MusicBoard - Utilitar - Cluj - Lucrari 2018 Nationala

Informatii generale

Descriere

MusicBoard este prima aplicatie gratuita, open-source Virtual Launchpad / Launchkey realizata in Linux.
Un Launchpad este un instrument muzical de exceptie pentru producerea de muzica digitala. Un Launchkey este un Launchpad cu taste similare pianului.
Utilizare: In spectacole muzicale live, in direct; exista si posibilitatea de inregistrarea muzicii in timpul concertului.
Aplicatia MusicBoard este un Launchpad / Launchkkey virtual; are acelasi numar de clape: 20 clape de pian si 23 taste de Launchpad. Un buton creaza un sunet particular, iar unele butoane au ritmuri ce se repeta.
Multi-Platforma: Proiectul a fost realizat în limbajul de programare C++ cu ajutorul Framework Qt pentru a fi accesibil pe multiple plaforme.
WebSite MusicBoard: http://musicboard-launchpad.dx.am/
Plan de dezvoltare: MusicBoard va fi testat pe diverse sisteme de operare. Aplicatia are posibilitatea sa ajunga un external virtual MIDI controler pentru LMMS (www.lmms.io) un software gratuit pentru creare de muzica realizat in Linux. Pe viitor va fi realizata si versiunea online MusicBoard.

Tehnologii

Tehnologii utilizate pentru crearea aplicatiei Qt5.1, C++, QtCreator (IDE), OpenGL, Audacity (muzica), Blender (grafica). Aplicatia a fost realizata in Linux 64 bit (Debian).
Licenta aplicatiei MusicBoard: Apache License (www.apache.org/licenses/LICENSE-2.0)
Imaginile sunt creatii originale ale autorului proiectului si sunt realizate folosind Blender gratuit (www.blender.org).
Toate sunetele folosite in proiect sunt gratuite (www.musicradar.com); unele sunete au fost editate cu Audacity gratuit (www.audacityteam.org).

Cerinte sistem

Configuratia dezvoltarii include AMD 6 Core, 3GHz, 4 MB RAM, two-channel sound card.
Cerinte minime de rulare includ 1 GHz CPU, 512 MB RAM, placa de sunet.
Sistem de operare Debian 9 sau similar.
Software: Qt5.1 (librarii Qt: QtCore, QtGui, QDialog, QMainWindow, QString si specifice aplicatiei: QMediaPlayer, QDir si QfileSystemModel), C++, QtCreator (IDE), OpenGL, Audacity.

Realizatori

Alexandru Pintea

  • Scoala: Colegiul National Emil Racovita
  • Clasa: 11
  • Judet: Cluj
  • Oras: Cluj-Napoca

Screenshots