Neptune

Sa ne zica si noua baietii astia parola de dezactiavare a firewall-ului, ca n-am gasit nik prin documentatie (care apropo e de la Media Cipher)…

Parola este ‘galaciuc’, iar documentatia a fost incurcata dintr-o eroare de copiere.

Chiar, exista vreo pagina de unde se poate lua MediaCipher, macar o versiune demo?Ca Neptune, imi pare rau sa va zic, e foarte bun, dar nu l-as folosi. Un firewall software mi se pare inutil. Mai ales ca o firma mica poate folosi foarte bine iptables iar una mare isi permite unul hard.Insa MediaCipher e beton. Intrebare, cu cat scade viteza de citire cand se foloseste decriptarea. Sa nu-mi spuneti ca deloc, nu o sa va cred.

http://xdefender.softnews.ro


MediaCypher o sa fie in curand acolo


Bineinteles ca viteza scade putin dar este nesemnificativa. Depinde de algoritmul folosit.Un firewall software este inutil…ok asa gandesti tu. Este optiunea ta.Dar gandeste-te in primul rand la end-useri care nu au iptables sau firewall hardware. Mai ales, multi nu zic nu cand vine vorba de un firewall gratuit.


Daca te documentezi putin pe internet o sa vezi ca majoritatea end-userilor folosesc firewall-uri software.Apropo…mersi pentru aprecieri. :smile: Sugestiile si comentariile sunt binevenite oricand.

Faza e ca eu de cand am avut prima data internet (acum 7 ani) si pana azi am lucrat mai mult in spatele unui LAN si nu prea era nevoie de firewall.


Dar nici asa nu as folosi. Risipa de memorie si pentru ce, spyware-ul nu ma intereseaza. Oricum tot ce prind prin procese, registri scot si nu am nici macar o data in calculator care sa fie reala.


Iar virusi nu am mai avut de mult timp. Prefer un AV in background care sa-mi blocheze virusul decat un Firewall care sa-mi spuna ca un program (virus) incearca sa faca ceva trafic.Celelalte chestii pe care le are Neptune (scanner de fisiere care fol. modulele de retea si ala de conexiuni) sunt dragute. Dar monitorul de conexiuni nu-si avea rostul. Exista in toate versiunile de Windows. Nu stiu sigur daca si-n 95, da’ in restu’ sigur e.

Dakarlo, tu ar trebui sa te trezesti si sa bei niste apa…:slight_smile: Neptune nu detecteaza fisierele impachetate ce folosesc module de retea( Kazaa de exemplu)

Intradevar, fisierele impachetate nu sunt detectate. Desi este posibil ca un program sa nu poata fi detectat la o scanare pe disc, cu siguranta acel program va fi detectat in momentul in care doreste sa aiba activitate pe retea sau pe internet. Consider ca asa am eliminat toate intrebarile.