configurari manuale si instalari de alte resurse suplimentare.

Eu am avut aplicatia cu grafuri, care a luat locul II la soft edu.


Vreau sa stiu si eu de ce ati intampinat greutati cand ati scris-o pe cd.numai bine

bre vivi, dupa cum [sper ca] bine stii, o pagina pe net nu necesita din partea vizitatorului aproape (poate doar plugin-uri) NIMIC. in schimb pe server se afla o retea alambicata de programe, si setari, si path-uri… poate stii despre ce vorbesc… nu poti sa ai pretentia ca your-average-16-yr-old-contestant sa stie de acasa ce si cum si unde. doar la fata locului. daca ai incercat vreodata sa instalezi linux, ai vazut ca ii lipseste un setup frumos si colorat ca al WinXP-ului… stii despre ce vorbesc… post-ul meu se referea la site-uri, si nu la programe, unde e perfect adevarat ce spui tu.

regula se refera la SOFTWARE, nu la pagini web.cred ca vom introduce si la pagini web niste specificatii… de genul “userul si parola la mysql vor fi cutare, php.ini va fi asta de aici, veti avea un virtual host cam asa…”///