Music by Jurj - Utilitar - Arad - Lucrari 2021 Online

Informatii generale

Descriere

Acest proiect coonsta intr-o aplicatie care permite utilizatorilor sa cante note de pian, trompeta, flaut si vioara.
Pentru a accesa capabilitatile complete ale aplicatiei, fiecare utilizator trebuie sa isi creeze un cont, cu care va putea sa salveze ceea ce canta, creeand astfel compozitii. Compozitiile pot fi, in functie de optiuneloe alese de creatorul lor in momentul creearii contului, publice sau private. Orice utilizator poate asculta compozitiile publice si poate sa le lase un rating (de la 1 la 5 stele).
Aplicatia vine si cu o sectiune de statistici, acestea tinand evidenta numarului de actiuni specifice prin care a trecut aplicatia de-a lungul existentei sale.
De mentionat este si sistemul de setari, care permite utilizatorului sa schimbe culorile diverselor elemente de interfata (cu mici exceptii).
Nu in ultimul rand, se poate observa si partea initiala a unui sistem on-line (versiunea curenta este “offline only”) care coonsta intr-un meniu de profil.

Tehnologii

Aplicatia este scrisa in Python (3.8) si se foloseste exclusiv de bibliotecile standard ale limbajului, proiectul incepand ca un fel de “test” al capabilitatilor standard ale limbajului.
Codul sursa este scris complet in engleza, pentru a ma pregati pentru cadrul profesional in care doresc sa ajung.
Interfata este realizata cu modulul tkinter si submodulele acestuia, iar “bazele de date” se folosesc de modulul json (trist, stiu).
Restul functionalitatii este obtinuta cu ajutorul numeroaselor celorlalte module standard, armonios imbinate pentru a creea produsul final.
Pe viitor, urmatorul mare pas pe care doresc sa il realizez cu aceasta aplicatie este sa fac posibila interactionarea on-line a mai multor utilizatori in concomitent (lucru care va necesita modificari si restructurari majore de cod).

Cerinte sistem

Orice PC relativ nou.
OS: Windows 10, 64-bit (obligatoriu)
Procesor: x86 64-bit (Intel / AMD)
RAM: 2 GB
Spatiu de stocare: ~100+ MB

Realizatori

Andrei George Jurj

  • Scoala: Colegiul National “Moise Nicoara”
  • Clasa: 12
  • Judet: Arad
  • Oras: Arad

Screenshots