Multi Packer - Soft - Caras - 2007 Nationala

Informatii generale

 • Categorie: Soft
 • Judetul: Caras

Descriere

Multi Packer este un utilitar destinat userilor care doresc sa isi distribuie / stocheze fisierele intr-un mod mai compact, mai exact sub forma unui singur executabil. Multi Packer pune la dispozitia userului 3 tipuri de packing:

 • Application Pack: In cazul in care aveti un program care necesita multe fisiere suplimentare [.DLL-uri, .OCX-uri, .INI-uri, etc], folositi acest tip de packing. Dupa alegerea fisierelor ce urmeaza a fi impachetate, alegeti executabilul principal care va fi lansat la deschiderea executabilului creat [pack-ul].
 • WebPage Pack: In cazul in care vreti sa impachetati fisierele site-ului dumneavoastra [.HTML, .JPG, .GIF, .JS, .blabla], apoi alegeti fisierul index care se va lansa la deschiderea executabilului creat.
 • Picture Slideshow: Dupa cum ii spune si numele, folositi tipul acesta de pack in cazul in care vreti sa impachetati doar imagini si sa creati o expunere de imagini, animata sau nu, complet customizabila.

La toate cele 3 tipuri de pack-uri, se poate alege si o encriptie a fisierelor [simpla - XOR, Blowfish, Cast256], compresie ZIP si chiar si parola la executabil, astfel el neputand fi lansat daca parola corecta nu a fost introdusa [fisierele vor fi criptate automat cu hashul parolei, deci nu exista posibilitatea recuperarii fisierelor daca nu se stie parola]

Tehnologii

Delphi 7

Cerinte sistem

133MHz CPU, 32MB RAM, Windows 95 sau mai nou

Realizatori

Iancuta Cornel

 • Scoala: Liceul Teoretic “Mircea Eliade”
 • Clasa: X-a
 • Judet: Caras

ScreenshotsInteresant proiectul…totusi as avea un feature request :smile:As vrea sa pot sa dau aplicatiei(exe-ului) principal parametrii. Astfel as putea folosi packer-ul si pentru aplicatii in java sau alte limbaje cu vm/interpretor. Aplicatia principala clar ca ar fi java.exe, dar vreau sa-i dau parametrii sa porneasca codul din .jar-ul meu.

Sunt placut impresionat de realizare, mai ales la partea cu criptarea, care - believe it or not - este mai dura decat in EnigmaCS (a se vedea cuvinte cheie ca “Blowfish” “CAST256” si “HASH”).Sper doar si ar fi laudabil ca partile de zip-are/criptare/aranjarea a datelor in fisierul exe final sunt munca ta si nu sunt doar trei componente de pe torry.net .Sa ne vedem sanatosi la GLC.

PS. 1) Scoate, te rog, sunetul ala de pe checkboxu-ri

2) “Choosing a password will automatically encrypt files using CAST256.” Why?

Krueger

Sper doar si ar fi laudabil ca partile de zip-are/criptare/aranjarea a datelor in fisierul exe final sunt munca ta si nu sunt doar trei componente de pe torry.net .


Din pacate, partea de criptare/zip-are intr-adevar se face prin intermediul componentelor, dar... cum as putea face altcumva? Sa ma pun sa reinventez algoritmele respective? Ma gandeam sa fac propriul algoritm de criptare, dar nu ma pricep la criptografie atat de bine incat sa nu o dau in bara.
Cat despre partea cu aranjarea fisierelor in .exe, e facuta in totalitate de mine.
Krueger


PS. 1) Scoate, te rog, sunetul ala de pe checkboxu-ri
2) "Choosing a password will automatically encrypt files using CAST256." Why?


1. Ok
2. Pai ma gandeam ca din moment ce pune parola, inseamna ca nu vrea sa fie vizibil continutul pentru toti. In cazul in care ar fi niste documente plain-text, se pot vedea foarte usor deschizand executabilul creat cu un editor oarecare.

deathy

Interesant proiectul...totusi as avea un feature request :smile:

As vrea sa pot sa dau aplicatiei(exe-ului) principal parametrii. Astfel as putea folosi packer-ul si pentru aplicatii in java sau alte limbaje cu vm/interpretor. Aplicatia principala clar ca ar fi java.exe, dar vreau sa-i dau parametrii sa porneasca codul din .jar-ul meu.


Cu alte cuvinte, sa specifici in command-line-ul pack-erului toate informatiile necesare crearii unui pack [fisiere pack-uite, tip encriptie, parola, destinatie, nume, etc...]?

double post, sorry

Nu sa creez pack-ul din command line.Cand aleg fisierul .exe principal pot sa aleg doar fisierul. De exemplu java.exe

Dar eu vreau sa aleg java.exe si sa-i zic sa porneasca ca “java.exe -jar aplicatiamea.jar”

Astfel, am o aplicatie in java si cand o distribui pun in pack si runtime-ul de java, nu depind de ce are instalat omul.

Ah, nu am citit cu destula atentie postul tau. Oricum, intre timp am adaugat si optiunea asta, multumesc pentru idee :hankey:

Printre altele i-am mai pus si optiune de verificare daca sunt update-uri iar in caz afirmativ se downloadeaza update-ul din programul principal si sa il instaleze

Ok, am ajuns la versiunea 2.00, am mai facut ceva modificari :smiley:

 1. Am schimbat algoritmii de criptare cu totul. Blowfish si Cast256 cu Twofish si Rijndael [AES], iar ‘encriptia’ “Simpla” [XOR] am optimizat-o, sa fie si ea pe baza de parola, facuta direct in ASM pentru viteza mare, proceseaza 1GB/s pe un AMD Turion x64 Dual Core 1.76GHz[/:m:pnekkbsq]
 2. Nu mai folosesc ZIP pentru compresie, ci ceva ce tine strict de Delphi, gata cu “componente de pe net”[/:m:pnekkbsq]
 3. Integrare in shell la fisierele .MPK [proiecte Multi Packer][/:m:pnekkbsq]
 4. Am reparat functia de Update[/:m:pnekkbsq]
 5. I-am facut functie de redimensionare izotropica la imagini la Strech[/:m:pnekkbsq]
 6. Hash-ul din pack este salt-uit acum[/:m:pnekkbsq]
 7. Am adaugat loading screen la incarcarea pack-urilor[/:m:pnekkbsq]
 8. La pack-urile create prin Picture Slideshow imaginile NU mai sunt extrase in folder temporar, sunt citite direct din executabil[/:m:pnekkbsq]
 9. Am adaugat suport pentru WMF, EMF, ICO[/:m:pnekkbsq]
 10. I-am facut o functie de analizare a fisierelor la Picture Slideshow sa vada ce tip de imagini sunt defapt, in cazul in care extensia nu corespunde cu continutul fisierului[/:m:pnekkbsq]
 11. La pack-urile create prin WebPage Pack am adaugat o bara de navigare cu home, back, refresh[/:m:pnekkbsq]
 12. Procedura de creare a pack-ului se face acum in thread separat, nu mai ingheata aplicatia principala[/:m:pnekkbsq]
 13. Am adaugat si un progress bar la crearea pack-urilor si posibilitatea de a opri procesul de creare al pack-ului[/:m:pnekkbsq]
 14. Am reparat o eroare, acum programul poate lucra si cu imagini de dimensiuni FOARTE mari[/:m:pnekkbsq]
 15. Am adaugat “Exclusion list” la compresie pentru a nu aplica compresie la anumite tipuri de fisiere [gen AVI, JPG, etc][/:m:pnekkbsq]
 16. Am adaugat posibilitatea de a adauga o scurta descriere la fiecare imagine la Picture Slideshow[/:m:pnekkbsq]
 17. [:pnekkbsq]Si… mai multe, pentru history-ul complet <a href="http://www.shockingsoft.com/history.php?tip=soft&id=21:pnekkbsq]click me[/url:pnekkbsq] :smile:[/:m:pnekkbsq]


Acelasi link de downloadLE: Si niste screenshot-uri mai noi: 2, [url=http://www.shockingsoft.com/images/screenshots/MultiPacker_3.png">3.
Am schimbat algoritmii de criptare cu totul. Blowfish si Cast256 cu Twofish si Rijndael [AES], iar 'encriptia' "Simpla" [XOR] am optimizat-o, sa fie si ea pe baza de parola, facuta direct in ASM pentru viteza mare, proceseaza 1GB/s pe un AMD Turion x64 Dual Core 1.76GHz [/quote:qoz34c47]

Ai scris tu in ASM xor-ul? sau e gasit?

1 gb/s?? hmmm i must see it to believe it avand in vedere ca pe la olimpiezi o complexitate O(1024*1024*1024) iti iese garantat din 1 secunda timp de executie. Ar fi asm asa de rapid?

Nu mai folosesc ZIP pentru compresie, ci ceva ce tine strict de Delphi, gata cu "componente de pe net"


adica? Ai facut tu compresia? sau e ceva direct in delphi?

Daca ai scris tu in asm xor-ul si compresia e facuta de tine: de ce nu ai facut compresia in ASM? ca ar merge mai repede.
dranaxum


Ai scris tu in ASM xor-ul? sau e gasit?


De refacut instructiunea XOR nu am ce, dar da, eu am facut functia de encriptare "simpla" [cu xor] in ASM de la cap la coada

dranaxum

1 gb/s?? hmmm i must see it to believe it avand in vedere ca pe la olimpiezi o complexitate O(1024*1024*1024) iti iese garantat din 1 secunda timp de executie. Ar fi asm asa de rapid?


Am precizat, pe un AMD Turion x64 Dual Core 1.76GHz, dar da, ~1GB/s, dar asta lucrand direct cu memoria, neluand in calcul cat sta sa incarce fisierul in memorie. Dar degeaba e x64, nu pot sa lucrez cu registrii pe 64biti, altfel l-as fi facut si mai rapid :laughing:

dranaxum


Nu mai folosesc ZIP pentru compresie, ci ceva ce tine strict de Delphi, gata cu "componente de pe net"
adica? Ai facut tu compresia? sau e ceva direct in delphi?

Nu, are Delphi ceva de genul, implementare pentru ZLIB Data Compression.

Oops, se pare ca s-a strecurat o eroare la ultima versiune, nu merg pack-urile create, dar am rezolvat problema, acelasi link :hankey: