Informatii generale
- Categorie: Soft
- Judetul: Valcea
Descriere
Noi putem crea Retele Neuronale Artificiale(RNA), Multi Layer Perceptron cu drag&drop, sa simulam, sa invatam. Asemanator ca in Symulink din MatLab, sau NNTool
Pentru a intelege, mai bine proiectul, am creat mai multe exemple:
Optical Character Recognition pentru recunoasterea scrisul de mana
Face classification,
Speech recognition
Aproximari de functii elementare, continue
Ce alte exemple am putea face?
Fingerprint recognition
Retina recognition
Boli din radiografii de exemplu: Cancerul
Predictie
Eye-Tracking
Human-Computer interface
Diferente dintre alte softuri si NeurosLab
Dupa ce am invatat o RNA, daca dorim sa scriem o aplicatie, care simuleaza reteua invata, putem exporta ponderile retelei si softul poate sa genereaze(exporte) o clasa in Delphi, sau Pascal, sau Dynamic Link Library(DLL), care simuleaza RNA, deci putem folosi NeurosLab, in orice mediu de programare, care permite importari de functii din DLL. Putem importa/exporta din XML.
Ideea este daca vrem sa dezvoltam o aplicatie cu AI, nu trebuie sa stim sa scriem o aplicatie cu inteligenta artificiala, noi numai trebuie sa scriem algoritmul de simulare. Vom folosi NeurosLab, care exporta ponderile si genereaza coduri sursa.
Ce algoritmi de invatare sunt scrisi:
BackPropagation
BackPropagation with Momentum
DarkenMoody
Daca nu suntem programatori, putem doar sa simulam si sa invatam o RNA, in NeurosLab. De exemplu: daca suntem doctori, si dorim sa detectam Cancerul, dintr-o radiografie, ne trebuie doar experienta in NeurosLab(nu ne trebuie cunostinte, cum sa scriem aplicatii, sau sa cunoastem teoria matematica din spatele aplicatilor cu AI), deci oricine poate folosi NeurosLab.
Componente utilizate:
- Transformata fourier discreta(am folosit un unit scris de Dan Cross)
In rest, tot codul este scris de mine.
Tehnologii
- Delphi 2. BusinessSkin
Cerinte sistem
Una bucata windows adevarat, necesita calcul masiv la antrenare.
Realizatori
Budisteanu Ionut Alexandru
- Scoala: Colegiul National “Mircea cel Batran” Rm. Valcea
- Clasa: IX-a
- Judet: Valcea